Fundacja 'Koci Pazur' Strona Główna Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marinella
Czw 08 Kwi, 2010 22:32
mule
Autor Wiadomość
marinella 

Wiek: 38
Dołączyła: 01 Sty 1970
Posty: 11284
Skąd: Poznań
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010 17:07   mule

SKŁADNIKI

:723: mule (0,5 kg minimum) najlepiej świeże, ale jak nie ma mogą być mrożone
:723: masło
:723: czosnek
:723: natka pietruszki
:723: cebulka dymka
:723: bagietka albo i dwie
:723: butelka białego wina półwytrawnego lub wytrawnego

PRZYGOTOWANIE

Mule myjemy dokładnie zimną wodą, żeby się nie otworzyły
w dużym garnku rozpuszczamy 3 łyżki masła i podsmażamy na nim drobniutko pokrojoną cebulkę (2-3 szt), jak już się zeszkli wciskamy 2-3 ząbki czosnku, wlewamy szklankę wina, wrzucamy mule w skorupkach, przykrywamy szczelnie przykrywką, zmniejszamy gaz, po ok 5 minutach gdy już się mule otworzą wrzucamy drobno posiekaną natkę, przykrywamy przykrywką i w strząchamy garem kilka razy żeby się dobrze zmieszało.

PODANIE

Zawartość gara - razem z sosem przelewamy do dużego niskiego naczynia, bagietkę kroimy na kromki ukośnie. Wcinamy mule palcami i zagryzamy bagietką maczaną w sosie.
Oczywiście popijamy to pozostałym winem - co to by się nie zmarnowało :evil:


Polecam spróbować, jest rewelacja
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
x
"Strona internetowa oraz forum Fundacji dla Zwierząt Koci Pazur" wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na używanie plików cookies w celach statystycznych. [więcej informacji]