Astor i Cody - maluchy ze Szpitalnej
Moderatorzy: crestwood, Migotka
ja chętnie dołączę do wątku barfowego jeżeli ktoś będzie barfował, to z przyjemnością powymieniam się doświadczeniami i przepisami
bryniu 

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

dokładnie tak się zaczynakat pisze:Super:) Ja na razie nie mam praktyki, ale mam nadzieję, że szybko się to zmieni.
Chociaż pewnie na początku i tak pewnie Astor i Cody będą karmione jednym rodzajem mięsa bez suplementów...

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

W tym tygodniu Astor i Cody byli na pobraniu krwi do badań kontrolnych i testów alergicznych - Cody - testy szczegółowe w zakresie alergii pokarmowej, Astor - testy przesiewowe.
Czekamy na wyniki.
A tymczasem pokażemy nowe zdjęcia Słodziaków
Czy ja nie wyglądam jak orzeszek w tym koszyczku?
Orzechy zostały zjedzone, więc Cody postanowił zapełnić pustkę koszyka

Pustkę szafki też postanowił zapełnić
Maciuś otwiera, a Cody zapełnia

A Astor to teraz nie schodziłaby z kolan - straszna przylepa z Niej.
Tak sobie np. razem pracujemy, tzn. ja pracuję, a Astor mnie nadzoruje

Czekamy na wyniki.
A tymczasem pokażemy nowe zdjęcia Słodziaków

Czy ja nie wyglądam jak orzeszek w tym koszyczku?
Orzechy zostały zjedzone, więc Cody postanowił zapełnić pustkę koszyka

Pustkę szafki też postanowił zapełnić

Maciuś otwiera, a Cody zapełnia

A Astor to teraz nie schodziłaby z kolan - straszna przylepa z Niej.
Tak sobie np. razem pracujemy, tzn. ja pracuję, a Astor mnie nadzoruje

- kotekmamrotek
Niestety na razie nie ma jeszcze wyników testów, więc wstrzymujemy się z barfem 
A dzieciaki kochane i cudowne, straszne miziaki-przytulaki.
Astor rano łazi po mnie i przytula się do twarzy, nawet jak jeszcze mam zamknięte oczy.
Cody ma więcej wyczucia i zaczyna przytulanki, jak otworzę oko i zaczynam głaskać koty

A dzieciaki kochane i cudowne, straszne miziaki-przytulaki.
Astor rano łazi po mnie i przytula się do twarzy, nawet jak jeszcze mam zamknięte oczy.
Cody ma więcej wyczucia i zaczyna przytulanki, jak otworzę oko i zaczynam głaskać koty

Astor i Cody są niesamowicie mądrzy i bardzo szybko się uczą.
Zanim trafił do mnie na dt Mikuś, dostawali jedzenie w sypialni – ze względu na alergię muszę karmić Je osobno.
Oboje tak się nauczyli, że gdy ja nakładam karmę do misek, Oni już biegną do sypialni i czekają na swoje miski.
Ale teraz sypialnia jest zajęta przez Mikusia i stołówka Astor i Codiego musiała zostać przeniesiona do łazienki.
W pierwszych dniach pobytu Mikusia zamknięte drzwi do sypialni wzbudzały u Nich konsternację.
Ale już po kilku dniach załapały, że teraz trzeba biec do łazienki i tam czekać
Co prawda Codiemu zdarza się jeszcze czasami zapomnieć o tej zmianie i muszę Go wtedy sama zanieść do łazienki, ale Astor już się nie myli
Takie z Nich słodziaki - bystrzaki

Zanim trafił do mnie na dt Mikuś, dostawali jedzenie w sypialni – ze względu na alergię muszę karmić Je osobno.
Oboje tak się nauczyli, że gdy ja nakładam karmę do misek, Oni już biegną do sypialni i czekają na swoje miski.
Ale teraz sypialnia jest zajęta przez Mikusia i stołówka Astor i Codiego musiała zostać przeniesiona do łazienki.
W pierwszych dniach pobytu Mikusia zamknięte drzwi do sypialni wzbudzały u Nich konsternację.
Ale już po kilku dniach załapały, że teraz trzeba biec do łazienki i tam czekać

Co prawda Codiemu zdarza się jeszcze czasami zapomnieć o tej zmianie i muszę Go wtedy sama zanieść do łazienki, ale Astor już się nie myli

Takie z Nich słodziaki - bystrzaki

Mamy wyniki testów alergicznych Astor i Codiego.
U Codiego z alergenów pokarmowych bardzo mocno uczula wołowina i z dużym prawdopodobieństwem ryż.
Natomiast u Astor w wynikach nie ma żadnego mięsa, za to są silne reakcje alergiczne na: soję, pszenicę, ryż i groch. No na wegetarianizm nie da się Jej przestawić
Z innych alergenów wyszły: Dermatophagoides farinae, Acarus siro, Tyrophagus putrescentiae, czyli roztocze kurzu domowego, rozkruszek mączny i rozkruszek drobny.
U obojga jest reakcja alergiczna na ryż, a w karmie dla alergików ryż jest na drugim miejscu... Z tego powodu karma dla alergików poszła w odstawkę i przechodzimy na BARF.
Od piątku dzieciaki dostają sparzonego indyka, którego jak na razie wcinają z wielkim apetytem. Przez 6 tyg. muszą dostawać jeden rodzaj białka, więc mam nadzieję, że Im się nie przeje... Za kilka dni zacznę dodawać Im też jakieś suplementy, ale muszę jeszcze o tym doczytać na barfnym świecie.
A tak dzisiaj Astor walczyła z kością. Prawdziwy drapieżnik
filmik
A jak się już dzieci najadły, to miały siłę, żeby pobiegać za czerwoną kropką
filmik 1 i filmik 2
U Codiego z alergenów pokarmowych bardzo mocno uczula wołowina i z dużym prawdopodobieństwem ryż.
Natomiast u Astor w wynikach nie ma żadnego mięsa, za to są silne reakcje alergiczne na: soję, pszenicę, ryż i groch. No na wegetarianizm nie da się Jej przestawić

Z innych alergenów wyszły: Dermatophagoides farinae, Acarus siro, Tyrophagus putrescentiae, czyli roztocze kurzu domowego, rozkruszek mączny i rozkruszek drobny.
U obojga jest reakcja alergiczna na ryż, a w karmie dla alergików ryż jest na drugim miejscu... Z tego powodu karma dla alergików poszła w odstawkę i przechodzimy na BARF.
Od piątku dzieciaki dostają sparzonego indyka, którego jak na razie wcinają z wielkim apetytem. Przez 6 tyg. muszą dostawać jeden rodzaj białka, więc mam nadzieję, że Im się nie przeje... Za kilka dni zacznę dodawać Im też jakieś suplementy, ale muszę jeszcze o tym doczytać na barfnym świecie.
A tak dzisiaj Astor walczyła z kością. Prawdziwy drapieżnik

filmik
A jak się już dzieci najadły, to miały siłę, żeby pobiegać za czerwoną kropką

filmik 1 i filmik 2