Lara

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Moje też ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Kata

Post autor: Kata »

Wyszłam na 3 godziny, bo miałam wrażenie, że dziewczyna nie je, bo się mnie boi. Po powrocie - cały stek zjedzony - to mniej więcej 3 czy 4 razy tyle ile mokrego kazałaś jej dawać, Kasiu. Czyli uznaję, że apetyt jej dopisuje? Suchego nie ruszyła - ale w sumie kto by ruszył, jeśli obok leży chuda wołowinka.

I następnym razem nie sparzać...?

Acha, i potwierdza się, że Lara nie przepada za telewizją - a przynajmniej za Obcym. Może po prostu nie lubi Sigourny Weaver?:) Właśnie leży sobie w tym gniazdku na parapecie, które ma między książkami i ogląda razem ze mną. Ale wygląda na zupełnie zdegustowaną...:)

W każdym razie - już nie śledzi każdego mojego ruchu, nie zwraca uwagi na ruchy rąk, czy odgłos przesuwania szklanki. Jest jakby ciut lepiej niż wczoraj.
m_adzik

Post autor: m_adzik »

powodzenia, Kata! przy takim kocie to i tak znaczny progres :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Kata, wspaniałe wieści!! :tan: i brawa dla Lary, daje radę :banan:
Kata

Dzięki w imieniu Lary, która, jak się okazuje - oprócz mokrego zjadła też całą swoją suchą porcję przez noc! I powiem więcej - jest rano, jest jasno, a Lara przed sekundą wyszła z kartonów.

Kat, ona próbuje wcisnąć się między kaloryfer a parapet, jak u ciebie. Tam jest za mało miejsca, więc wchodzi jej tylko główka i przednie łapki, ale nie traci nadziei:)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kata pisze:Wyszłam na 3 godziny, bo miałam wrażenie, że dziewczyna nie je, bo się mnie boi. Po powrocie - cały stek zjedzony - to mniej więcej 3 czy 4 razy tyle ile mokrego kazałaś jej dawać, Kasiu. Czyli uznaję, że apetyt jej dopisuje? Suchego nie ruszyła - ale w sumie kto by ruszył, jeśli obok leży chuda wołowinka.

I następnym razem nie sparzać...?

[...]
Oj dopisuje ;)
Ale z wołowiną u mnie też tak miała - mogła jej zjeść znacznie więcej niż mokrej karmy.
I nie musisz Jej sparzać, wystarczy, że będziesz przemrażać.
Ale skoro nawet zjadła sparzoną, to musiała trochę zgłodnieć.
Czyli można powiedzieć, że przekupstwo wołowinowe zaczyna działać na Larę ;)
Kata pisze:Dzięki w imieniu Lary, która, jak się okazuje - oprócz mokrego zjadła też całą swoją suchą porcję przez noc! I powiem więcej - jest rano, jest jasno, a Lara przed sekundą wyszła z kartonów.
To już są super wieści :) Trzymam kciuki, żeby teraz zaczęła podchodzić do Ciebie :ok:
Kata pisze:Kat, ona próbuje wcisnąć się między kaloryfer a parapet, jak u ciebie. Tam jest za mało miejsca, więc wchodzi jej tylko główka i przednie łapki, ale nie traci nadziei:)
Cała Lara ;) Ona uwielbia tak spać na kaloryferze. Bardzo lubi ciepło :)
Kata

Żałuję, że te wszystkie śmieszne rzeczy robi tylko po zmroku - nakręciłabym ją, jest przezabawna:)
Ada

Post autor: Ada »

Jak się cieszę, że Lara znalazla taki fajny dom. I jak pieknie sie w nim zachowuje :)

Tyle sie naczekala i wreszcie ma ! Czlowieka na wylączność. Jeszcze chwila a bedzie ile wlezie korzystac z glasków, przutulania i spania pod koldra.
ada
Kata

Doskonale się zachowuje, bardzo jest grzeczna, ładnie je i korzysta z kuwety.

I właśnie przesyła pozdrowienia dla Kat prosto z łóżka, na którym - tadam tadam!!! siedzę też ja:)

Przyszła mnie powąchać i tak już została. W końcu, skoro ten człowiek z łóżka 20 minut bawił się z nią laserkiem, to nie może być taki całkiem zły:)

Kat, na razie siedzę w półmroku, bo Lara w pełnym świetle nie wychodzi, ale jak tylko troszkę bardziej odwagi nabierze - spróbuję zrobić jakieś zdjęcie, na którym będzie widać więcej niż burą plamę:)

Tak czy siak - Lara ma już otwarty pokój i drogę na korytarz. Już go zwiedziła, ale chyba średnio jej się podobało. Pewnie dlatego, że tam jest mało kartonów...
Awatar użytkownika
kat

Wow, jestem z Niej dumna!:)
A Tobie gratuluję, że Lara tak szybko zaczyna Ci ufać! :ok:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

super!! trzymajcie się!! :)
Kata

Dzięki!:) Lara dziś miała ciężkie przejścia, bo sąsiad zza ściany wiercił udarem. Przetrzymała ten horror w szafie na półce ze swetrami. Wybrała klasykę - czarne:):):)

Kasiu, Lara zaczyna dość mocno odrapywać swoją obróżkę, trochę się boję, że wydrapie sobie ranę i się zastanawiam, czy nie trzeba by jej zdjąć. Jeszcze nie podchodzi do mnie, a nie chcę jej na siłę łapać - jakieś rady?

Acha, no i jeśli ściągnę obróżkę, to pewnie musiałabym w zamian albo dawać jej tę uspokajającą karmę, albo coś innego? Daj znać, co myślisz.
Awatar użytkownika
kat

Kasiu, zadzwonię wieczorem, to spróbujemy znaleźć jakieś rozwiązanie.
Kata

Notatka do siebie: nie zostawiać skarpetek pod łózkiem na noc. Kotek przez pół nocy będzie próbował je zabić - z całą siłą i wściekłością jaką ma w tym swoim mini-ciałku.

Dziś w pracy jestem zombie...
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:: :: ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
ODPOWIEDZ