Zuzia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Kroplówka w nóżki. U mojego nie można było się wbić, strasznie bolesne i bardzo płakał. Wet zdecydował nawadnianie podskórne. Na szczęście skończyło się tylko 3-krotnym nawadnianiem. Potem już było z górki. Witaminę C podaję moim dzikuskom codziennie od momentu przyjścia chłodów, a tym domowym gdy widzę jakieś objawy przeziębienia. Nie zaszkodzi bo nadmiar i tak jest wydalany z moczem.
Bardzo dobro pomysł, żeby Zuzi założyć wątek w Barfnym Świecie. Oni mi bardzo pomogli przy Kajtusiu i na pewno maja mnóstwo cennych rad dla opiekunów nerkowców.
Całuski dla Zuzi i jej opiekunki. Nadal proszę o wsparcie.
Bardzo dobro pomysł, żeby Zuzi założyć wątek w Barfnym Świecie. Oni mi bardzo pomogli przy Kajtusiu i na pewno maja mnóstwo cennych rad dla opiekunów nerkowców.
Całuski dla Zuzi i jej opiekunki. Nadal proszę o wsparcie.
- kotekmamrotek
Kroplówek dostaje milijon - ale w klinice, niestety ostatnie 2 dni wenflony zatykają się od razu - już wiem, że to nie brak umiejętności, a po prostu zatkanie - przy mnie dr Starczewska próbowała i wczoraj i dziś rano - i echo. Ale to miało być tylko 50 ml - koło północy, jako dodatek.
Najważniejsze - ZUZIA OŻYTA:)))))
Tzn. już jak weszłam Ją odebrać to doktorka stwierdziła, ze charakternego kota przywiozłam:))) Głębokim miauczeniem dawała znać, ze Jej się nie podoba obsługa, chowała się - generalnie kot, a nie szmatka:)))
W domu zaczęliśmy standardowo - od wątróbki - kotka aż wstała i pomrukami popędzała:))) dokładkę tez wciągnęła:)))) Teraz - po dwóch godzinach - znowu troszkę wszamała - i śpi zwinięta w obwarzanek.
Jutro albo w czwartek znowu badanie krwi... Trzymajcie kciuki!!!!!
Najważniejsze - ZUZIA OŻYTA:)))))
Tzn. już jak weszłam Ją odebrać to doktorka stwierdziła, ze charakternego kota przywiozłam:))) Głębokim miauczeniem dawała znać, ze Jej się nie podoba obsługa, chowała się - generalnie kot, a nie szmatka:)))
W domu zaczęliśmy standardowo - od wątróbki - kotka aż wstała i pomrukami popędzała:))) dokładkę tez wciągnęła:)))) Teraz - po dwóch godzinach - znowu troszkę wszamała - i śpi zwinięta w obwarzanek.
Jutro albo w czwartek znowu badanie krwi... Trzymajcie kciuki!!!!!
- GatosDePau
- Kontakt:
Olu, bardzo uważaj z suplementami. Zuzia zapewne miała zrobiony jonogram - trzeba uważać, żeby nie podnieść któregoś wskaźnika, który już jest wysoki. Pamiętasz, jak Bibi miała dostawać Nefrokrill, który zawiera b. dużą dawkę potasu? Trzeba uważać.
A jak nie dajecie rady w żyłę, dawajcie chociaż podskórnie.
A jak nie dajecie rady w żyłę, dawajcie chociaż podskórnie.
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
- GatosDePau
- Kontakt:
- kotekmamrotek
- GatosDePau
- Kontakt:
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=6152 wątek Zuzi na BŚ.
gdyby przypomniało Wam się coś jeszcze - piszcie. Jeśli coś źle opisałam - piszcie.
Jaką ona miała wagę podczas pierwszego ważenia odkąd u nas jest? Dziś waga 2400g.
gdyby przypomniało Wam się coś jeszcze - piszcie. Jeśli coś źle opisałam - piszcie.
Jaką ona miała wagę podczas pierwszego ważenia odkąd u nas jest? Dziś waga 2400g.
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Zbyt wiele wiatraków.
GatosDePau pisze:http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=6152 wątek Zuzi na BŚ.

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

- kotekmamrotek
Zuzelki nie ma już wśród nas...
Dziś w nocy, kiedy przygotowywaliśmy się do kroplówki, Malutka odeszła - w naszej obecności, cichutko miauknęła, osunęła się - i już Jej nie było... Próbowaliśmy masować serduszko - to serduszko wzgardzone, opuszczone przez najbliższych, ale mimo to pełne miłości i pragnienia bycia z człowiekiem - prawdziwym... Bezskutecznie.
Rozmawiałam przed chwilą z lekarzem prowadzącą - to typowa śmierć przy chorobie nerek spowodowana mocznicą - ogólna niewydolność organizmu...
Zuzelko - byłaś z nami tak krótko, ale zdążyliśmy Cię pokochać tak mocno - pełna łagodności, cierpliwości, spokoju, kociej mądrości - wierzę, że jednak nie będziesz myślała o ludziach źle...
Były wielkie plany - pozostały smutek i dziura w sercu.
Żegnaj, Zuzelko.
I dziękuję wszystkim, którzy włączyli się w ratowanie Zuzi - to naprawdę niesamowite, to przywraca wiarę w człowieka, PRAWDZIWEGO...
Dziś w nocy, kiedy przygotowywaliśmy się do kroplówki, Malutka odeszła - w naszej obecności, cichutko miauknęła, osunęła się - i już Jej nie było... Próbowaliśmy masować serduszko - to serduszko wzgardzone, opuszczone przez najbliższych, ale mimo to pełne miłości i pragnienia bycia z człowiekiem - prawdziwym... Bezskutecznie.
Rozmawiałam przed chwilą z lekarzem prowadzącą - to typowa śmierć przy chorobie nerek spowodowana mocznicą - ogólna niewydolność organizmu...
Zuzelko - byłaś z nami tak krótko, ale zdążyliśmy Cię pokochać tak mocno - pełna łagodności, cierpliwości, spokoju, kociej mądrości - wierzę, że jednak nie będziesz myślała o ludziach źle...
Były wielkie plany - pozostały smutek i dziura w sercu.
Żegnaj, Zuzelko.
I dziękuję wszystkim, którzy włączyli się w ratowanie Zuzi - to naprawdę niesamowite, to przywraca wiarę w człowieka, PRAWDZIWEGO...
tak bardzo, bardzo mi przykro....
(*)
Olu dziękuję Ci z całego serca za wszystko co dla Zuzi zrobiłaś

Olu dziękuję Ci z całego serca za wszystko co dla Zuzi zrobiłaś
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta