Plastuś był dzisiaj na wycieczce u weterynarza, ponieważ zaczął dziwnie pokasływać. Jednak pani w gabinecie powiedziała, że wszytko z nim w porządku, jest zdrowy byk co do oczu to powiedziała, że taka jego uroda poprostu
Przy następnej wizycie szczepimy się
Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Plastusiowi było bardzo smutno kiedy padał deszcz i nie mógł wyjść na balkon
Razem z Tesią obserwowali spadające krople
Plastuś postanowił więc, że zdrzemnie się i przeczeka deszcz
Tak wogóle to Plastuś ma żołądek bez dna Pochłania wszystko niczym odkurzacz
Zdarza mu się pospać na kolanach człowieka, w łóżku w nocy to już norma
Pracuję nad filmikiem z jego wyczynów na drapaku, bo ta jego wspinaczka wygląda poprostu fajosko oczywiście na zdjęcia nie ma szans, za szybki skubaniec jest
Byliśmy dzisiaj z Plastusiem u pani doktor, żeby zaszczepić malucha, ale niestety okazało się, że ma gorączkę i nie można szczepić
Mamy obserwować i przyjść ponownie za kilka dni
Prosimy o kciuki za zdrowie małego
m_adzik pisze:trzymam kciuki. a tak w ogole to uwielbiam tego malucha
Plastuś dziękuje No i nic dziwnego, że go uwielbiasz bo on jest suuuuuper
Jak przychodzi rano i wieczorem pougniatać mnie troszkę, pociamkać i poprzytulać się to jestem w siódmym niebie
Jak leży sobie grzecznie na rękach czy kolanach i słodko cichutko mruczy, to też mnie rozczula
I ma taki słodki pychol
I śliczne łapki (których często uzywa do wspinania się wysoko, wysoko
)
I pięknie pozuje z myszką
I wogóle jest taki słodki
Jest naprawdę uroczy, ma żołądek bez dna, uwielbia bawić się piórkiem czasem nawet bawi się powietrzem No może jest tam jakiś pyłek czy coś Chętnie bawi się też z Tesią Czasem urządzają sobie gonitwy rano (przed budzikiem) na łóżku i biegają po nas w tę i na zad
Ktoś kto da mu domek stały będzie miał cudownego kotka
Plastuś ostatnio wprost uwielbia spać w łóżku z nami I to jeszcze musi dotykać człowieka Ostatnio często śpi przytulony do nogi
Trzeba też bardzo pilnować jedzenia, bo Plastuś próbuje wykorzystać każdą okazję do podkradnięcia czegoś
Mały jest totalnym miziakiem Lubi też leniuchować na balkonie, gonić za piórkiem, skakać z piłeczką, zaczepiać Tesię. I o ile bardzo ładnie bawi się sam, tak uwielbia zaczepiać inne koty dlatego myślę, że jako jedynak mógłby się troszkę nudzić No i zawsze jest szansa, ze ktoś z towarzystwa nie doje swojego jedzonka i będzie mógł mu pomóc
Słodziak To chyba jasna sprawa, że jedzenie pozostawione w kocim zasięgu (czyli gdziekolwiek) na pewno jest dla kota. Wszystko co jest w kocim domu, należy do kota A pomoc innym przy opróżnianiu misek - bardzo miło, że można liczyć na wsparcie. Kot mocno pomocny
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Kot bardzo pomocny to dobre określenie kiedyś jak dałam surowego kurczaka to Tesia za szybko chciała go zjeść i chyba połknęła sporo kawałków w całości bo zaraz je zwróciła. Co na to Plastuś? No chciał posprzątać zaraz po koleżance...