Halka i Kaleson

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RudaMaruda

Post autor: RudaMaruda »

<3
Szczęśliwie wyadoptowani: Oreo, Stanley, Seti, Teo
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Dzieciaki zdaje się odchorowały na dobre stres związany ze zmianą, a właściwie trzema zmianami miejsca zamieszkania w krótkim czasie.
Karmione mięsem brzuchy działają poprawnie :ok: apetyty dopisują, energii też nie braknie :)

Halka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gaciol
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nie mogę, Kot na mnie leży.
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Są bezbłędne. I jeszcze ta ostatnia fotka z różowym języczkiem <3
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

to chyba usteczka :love: :mniam:

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Zasadniczo poza jak z plakatu filmowego. Amant podbijający serca :aniolek:
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Halka i Kaleson wyrastają na wielkich pieszczochów! nie da sie przejść obok nich nie będąc uraczonym przytulankami i miaukami, oby choć tylko na chwilę przystanąć i się kotka pomiziać.

Przy obiedzie
Obrazek
Obrazek
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Dzieciaki wczoraj zamieszkały u mnie :) Są przeurocze :love: Delikatne i nakolankowe, łase na głaski :)
Na razie niezbyt dobrze reagują na inne koty :? Mam nadzieję, że z czasem relacje się poukładają - Kaleson jest bardziej dyplomatyczny, Halka nastawiona bojowo. Nie wiem, co je spotkało ze strony pobratymców, ale nie było to raczej nic przyjemnego...
Choć początkowo Halka rozładowywała stres na Kalesonie (pacała jednak bez pazurów), już dziś zobaczyłam taki obrazek :love:
https://youtu.be/DD26LdbFGwE

Nie muszę mówić, że kociaki są cudnej urody, bo ich wątek już obfituje w piękne zdjęcia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Jakie to są cudowne dzieciaki :love: Same przychodzą na kolana i układają się na nich wpatrując się człowiekowi w oczy :love:
Z innymi kotami progres :) Izolacja zakończona i pozostały już jedynie jakieś pojedyncze burknięcia :) Za parę dni powinno być już całkiem ok :) Kaleson już nie ma problemu z nikim - noski-noski poszły w ruch i jest peace and love :) Halka jest na dobrej drodze :) Ukochała moją torebkę - z upodobaniem na niej siada :hm:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Halka jest cudnie nakolankowa :love: Sama przychodzi zwinąć się w kłębek na kolanach :love: Kaleson jest mistrzem w plątaniu się pod nogami i w nocnym sprawdzaniu, czy człowiek dobrze śpi ;) Przekochane są :love:
Jedyny problem to Halki trudne stosunki z Luną. Owarczana i osyczana Luna długo pamięta taką zniewagę i teraz z upodobaniem uprzykrza małej życie... Kaleson już z grubsza wsiąkł w stado :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Morri pisze: Jedyny problem to Halki trudne stosunki z Luną. Owarczana i osyczana Luna długo pamięta taką zniewagę i teraz z upodobaniem uprzykrza małej życie... Kaleson już z grubsza wsiąkł w stado :)
Oj, to uważaj niedługo na Bolcię, ona też lubi na wszelki wypadek każdego kota najpierw osyczeć, a nawet pacnąć ;)
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Morri, ja się chyba do Ciebie wproszę pomiziać te dwa cukiery :D
Awatar użytkownika
Morri

Ależ zapraszam :) Zwłaszcza, jeśli mi przy okazji koty wybawisz ::
Awatar użytkownika
Morri

Najpiękniejsza z pięknych :love:
Obrazek
Obrazek
Ciągle jeszcze nie ma harmonii w stadzie :( W efekcie, dzieciaki unikają przebywania tam, gdzie Luna... A Luna przebywa na ogół tam, gdzie ja... I masz babo placek... Kiedy więc wychodzę z pokoju, czeka na mnie komitet powitalny złożony z Bielizny spragnionej głasków... Mam nadzieję, że sytuacja szybko się unormuje! Jest nadzieja, bo Hala zaakceptowała już w całości Bibi :good:
Kaleson jest raczej z tych, którzy się nie zrażają :good: Może po części dlatego, że w zdenerwowaniu Halka czasem pacnie i jego ;) Okazał się łowcą doskonałym! Raz złapawszy zabawkę, nie puści, chodzi z nią w pyszczku warcząc i aż sapiąc z podekscytowania :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Wczoraj też zdarzyło się coś, co dodatkowo przekonuje mnie o tym, że Bielizna miała kiedyś dom. Kaleson zaczął manewrować przy klamce, kiedy nie otworzyłam drzwi od razu (są zamknięte chwilowo - ze względu na pojawienie się Bolci) Nie miał tego, jak podpatrzeć. A do prób też nie bardzo miał okazję, bo drzwi zawsze dotąd były otwarte... Musiał się tego nauczyć wcześniej...
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Halka doskonale wie, że nie można być bezczelnie cały czas piękną. Czasem trzeba odpuścić i zrównać się z resztą domowników ;)
Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

dzięki temu fotoreporter uchwycił przepiękną sierść w uszkach :)
ODPOWIEDZ