Remont z kotami

Chcesz poplotkować o kotach? Pochwalić się swoim futrem? Masz jakieś pytania do naszej Fundacji? Zajrzyj!

Moderatorzy: Rita, Migotka

Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Rozmawiałam z Beatą Leszczyńską (behawiorystka :) ).
Spytała czy wiadomo jak długo będzie trwał remont, bo od tego zależy które z rozwiązań będzie dla koty lepsze.
Na początek sugeruje Zylkene w dużej dawce przez 2-3 dni.
Pytanie ile kota waży, to dobierze dawkę.
Jak chcesz zadzwoń do Beaty, porozmawiaj, zobaczymy co doradzi.
Powołaj się na mnie, albo jak wolisz, ja będę z Nią jutro rozmawiać.
Trzymam kciuki za kotusię :)
agula.s

Post autor: agula.s »

Dzieki.😀
Beza wazy okolo 3,5 kg. Remont potrwa jeszcze kilka tygodni choc te najglosniejsze prace powinny skonczyc sie szybciej. Moze za kilka dni. Na szczescie w weekend nic sie nie dzieje wiec Beza bedzie mogla odetchnac.😀
Katarzyna

Beata Leszczyńska sugeruje Zylkene w dawce 70 mg czyli 450 mg dzielisz na 6 porcji.
Takie dawki przez czas remontu, potem można zmniejszyć i całkowicie zaprzestać podawania.
Można dodatkowo Relaxer, ale nie, żeby wciskać na siłę i powodować dodatkowy stres, lepiej dodać do karmy.
Jeżeli kotka choć trochę wychodzi z ukrycia, to zajmować ja zabawami łowieckimi, urozmaicać dzień zadaniami, zabawami.
Trzymam kciuki :)
agula.s

Post autor: agula.s »

Wielkie dzieki. 😄Chyba najgorszy halas sie skonczyl bo kota choc niesmialo zaczyna przychodzic po kilka glaskow gdy odbieramy od mamy corke. No i moja Zuzia robi wspaniala robote. To ona najlepiej umie pobawic sie z Beza i sprawic by ta ja pogonila.Dzieci i zwierzeta czasem nadaja na tych samaych falach.
Jeszcze raz Bardzo, bardzo dziekuje Katarzyna. Pozdrawiam.
Katarzyna

agula.s pisze:Wielkie dzieki. 😄Chyba najgorszy halas sie skonczyl bo kota choc niesmialo zaczyna przychodzic po kilka glaskow gdy odbieramy od mamy corke. No i moja Zuzia robi wspaniala robote. To ona najlepiej umie pobawic sie z Beza i sprawic by ta ja pogonila.Dzieci i zwierzeta czasem nadaja na tych samaych falach.
Jeszcze raz Bardzo, bardzo dziekuje Katarzyna. Pozdrawiam.
Super!
Nie za ma co! :)
ODPOWIEDZ