dobrze brzmi dobrze
Skadi
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
nie o tego Vito mi chodziło, jak to pisałamCotleone pisze:Hmmm. Vito mówi, że nieMarianna pisze:Albo sam Vito Corleone![]()
Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
-
BEATA olag
U Skadi czas mija powoli i raczej w trybie relaksacyjnym
Dziewczyna co rano melduje się człowiekom w łóżku, by okazać wielką radość z tego, że wreszcie otworzyli oczy 
Relacja z Kanso niestety uległa osłabieniu, bo pojawił się rywal - Oleander, który niemal cały czas chodzi z bokiem, głową i ogonem przyklejonymi do Kanso... Skadi zdaje się jakoś bardzo nie przejmować, bo generalnie lubi inne starsze koty, które też wiedzą, co czego służy łóżko
Czasem naprawdę zachodzę w głowę, jak to możliwe, że większość życia spędziła w piwnicy....
Choć jej historia bywała burzliwa, teraz wiem - z całą pewnością - że Skadi jest typem społecznym i do szczęścia potrzebuje innych kotów. Optymalnie: kocura
Relacja z Kanso niestety uległa osłabieniu, bo pojawił się rywal - Oleander, który niemal cały czas chodzi z bokiem, głową i ogonem przyklejonymi do Kanso... Skadi zdaje się jakoś bardzo nie przejmować, bo generalnie lubi inne starsze koty, które też wiedzą, co czego służy łóżko
Choć jej historia bywała burzliwa, teraz wiem - z całą pewnością - że Skadi jest typem społecznym i do szczęścia potrzebuje innych kotów. Optymalnie: kocura
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Morri, łącznie zmieniany 1 raz.
HmmmMorri pisze:Choć jej historia bywała burzliwa, teraz wiem - z całą pewnością - że Skadi jest typem społecznym i do szczęścia potrzebuje innych kotów. Optymalnie: kocura
Kotem nie jestem a mam tak samo i lubię towarzystwo, zwłaszcza płci odmiennej
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Tu jeszcze nie spałam - przynajmniej nie w tej pozycji
Skadi kocha inne koty - to już pewne. Ale nie bawi się z nimi. Bawi się z człowiekiem. Bądź sama. Kiedy człowiek nie widzi. Nie widzi, ale słyszy - bo Skadi lubi bawić się myszkami, a kiedy jakąś upoluje wydaje charakterystyczne, gardłowe miauki
Od razu wiadomo, że to Skadi upolowała myszkę 
Zdrowotnie bez zarzutu - zaliczyliśmy coroczne szczepienie
Skadi kocha inne koty - to już pewne. Ale nie bawi się z nimi. Bawi się z człowiekiem. Bądź sama. Kiedy człowiek nie widzi. Nie widzi, ale słyszy - bo Skadi lubi bawić się myszkami, a kiedy jakąś upoluje wydaje charakterystyczne, gardłowe miauki
Zdrowotnie bez zarzutu - zaliczyliśmy coroczne szczepienie
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Chyba odkryliśmy przyczynę, która kryje się za stratą włosów na głowie Przema
Codziennie rano Skadi budzi go rano liżąc go pieczołowicie po glacy. A język ma jak papier ścierny 
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Co nowego u Skadi?
Czy odżyła przyjaźń z Kanso po wyprowadzeniu się Oleandra?
Czy odżyła przyjaźń z Kanso po wyprowadzeniu się Oleandra?
Tak, jak najbardziej
Z ciekawostek Skadi nauczyła nas, że jada wyłącznie na stole
Tak jakoś wyszło, bo jako jedynej muszę kroić jej mięso na papkę. Jeśli trafi na większy kawałek, zniechęca się i trzeba jej pokazać, że inne kawałeczki są malusie i na pewno da radę je zjeść
kot u wodopoju
i balkoningowo
i... z Kanso
w ogóle karton = +50 do szczęścia

https://youtu.be/QR0ztKiKPB0
Skadi czuje się u nas na tyle pewnie, że bez skrępowania okazuje werbalną niechęć Guzikowi
Z ciekawostek Skadi nauczyła nas, że jada wyłącznie na stole
kot u wodopoju
i balkoningowo
i... z Kanso
w ogóle karton = +50 do szczęścia
https://youtu.be/QR0ztKiKPB0
Skadi czuje się u nas na tyle pewnie, że bez skrępowania okazuje werbalną niechęć Guzikowi