|
Zapaszek z mordki |
| Autor |
Wiadomość |
falka
|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010 17:37 Zapaszek z mordki
|
|
|
Witam serdecznie
Mam taki oto koci problem: moja kotka (mam ją od 4 dni) ma nieprzyjemny zapach z mordki. Wyczytałam,że może to być kamień - przejrzałam jej uzębienie ( nie bez niechęci z jej strony) i faktycznie, można się doszukać nalotu -ale naprawdę niedużego. Czy to może być jeszcze jakaś przyczyna.
Dodam,że kotka ma dopiero 5 miesięcy, nie była jeszcze odrobaczona - poprzedni właściciele nie uznali tego za konieczne - będziemy odrobaczać już wkrótce... |
|
|
|
 |
pantea

Pomogła: 4 razy Wiek: 94 Dołączyła: 30 Paź 2006 Posty: 3680 Skąd: Poznań - Rataje
|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010 17:48
|
|
|
Przyczyną może być wymiana zębów i związany z tym lekki stan zapalny. Zarobaczenie tez teoretycznie może na to wpływać.
Chyba trochę za młoda jest na kamienie na ząbkach.
A poza tym ... no cóż... kotom nigdy nie pachnie fiołkami z pyszczka Więc nie należy wpadać w panikę.
Jak będziesz u wet., to poproś żeby zajrzał i ocenił |
_________________ Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa... |
|
|
|
 |
falka
|
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 20:51
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź!
Byłam dzisiaj z kotką Lotką u weterynarza. Zapaszek wynika z lekkiego stanu zapalnego - ponoć niedawno zmieniła ząbki i być może jeszcze się nie zdążyło się wszystko pogoić - będziemy obserwować . Po za tym była dzisiaj szczepiona, ważona, etc. zniosła to dość dobrze Pozdrawiamy! |
|
|
|
 |
|
|