Inne koty są na barfie i jedzą 3 razy dziennie. Ja naszym tymczasom też raczej daję 3 razy dziennie, jak wyjeżdżamy to dostają 2 razy dziennie i jest ok. Cześnik i Kasztelanka mają dostęp do suchej cały czas (na szafie, gdzie nie wskoczy Kitka

Dokładnie!!kat pisze:W zasadzie kot powinien jeść nawet 5 czy 6 małych posiłków dziennie, bo tak żywi się w naturze. I raczej mokra niż sucha, a najlepiej barf...
Tyle że dopóki bedą wiedziały, ze sucha jest w domu (a w co dopiero w miskach!) to bedą grymasić. Marianna tylko przez moment dostawała mokra, pózniej puchy. I każda była fajna na początku a po kilku dniach sie nudziła. I nigdy nie zjadała nawet 150gHonia pisze:Tak o tym też czytałam. Narazić ćwiczymy powrót do mielonek. Sucha i tak muszę zostawić żeby chociaż coś zjadły . .
Taka spontaniczna laurka od klientki!Marianna pisze: A teraz na BARF stoi rano pod lodówka i czeka na śniadanie. Nie mówiąc o prawie bezzapachowych kupach, wysmuklonej linii i błyszczącym włosiu :-)
Ile kosztuje zakup mieszanek na miesiąc? Dla kota bez problemów alergicznych, nerkowych, itp.?Villemo7 pisze:Taka spontaniczna laurka od klientki!Marianna pisze: A teraz na BARF stoi rano pod lodówka i czeka na śniadanie. Nie mówiąc o prawie bezzapachowych kupach, wysmuklonej linii i błyszczącym włosiu :-)![]()
Napisałabym, że chcę to na piśmie, ale już w sumie mam
Tak btw - otrzymuję od Was pw, w których pytacie o barfa. Myślę, że możecie tutaj, w wątku - bo pytania często się powtarzają. Odpowiadam w miarę możliwości, ale część mielibyście już jak na dłoni.
A tego to Tobie nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie wiem, ile waży kot i jaka jest jego aktywność, a co za tym idzie, jakie ma zapotrzebowanie. Generalnie cena za 1 kg to 20 zł.Neda pisze: Ile kosztuje zakup mieszanek na miesiąc? Dla kota bez problemów alergicznych, nerkowych, itp.?
Odstawiłam suche całkowicie, zostaliśmy na mielonkach Cats Finefood i Mac's. Tylko że jedzonko głównie schnie w miskach, a koty tylko wąchają, poliżą i odchodzą. Wirek skusił się może na niecałe 100 g w ciągu tych ostatnich dwóch dni, Kitek też zjadł ale z ręki podobną ilość. Piją wodę, ale widzę że są głodne i nie wiem jak temu zaradzić. Dalej trzymać się planu? One nawet nie chcą jeść Miamor Feine Filets.Zastanawiam sie nad Barfem ale też będzie pewnie ciężko żeby zaczęły jeść. Opadam już z sił.... a to 2 dzień.Marianna pisze:Tyle że dopóki bedą wiedziały, ze sucha jest w domu (a w co dopiero w miskach!) to bedą grymasić. Marianna tylko przez moment dostawała mokra, pózniej puchy. I każda była fajna na początku a po kilku dniach sie nudziła. I nigdy nie zjadała nawet 150gHonia pisze:Tak o tym też czytałam. Narazić ćwiczymy powrót do mielonek. Sucha i tak muszę zostawić żeby chociaż coś zjadły . .
A teraz na BARF stoi rano pod lodówka i czeka na śniadanie. Nie mówiąc o prawie bezzapachowych kupach, wysmuklonej linii i błyszczącym włosiu :-)