Astor i Cody - maluchy ze Szpitalnej

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
m_adzik

Post autor: m_adzik »

Trzymamy kciuki i łapki za zdrowie Kociaków! I wytrwałości Tobie, kat, życzymy :kwiatek:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Dziękujemy :)
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Kochane i Piękne!
Nie mogę się na Nie napatrzeć.
Zdrówka Maluszki :love:
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

ja chętnie dołączę do wątku barfowego jeżeli ktoś będzie barfował, to z przyjemnością powymieniam się doświadczeniami i przepisami :: bryniu :modly:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kat

Super:) Ja na razie nie mam praktyki, ale mam nadzieję, że szybko się to zmieni.
Chociaż pewnie na początku i tak pewnie Astor i Cody będą karmione jednym rodzajem mięsa bez suplementów...
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

kat pisze:Super:) Ja na razie nie mam praktyki, ale mam nadzieję, że szybko się to zmieni.
Chociaż pewnie na początku i tak pewnie Astor i Cody będą karmione jednym rodzajem mięsa bez suplementów...
dokładnie tak się zaczyna :: do suplementów trzeba bestie przekonywać powoli, a i tak czasami nie wszystkie przejdą ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kat

W tym tygodniu Astor i Cody byli na pobraniu krwi do badań kontrolnych i testów alergicznych - Cody - testy szczegółowe w zakresie alergii pokarmowej, Astor - testy przesiewowe.
Czekamy na wyniki.

A tymczasem pokażemy nowe zdjęcia Słodziaków :)

Czy ja nie wyglądam jak orzeszek w tym koszyczku?
Orzechy zostały zjedzone, więc Cody postanowił zapełnić pustkę koszyka ;)

Obrazek

Pustkę szafki też postanowił zapełnić ;)
Maciuś otwiera, a Cody zapełnia :diabel:

Obrazek

Obrazek

A Astor to teraz nie schodziłaby z kolan - straszna przylepa z Niej.
Tak sobie np. razem pracujemy, tzn. ja pracuję, a Astor mnie nadzoruje ;)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

oooo - taka praca to prawie nie jak praca:)))))
Awatar użytkownika
kat

Niestety na razie nie ma jeszcze wyników testów, więc wstrzymujemy się z barfem :(
A dzieciaki kochane i cudowne, straszne miziaki-przytulaki.
Astor rano łazi po mnie i przytula się do twarzy, nawet jak jeszcze mam zamknięte oczy.
Cody ma więcej wyczucia i zaczyna przytulanki, jak otworzę oko i zaczynam głaskać koty :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

felinity

Post autor: felinity »

Kolega Cody się wielki zrobił :)
Awatar użytkownika
kat

Cody, jak Cody, ale Astor... :oops:
Awatar użytkownika
kat

Astor i Cody są niesamowicie mądrzy i bardzo szybko się uczą.
Zanim trafił do mnie na dt Mikuś, dostawali jedzenie w sypialni – ze względu na alergię muszę karmić Je osobno.
Oboje tak się nauczyli, że gdy ja nakładam karmę do misek, Oni już biegną do sypialni i czekają na swoje miski.
Ale teraz sypialnia jest zajęta przez Mikusia i stołówka Astor i Codiego musiała zostać przeniesiona do łazienki.
W pierwszych dniach pobytu Mikusia zamknięte drzwi do sypialni wzbudzały u Nich konsternację.
Ale już po kilku dniach załapały, że teraz trzeba biec do łazienki i tam czekać :)
Co prawda Codiemu zdarza się jeszcze czasami zapomnieć o tej zmianie i muszę Go wtedy sama zanieść do łazienki, ale Astor już się nie myli :)
Takie z Nich słodziaki - bystrzaki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

:serce: koteczki szybko się uczą :cool: zwłaszcza jeżeli chodzi o jedzonko :jesc: ::
Awatar użytkownika
kat

Mamy wyniki testów alergicznych Astor i Codiego.

U Codiego z alergenów pokarmowych bardzo mocno uczula wołowina i z dużym prawdopodobieństwem ryż.
Natomiast u Astor w wynikach nie ma żadnego mięsa, za to są silne reakcje alergiczne na: soję, pszenicę, ryż i groch. No na wegetarianizm nie da się Jej przestawić ;)
Z innych alergenów wyszły: Dermatophagoides farinae, Acarus siro, Tyrophagus putrescentiae, czyli roztocze kurzu domowego, rozkruszek mączny i rozkruszek drobny.

U obojga jest reakcja alergiczna na ryż, a w karmie dla alergików ryż jest na drugim miejscu... Z tego powodu karma dla alergików poszła w odstawkę i przechodzimy na BARF.
Od piątku dzieciaki dostają sparzonego indyka, którego jak na razie wcinają z wielkim apetytem. Przez 6 tyg. muszą dostawać jeden rodzaj białka, więc mam nadzieję, że Im się nie przeje... Za kilka dni zacznę dodawać Im też jakieś suplementy, ale muszę jeszcze o tym doczytać na barfnym świecie.

A tak dzisiaj Astor walczyła z kością. Prawdziwy drapieżnik ;)
filmik

A jak się już dzieci najadły, to miały siłę, żeby pobiegać za czerwoną kropką ;)
filmik 1 i filmik 2
ODPOWIEDZ