Szarotka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

nosek ma obłędny :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Nadira pisze:Wygląda, jakby ktoś ją grabiami po tynkowaniu drapał :P
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

misiosoft pisze:
Misiu, ale kiedy ona NAPRAWDĘ tak wygląda :D Przyjdziesz kiedyś, to zobaczysz :P
Mam jeszcze jedną ścianę i tamta jest jeszcze gorsza :D
Awatar użytkownika
misiosoft

Nadira pisze:
misiosoft pisze:
Misiu, ale kiedy ona NAPRAWDĘ tak wygląda :D Przyjdziesz kiedyś, to zobaczysz :P
Chętnie przyjdę, zoabaczyć i dotknąć :)
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

Nadira pisze:
misiosoft pisze:
powinnaś trzasnąć ujęcie obejmujace ścianę i szafę aby w pełni oddać gust poprzednich włascicieli ::
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
Nadira

Szarocia docenia rozkosze spania na drapaku, a my doceniamy, że słodko tam wygląda, zatem sesja zdjęciowa:
Obrazek

Tak paczamy:
Obrazek

"Moja noga jest nie z tego świata..."
Obrazek

Boski eyeliner i wypatrywanie domku :3
Obrazek

Szarotka jest ogromną gadułą. Jak tylko zaczyna jej się nudzić, to kręci się koło człowieka i zagaduje. Czasem zagaduje też rezydentów. Czasem też próbuje się do nich przytulać, ale to wciąż jeszcze kiepskawo wychodzi ;)
Coraz śmielej przychodzi się przytulać i chyba już zrozumiała, że wyciągnięta do niej ręka oznacza głaski :D Od paru dni śpi też z nami na łóżku, ale zawsze w pewnym oddaleniu od reszty kotów. No, chyba że tą resztą jest Yoko, z którą dogadują się coraz lepiej...
Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Śliczna :)
m_adzik

Post autor: m_adzik »

cudowna! powodzenia dla Was! :love: :love:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

ma cudny nos :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

nosek wymiata :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Kurciak

Post autor: Kurciak »

niesamowita jest!!!
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
Nadira

Szarotka przekonała się do spania na łóżku, a rezydenci do jej obecności na kołdrze. W związku z czym, co rano budzę się obłożona czterema futrami :D Co drugi dzień o piątej nad ranem Szarotce przypomina się, że ręka jest przeznaczona do głaskania i że nie należy pozwalać, by leżała bezczynnie. No i jestem budzona mokrym nosem pakującym się pod moją dłoń :3

Mruczenie ma obłędne, a jeszcze bardziej obłędne ma namiętne pomiaukiwanie, kiedy jej się nudzi. Przychodzi wtedy pod fotel i zaczyna zagadywać, aż pojawi się głaszcząca ręka.

Zaczynam dochodzić do wniosku, że gdybym składała się z samej ręki to też by jej starczyło do szczęścia XD
Awatar użytkownika
Morri

Nadira pisze: Zaczynam dochodzić do wniosku, że gdybym składała się z samej ręki to też by jej starczyło do szczęścia XD
:turla:
Awatar użytkownika
Nadira

Szarotka miała dzisiaj bardzo miłych gości, którym łaskawie okazała troszkę swojej gracji, siadając w odległości kilku metrów i obserwując z lekką rezerwą :D Pozwoliła się także wziąć Ciotce na kolana i wytrzymała dobrych pięć minut!
Niestety, niespecjalnie zainteresowały ją muffinki, ale nie pogardziła kocimi cukierkami :3

Dochodzę do wniosku, że muszę częściej zapraszać gości, żeby miała okazję oswoić się z nowymi ludźmi. Nie jest już tak przerażona jak kiedyś, ale nadal zachowuje rezerwę, która jest niedopuszczalna - nie godzi się ograniczać innym jej miłości :D
Poza tym niedługo nie starczy mi rąk do głaskania ;)

Wyjątkowo grzecznie zachowywała się w drodze i podczas wizyty u weta. Zasadniczo można ją uznać za kotkę dobrze znoszącą podróże samochodem :ok:
No i pierwsze szczepienie za nami!
Awatar użytkownika
misiosoft

Szarocia była bardzo grzeczna i kochana. a na muffinki polowała Yoko ;) na papierki po muffinkach też ;)
ODPOWIEDZ