Astor i Cody - maluchy ze Szpitalnej

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Na dzisiejszym spotkaniu adopcyjnym Oleńki wielka niespodzianka - Astor i Cody nie ukryły się jak zwykle, gdy przychodził ktoś obcy, tylko normalnie sobie chodziły po mieszkaniu, bawiły się piórkiem i nawet przyszły na głaski do Pani :shock:
Nie wierzę, że te małe tchórze zrobiły się takie odważne :banan: :banan: :banan:
Być może miał na to wpływ mój urlop - wtedy przez ponad tydzień miały kontakt z kimś innym i może spowodowało to, że się otworzyły na innych ludzi niż ja...
Awatar użytkownika
kat

Pokazywałam już jakim miziakiem jest Astor, teraz czas na Codiego - sami zobaczcie.
Filmik 1 i 2
Słychać na nich jak Cody mruczy :)

A tutaj mali zapaśnicy ;)
"Walka" skończyła się umyciem sobie nawzajem główek, ale za szybko wyłączyłam nagrywanie, wiec już tego nie ma na filmiku :(
Awatar użytkownika
kat

Cody od jakiegoś czasu dostaje 1/2 tabl. Encortolonu raz dziennie i na razie jest dobrze.
Dzieciakom humory dopisują, chętnie się bawią i uprawiają zapasy .
Niestety nikt o Nie nie pyta, a to takie fajne Sieściole...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Astor i Cody ze względu na alergię muszą być karmione karmą dla alergików – inną niż ta, którą jedzą pozostałe koty. Dlatego na czas karmienia zamykam Je w sypialni. Małe cwaniaki tak się do tego przyzwyczaiły, że już same tam biegną. Nawet nie muszę Ich wołać. Wystarczy, że wyciągam z szafki miseczki, a Astor i Cody od razu biegną do sypialni i czekają tam na mnie :)
Takie są mądre! :D

Dzieciaki są już u mnie ponad rok.
W tym czasie tak się zmieniły.

Rok temu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

U Maluchów bez zmian. Nadal miziaste, nadal grzeczne i nadal zdyscyplinowane, jeśli chodzi o podążanie do sypialni na karmienie.
Koty idealne, a nikt o Nie nie pyta :(
I takie są piękne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Astor uwielbia przychodzić na kolanka i być głaskaną.
Na dowód filmik :)
Cody ma tak samo, ale na razie nie mam takiego filmiku z Jego udziałem, bo co nakręcę to za bardzo poruszone, bo Cody tryka główką w aparat ;)
Awatar użytkownika
kat

Astor i Cody nadal są ze sobą bardzo zżyte.
Często można Ich zobaczyć, jak śpią do siebie przytulone - o tak:

Obrazek

Obrazek

"Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku" :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

o matko - boskie:)))))
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

tulimy :)
Awatar użytkownika
kat

Astor i Cody to koty, które przeszły drogę od totalnie wystraszonych dzikusków do nakolankowych miziaków. Wczoraj wróciłam po tygodniowym urlopie i zarówno Astor i Cody nie odstępowały mnie na krok. Oboje wdrapywali się na kolana i przytulali do mnie głośno przy tym mrucząc. A dzisiaj rano obudziłam się z Codym na poduszce przytulonym do mojej głowy i z Astor śpiącą na moim dekolcie i wtuloną w moją szyję ;)
I dacie wiarę, że nikt nie pyta o taki fajny duet...? Ani jednego zapytania przez rok :shock:
Czyżby ludzi przerażała alergia...?
Myślałam, że obecnie jest tak powszechna i u ludzi i u zwierząt, że nie powinna już być przeszkodą. Ale może się mylę... Może każdy chciałby mieć słodkiego zdrowego koteczka i wierzyć, że nigdy nie zachoruje. Niestety nie ma tak dobrze...
Nawet zdrowy, mały kociak kiedyś może zachorować.
U Astor i Codiego wiemy już co powoduje problemy i nie ma wcale tak dużo tych alergenów. Wystarczy, żeby były na karmie dla alergików, którą trzeba zamrażać, jeśli ma być otwarta dłużej niż 2 tyg. Dodatkowo, w okresie pylenia tych czterech roślin (cynodon, żyto, ligustr, dąb) lub gdy wystąpią objawy skórne być może trzeba będzie Codiemu podać do karmy steryd. Ale naprawdę dla opiekuna nie jest to uciążliwe. Koszty przy dwóch kotach na karmie wet. też nie są aż tak duże...
A i Astor i Cody zachowują się jak normalne koty. Nie wyglądają na takie, którym by coś dolegało...
Czy znajdzie się dla Nich kochający dom, który zapewni Im właściwą opiekę oraz dużo ciepła i miłości...?
Awatar użytkownika
kat

Astor i Cody nie tylko razem śpią - myją się też synchronicznie ;)
filmik
Niestety nie zdążyłam nagrać, jak jednocześnie myły sobie tylne lewe nóżki :(
Awatar użytkownika
Lunix

Post autor: Lunix »

kat pisze:Niestety nie zdążyłam nagrać, jak jednocześnie myły sobie tylne lewe nóżki
to czekamy dalej :D
if you want the best seat in the house... move the cat.
Awatar użytkownika
kat

Dzieciaki mają nową, jesienną zabawę ;)
filmik
Dzisiaj rano połowa tych orzechów znajdowała się na podłodze ;)
Ale tak były wczoraj wieczorem zainteresowane tymi orzechami, że nie miałam sumienia kończyć tej zabawy, chowając orzechy do szuflady :oops:
Łupiny orzechów też są fajne - fajnie topi się je w misce z wodą ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

ależ te orzechy są interesujące :lol:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

kikin pisze:ależ te orzechy są interesujące :lol:
no wiadomo, orzechy, kasztany... jesień jest bardzo interesująca :)
ODPOWIEDZ