Dzieciaki spod Opery

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
filo

Post autor: filo »

Claudia pisze:
filo pisze:Sugerujesz otwarcie okna bez zabezpieczeń i umożliwienie Basiowi i Norkowi polowania? :shock:
O jezu, nie :: Raczej sugeruje Tobie małe polowanie co by kotecki uszczęśliwić świeżutkim mięskiem ::
Ale radocha jest w polowaniu, a nie w konsumowaniu. Chyba :roll:
Awatar użytkownika
Claudia

Post autor: Claudia »

filo pisze:
Claudia pisze:
filo pisze:Sugerujesz otwarcie okna bez zabezpieczeń i umożliwienie Basiowi i Norkowi polowania? :shock:
O jezu, nie :: Raczej sugeruje Tobie małe polowanie co by kotecki uszczęśliwić świeżutkim mięskiem ::
To też racja, ale możesz im upolować i przynieść fruwającą do domu, niech się zabawią :twisted:
einfach

Post autor: einfach »

Claudia pisze:
filo pisze:
Claudia pisze:
To też racja, ale możesz im upolować i przynieść fruwającą do domu, niech się zabawią :twisted:
haha to może być dobre! Jak moja peirwsza kotka (wychodząca) wniosła przypadkiem do mieszkania rodziców gołębia, którego myślała, że już unicestwiła (taki prezent) a ten się ruszył i skoczył w jej stronę to się odechciało kotów polowania na gołębie na jakiś czas :D uciekła za kanapę i tylko wyglądała, czy już jest spokój
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

może zamist polować na patak, lepiej w zoologu jakąs papugę w promocji kupić ;) dzieciaki będą miały uciech :)
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

A u Soprnaka dni mijają w sumie tak samo ostatnio. Rano gonitwa z naszą najmłodszą kotką a później spanie :: koniecznie w okolicy największego kocura :wink: dacie wiarę, że im starszy tym jakoś nie chce mu przejść ta miłość do naszego kocura :shock: myślałam, że to taki młodzieńczy wybryk ale on rzeczywiście nie może być kotem samotnikiem. Święta i sylwka spędził bez emocji :wink: No ale gaduła to z niego straszna :modly: Co prawda na wigilię nie przemówił ludzkim głosem ale komunikuje się dużo i innymi kotami poprzez pomiaukiwanie, nawoływanie itp. No i reaguje na imię :: zawsze jak nawołuje to go wołam po imieniu i pytam co się dzieje :cool: oczywiście wiem, że nie odpowie ale ta jego słodka mina wtedy mi wystarcza :D
filo

misiosoft pisze:może zamist polować na patak, lepiej w zoologu jakąs papugę w promocji kupić ;) dzieciaki będą miały uciech :)
Będą miały uciechę :roll:

A ja pójdę siedzieć za znęcanie się nad zwierzakiem (no tym ptakiem). Albo za nielegalny ubój drobiu.
Niech może sobie złapią jakąś muchę, jak się zrobi cieplej. To już chyba pod ustawę nie podpadnie.

I tak wogle, to proszę to nie nawoływać do przestępstwa, bo mi jeszcze policja nalot zrobi. Prewencyjny. I zarekwiruje tych dwóch delikwentów jako potencjalne dowody zbrodni (znaczy się do badania zawartości ich żołądków) :evil:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

filo pisze:
misiosoft pisze:może zamist polować na patak, lepiej w zoologu jakąs papugę w promocji kupić ;) dzieciaki będą miały uciech :)
Będą miały uciechę :roll:

A ja pójdę siedzieć za znęcanie się nad zwierzakiem (no tym ptakiem). Albo za nielegalny ubój drobiu.
Niech może sobie złapią jakąś muchę, jak się zrobi cieplej. To już chyba pod ustawę nie podpadnie.

