Silana

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nadira

Silana

Post autor: Nadira »

DS Silany na facebooku.
-------------------

Silana została nam zgłoszona przez dobre dusze, którym nie był obojętny los kocięcia wlokącego za sobą tylne łapki. Po szeregu badań wiemy już, że są duże szanse na poprawę - rdzeń kręgowy nie jest przerwany, a rehabilitacja powinna pozwolić koteczce na odzyskanie pełnej władzy w tylnych łapkach.
Na razie Silanka dzielnie ćwiczy rowerki i głośnym miaukiem domaga się towarzystwa. Jest niesłychanie ufna i kochająca - mruczy nie tylko wzięta na ręce, ale nawet na sam widok człowieka w pokoju :) Mimo niepełnosprawności rozpiera ją energia - bawi się (jak to kocię) wszystkim, co jej wpadnie w łapki i niezmordowanie ściga ogony wszystkich starszych kotów...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Imię: Silana
Status:
do adopcji
Ur.: Kwiecień 2015
Odrobaczenie: TAK
Szczepienie: TAK
Sterylizacja: TAK
Uwagi zdrowotne: niedowład tylnych łapek - w trakcie rehabilitacji.

Silana na zdjęciach i na filmikach.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Nadira, łącznie zmieniany 9 razy.
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Jaka słodka kruszyna :) Mały wytrzeszcz chyba ma? Zawsze to wg mnie dodaje uroku. :serce: Bardzo ładny kotek. A nóżki - oby nic groźnego i żeby szybko wróciła do pełni zdrowia. Na filmiku widać, że nic w zabawie nie przeszkodzi :)

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
Nadira

Wieści będą krótkie, bo najpierw padł prąd a potem net i zostałam z ledwo żywą komórką ;)
Byłyśmy dzisiaj na kontroli i Pan doktor nie mógł się nachwalić postępów Silanki:D pogratulował rehabilitacji, pomiział, dał zastrzyk z pupsko i polecił się pojawić w środę :D jesteśmy dumni :3 filmik potwierdzający poprawę jest, oczywiście, tylko musi się komputer zlitowac i zacząć działać :P
Awatar użytkownika
Nadira

Komputer się zlitował!!
Obiecany filmik: https://youtu.be/7_4KACLL3Os
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:brawo:
Jak z nią pracujecie?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Nadira

Codziennie przynajmniej dwa razy masujemy nóżki i robimy wszelkiego rodzaju rowerki - trzeba ją wtedy rozproszyć piórkiem, bo chce się wszystkim bawić :D Próbujemy też chodzić z moją ręką pod brzuszkiem, żeby przebierała tylnymi łapkami :D
Awatar użytkownika
Morri

Filmik :tup: :tup: :tup:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Nadira

Będzie! Ja wciąż jeszcze ogarniam moje możliwości czasowe poza pracą XD trzy miesiące wolnego strasznie człowieka rozwydrzają ;) Postaram się nagrać coś we wtorek, mam wtedy wolne :3
Awatar użytkownika
Morri

Taki filmik z rehabilitacji będzie miał dużą wartość edukacyjną, więc Ci go nie odpuszczę ;)
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Ale drapieżna dziewczyna :) Świetnie poluje. Niech pióra wiedzą, że im kota nie przepuści :wink:
Oczywiście też przyłączam się do grona oczekujących na więcj ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Nadira

Obiecany filmik treningowy :D Jakość nie jest porażająca i mała uparcie zwiewa z kadru... ale jest :D
Będzie więcej :3
https://youtu.be/lFgXDE4rH5c
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

:aniolek:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Uszyma wyobraźni słyszę Twe mowe do Futra zamiast tego uroczego podkładu muzycznego :love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Nadira

I co słyszysz? "Wracaj tutaj, mały chudy szczurku kudlaty, nie, nie, nie tam, sikunie jeden, aaaargh, nienienienieNIE!!"
:twisted:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

dzielna dziewczynka :love:

i mała, i duża ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
ODPOWIEDZ