Bolcia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Bolcia

Post autor: Eva »

Bolcia
małe, czarne, niezwykle ruchliwe kocię :) wyrzucona? zaginiona? nie wiemy, pojawiła się znikąd pod lokalnym sklepem, nikt o nią nie pytał, nikt jej nie chciał.
Całkowicie oswojona, przylepna mała kruszyna.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bolcia na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2018, 11:36 przez Eva, łącznie zmieniany 2 razy.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Bolcia na początku była nastawiona nieprzyjaźnie do innych kotów - pewnie jako nowa była przeganiana, ale teraz nie robią na Niej żądnego wrażenia - no bo przecież jak jest człowiek, to nic innego się nie liczy:)
Wczoraj prawie cały dyżur przespała na kolanach (na szczęście była do dyspozycji jeszcze jedna para) :wink:
madmadzia

Post autor: madmadzia »

ach to ta!! :) ona zupełnie nie czuła lęku przed człowiekiem może miała to szczęście , że żaden jej nie skrzywdził), od razu się rozgadała po wyjściu z klatki, ocierała i wskakiwała na kolana boleśnie je masując-udeptując :: (darmowa mezoterapia igłowa, hihihi)
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Rety, jaka śliczna!
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Bolcia to jest kot full pakiet :) Bardzo lubi się bawić, jak to młody kot, szczególnie kulając sobie coś po podłodze, ale też jest niesamowicie miziasta i proludzka :) dziś spędziła mi na kolanach co najmniej godzinę cały czas mrucząc. Z innymi kotami na razie jeszcze chyba nie wie co się robi, ale ma swoje sympatie już w szpitaliku, np Buliego konsekwentnie paca, a Lindę lubi :) Może kwestia gabarytów obu i Buliego się po prostu boi :)

Obrazek
Obrazek

Mały Zezuś :)

Obrazek
Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Potwierdzam, jest delikatna, przytulaśna. Ma piękne oczy z takim delikatnym zadziorkiem, pozytywną iskierką. Futerko podobne do Sari, Tiami, pięknie czarne i mięciutkie.
Byłam w siódmym niebie gdy miałam przyjemność Ją miziać, jeszcze chwila i by zasnęła wtulona w moje ręce - a ja tak bardzo to kochammmmmm :serce:.
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

śliczna ::
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Bolcia wczoraj rano przeprowadziła się do nas :)

Po pierwszych miziankach i wyczesaniu tony luźnej sierści, zrobiłyśmy sobie minisesję, bo mała piękna jest niesamowicie :love:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest niesamowicie ufna, człowiek jest jej ostoją i źródłem spokoju :) Choć na razie trochę nieufnie podchodzi do innych kotów, kontrolnie je owarkując, względem ludzi jest taaakim miziakiem, że głowa mała :) Wczoraj wieczorem mieliśmy gości, więc bezceremonialnie zapakowała się na kolana koleżance i tak sobie mruczała :love:
Na razie ma zapewniony spokój w osobnym pokoju, więc na noc przeniosłam się do niej - spała wyciągnięta wzdłuż mojego boku, z główką i przednimi łapkami opartymi na moim ramieniu :love: A jest tu zaledwie od doby :)

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Piękna! :serce:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

przeci mówiłam :serce:
Awatar użytkownika
Morri

Troszkę się już poznałyśmy :) Bolcia jest nieodmiennie słodziakiem, kochającym człowieka miłością wielką i bezwarunkową :) Z innymi kotami progres, choć nadal niekoniecznie tęskni za ich towarzystwem. Ciągle jeszcze co jakiś czas zaskoczy ją jakiś domowy odgłos - dziewczyna ewidentnie uczy się życia w domu od podstaw :) Idzie jej wspaniale :)

Jest przezabawna, często się wygłupia i stroi miny z cyklu, "kto jest najsłodszy" :love: Kot do schrupania :)
Obrazek
Obrazek
https://youtu.be/E2OLjORtkGk

Zdrowotnie - w uszach ciągle brudno. Futerko zrudziałe, ale to pewnie niedobory witaminowe i na zmiany przyjdzie poczekać dłużej. Mam wrażenie, że myje się jakby więcej niż inne koty. Szoruje się wręcz :hm: Ale nie skupia się na jednym punkcie - myje się cała. Po świętach wybieramy się na kontrol do weta :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobrze że mam za dużo kotów :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Subtelny urok rozmytych zdjęć :lol:
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

zezik ::
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

::
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
ODPOWIEDZ