I tak wogle, to proszę to nie nawoływać do przestępstwa, bo mi jeszcze policja nalot zrobi. Prewencyjny. I zarekwiruje tych dwóch delikwentów jako potencjalne dowody zbrodni (znaczy się do badania zawartości ich żołądków) :evil:
no tak, miało być uciechę, ale 'ę' zjadłam ;) efekt uboczny diety ;)

siedzieć nie pójdziesz, stanie w Twojej obronie, a chłopaki pewnie by się tak szybko rozprawiły z ptaszyskiem, że by śladu nie było ;)
muchy, komary też dobre, może jakiś pająk się zjawi w międzyczasie? :)
filo

Poranna gotowość do życia Tenorka:
Obrazek

Oraz wieczorny luz Basika:
Obrazek

Basik wieczory spędza zazwyczaj ze mną. Albo przytulony do mojej nogi, jak wczoraj na kanapie (no z kocykiem pomiędzy nami), albo na lodówce, jak jestem w kuchni:
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

filo, Basik jest przesłodki :love: szkoda tylko, że chłopak taki niedotykalski :cool: A na tym ostatnim zdjęciu tak mi przypomina Motka :serce: wczoraj zresztą odwiedziliśmy ich :love:
Cudowne koteczki i mają cudowną Pańcie :aniolek:
Oby Twoim chłopakom też się tak trafiło, trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :good:
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Sopranek jest naprawdę słodki :love: lubi spać na moim łóżku i ostatnio nauczył się ugniatać miejsce do spania :: jest inteligentny :wink: reaguje na swoje imię i wie, że jak wyciągam rękę w jego kierunku to może podejść bliżej i będą głaskotki :: chociaż głaskanie nadal przegrywa z naszym kocurem. Gdy tylko jest w jego pobliżu to Sopek zaraz do niego biegnie. Dobrze, że chociaż przy głaskaniu brzuchol wywala do góry i nawet potrafi tak zasnąć :serce:
filo

Tenor i spaghetti

1. Ciepły makaron czeka na sicie.
2. Wyciąga się łapa.
3. Długa łapa się wyciąga.
4. Długa łapa maca makaron.
5. Długiej łapie wyrastają długie pazury.
6. Pazury wbijają się w makaron.
7. Długa łapa się wciąga pociągając za sobą makaron.
8. Łapa wraca do kota, trzyma makaron.
9. Kot zeskakuje ze stołu wraz z makaronem.
10. Kot i makaron znikają z pola widzenia.
11. Po czasie kota widziano. Makaronu nie.
Awatar użytkownika
Cynamon

filo pisze:4. Długa łapa maca makaron.
5. Długiej łapie wyrastają długie pazury.
:turla: :turla: :turla:

Tym bardziej cieszę się na jutrzejsze odwiedziny długich pazurów :twisted: :lol:
Będzie ciekawie :cool: :pila:
filo

Dziękujemy Cynamonom za skrócenie Norka i Basika o kilka centymetrów :twisted: . Chłopcy byli bardzo grzeczni :D
Awatar użytkownika
Cynamon

filo, nie ma za co :wink: i wreszcie jestem usatysfakcjonowana :king: , bo jakby drugi raz się nie udało obciąć to byłoby kiepsko ..... z moją dumą :: :cool:

A tak w ogóle to jestem zachwycona Norkiem i Basikiem :serce:
W tych jakże mięciutkich o lśniącej sierści kocurkach nie ma ani grama agresji, czy chęci mordobicia :aniolek: jedynie strach w tych pięknych oczętach :pociesza:
No bały się biedulki, nowy teren, jakieś babsko dobiera się do ich łapek - całkowicie je rozumiem.
Ale nie było w nich chęci walki i unicestwienia mnie tak jak u Arni :twisted:
Mogłam bez obaw i koło ich pyszczków mieć gołe ręce i obcinać im pazurki a na koniec nawet pogłaskać je za uszkiem :kiss:

* Filo oczywiście trzymała je aby nie zwiały, ale jakby chciały to mogły mnie bez problemu dziabnąć, a tego nie zrobiły :)
filo

Tak polujemy na świeże mięsko:

Obrazek
ODPOWIEDZ