Homer

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

Homer bezbłędnie odnajduje się w pomieszczeniu, nawet podczas sprzątania jak wszystko jest poprzestawiane przemieszcza się bez wpadania na cokolwiek (w 99,9%), tylko my na niego często wpadamy, bo ma zwyczaj bezszelestnie usadzać zadek idealnie za człowiekiem, gdziekolwiek byśmy się nie przemieściły :)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Nie wspominając już o tym, że zagląda nam przez ramię, a robi to tak sugestywnie, że naprawdę trudno uwierzyć, że ten kot nie widzi ;)
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

miałam zaszczyt poznać gadułę, ocieracza, śliniacza - jest rewelacyjny
nawet capanie (z cyklu "już wystarczy" lub "ale jestem rozochocony") było niesamowite bo bezzębne :aniolek:
przyznam, że doznałam tego uczucia pierwszy raz w życiu (od zwierzaka)
Awatar użytkownika
jaggal

Homer cierpi - musimy mu czyścić uszy, czego szczerze nie znosi i broni się przed tym jak przed końcem świata. W efekcie dochodzi do wydarzeń straszliwych i przerażających...

...nie, nie chodzi nawet o to, że wykonanie tej jakże przyjemnej czynności jest niemożliwe, bo to nieprawda, wystarczy Homcia porządnie capnąć i przydusić, aby zrobić wszystko, co konieczne (jedną ręką wprawdzie, ale zawsze). Prawdziwa groza zaczyna się, kiedy uszy są ogarnięte i Homer odzyskuje wolność... Gdyby ktoś bowiem nie wiedział, Homer jest mężczyzną dość pamiętliwym, a popełnionych krzywd nie ma zamiaru puszczać płazem - płonąc żądzą zemsty rusza w pogoń za dręczycielem i rzuca się z kłami na jego obuwie, bijąc przy tym łapkami bez opamiętania!!!

Na szczęście nie ma zębów, nikt więc jeszcze nie zginął. Ale kto wie, kto wie... :D
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Filmik na facebooku z Homerem polującym na laserek jest rozczulający. Mam nadzieję, że też dla niego są jakieś szanse, tak jak dla Szafrana. Trzymam mocno kciuki
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Homer na razie widzi najprawdopodobniej światła i cienie. W opinii okulisty jednak ten stan może się długo nie utrzymać :( Niestety nic nie można dla niego zrobić w tej kwestii :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

a co to za schorzenie?
Awatar użytkownika
Morri

Jakaś wada genetyczna.

A tak się bawimy, kiedy wreszcie można wyjść z klatki :)
https://youtu.be/wjVQgDR6xgQ
Awatar użytkownika
jaggal

A jak się nie bawimy, to chodzimy, wszędzie wtykamy nos i najchętniej lokujemy się za wstającym człowiekiem, bo wtedy można mieć pretensje, kiedy ugniecie nas tyłkiem - a wiadomo, że aby pretensje ukoić, to należy pogłaskać, przemówić, docenić, poadorować... ;)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

ale żeś Go rozszyfrowała :)
Awatar użytkownika
Morri

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Hofi

Post autor: Hofi »

Morri pisze:Homiś :serce:

https://youtu.be/h3isPNUEY9A
Ale luuubi :love: :love:
DT--->DS: Mieta Wildecka...
Awatar użytkownika
Morri

namówiłam dziś Przema, żeby - przy niedzieli ;) - poszedł ze mną na dyżur. Homiś oczywiście podbił jego serce do tego stopnia, że Przemo stwierdził, że na pewno chce być utulony :roll: Ostrzegałam, że Homi raczej za tym nie przepada, ale...

Obrazek
Obrazek

Homi oczywiście zachwycony nie był, co okazało się zwłaszcza po odstawieniu na podłogę. Zniewag bowiem nie zapomina od razu i musi... zrekompensować sobie straty moralne - obowiązkowym klapsem i bezzębnym gryzem ;)
Awatar użytkownika
jaggal

Homer vel. Fochner miał wczoraj obcinane pazury i ogromnie mu się to nie podobało. Ale był w miarę grzeczny, widywałyśmy rzeczy o niebo gorsze.

Natomiast przy próbie zamknięcia w klatce zaczął szaleć - tak bardzo nie chciał wracać za kraty. Ale kto by chciał...
Awatar użytkownika
Morri

Homer delektuje się każdą chwilą poza klatką. W jego sytuacji, kiedy widzi zaledwie cienie, w klatce nic się nie dzieje... Toteż wypuszczony, od razu gulgocze z radości i w pierwszym odruchu zaczyna się bawić, kulając się po podłodze :) Później się myje - wygodnie rozłożony na środku podłogi lub na podusi, ułożonej na półce :) Wszędzie dobrze, byle nie w klatce...
https://youtu.be/aTx8XP1fxNw
ODPOWIEDZ