Jaga

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Naocznie trudno stwierdzić, bo zawsze się wywala do głaskania :lol:

Ale na filmiku - rzeczywiście - megapoprawa :shock:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

no właśnie - my o tej kotce nie wiemy tak naprawdę nic... Kiedyś było rozważane badanie we Wrocławiu - czy to aktualne?
Ostatnio zmieniony 25 maja 2016, 18:00 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

ale miziak i przytulas :)
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

jak oglądam ją na tym filmiku to widzę, że dużo sobie też ogonem pomaga w utrzymaniu równowagi, wcześniej mi się to jakoś nie rzuciło w oczy :)
KociTata

Post autor: KociTata »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KASIAIKRZYS

Post autor: KASIAIKRZYS »

Piękna Króweczka :P
Słodki Miziak !!!
Pozdrawiamy Kasia i Krzyś
Nika

Post autor: Nika »

Jest kochana :) mam nadzieje, że niedługo ją wymiziam:). Bardzo ładne zdjęcia
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

słoziak!!
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Pierwsze koty za płoty czyli Jagusia w domu tymczasowym.

Od soboty Jagusia jest u mnie. Nie było żadnego problemu z aklimatyzacją. Nie ucieka, nie chowa się. Już zawłaszczyła sobie łóżko i balkon. A na balkonie wygrzewa sobie futerko przez znaczną część dnia. Na razie wskakuje tylko na sofę, tapczan i nie wyżej. Nie ma żadnych problemów ruchowych przy skokach w dół czy w górę. A gdybyście widzieli jak zaiwania, gdy coś sobie upatrzy. Nawet kuferek jej się nie zachwieje :jump:

Wiem, że wielu z was ma więcej niż jednego kota, więc to co teraz napiszę nie będzie żadną niespodzianką. Ponieważ jest to moje pierwsze doświadczenie z dwoma kotami, podzielę się z wami jak wyglądał mój niedzielny poranek.
Któraś tam rano...budzi mnie odgłos przekopywanej kuwety. Myślę sobie Funcik znów kopie kanał panamski. Idę wyczyścić kuwetę. Patrzę siusiu...no cóż mogłoby być lepiej. Jak już jestem na nogach to idę ogarnąć kuwetę Jagi. No cóż, też tylko bryłka po substancji płynnej. Aaaaa.....dobiega mnie odgłos dobiegający z kuwety Kopcia. Myślę sobie: no tak, jak już posprzątałam to teraz zebrało mu się na "maila z załącznikiem". Idę znów czyścić kuwetę. Usatysfakcjonowana, że najmniej przyjemna praca skończona, znów słyszę odgłosy. Tym razem Jaga w kuwecie...Czyścić kuwetę 4 razy w ciągu 20 min...one to chyba robią specjalnie :diabel2:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Koty lubią mieć czysto w kuwecie :) czasem w szpitaliku mamy podobnie, jak już posprzątamy, to się od razu załatwiają :)
super, że się zaaklimatyzowała, a jak relacje z Funcikiem?
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Niestety wielkiej miłości z tego nie będzie. Funcio jest młodziutki i chce się bawić a Jaga tylko syczy na niego. Biedak był bardzo wystraszony. Mam nadzieję, że będą w stanie żyć obok siebie ignorując się wzajemnie
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

powodzenia, super że Jaga jest na salonach
Chitos

Post autor: Chitos »

Ja z kuwetami mam dokładnie tak samo:D raz jeden raz drugi ;)
Cieszę się ze Jagula ma tymczasową ale swoją kanapę :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Misiek, daj im czas :) Dogadywanie się kotów trwa zwykle dłużej niż kilka dni :) Po tym, jaką sympatią do siebie zapałali Skadi i moi rezydenci, jestem w stanie uwierzyć w wiele cudownych przemian :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Nika

Post autor: Nika »

Trzymam kciuki za Jagę ☺. Myślę, że jak się przekona, że inny kot jej nic nie zrobi to się przyzwyczai do jego obecności.
ODPOWIEDZ