Te dwa bure pięknoty trafiły do nas przy okazji jednej z wielu naszych akcji sterylizacji kotów wolnożyjących. Jeszcze młodziki, ale już gotowe do niekontrolowanego rozrodu, poza tym z uwagi na swój wiek i szalejącą w Poznaniu panleukopenię niezwykle narażone na tę chorobę.
Na wszelki wypadek zostaly najpierw zaszczepione, PP jak co roku zbierała na jesieni swoje śmiertelne żniwo. Dodatkowo ujawnił się u nich stan zapalny zatem wobec tych wszystkich okoliczności postanowiliśmy, że nie wrócą na "wolność", że postaramy się znaleźć dla nich wspólny dom.
Większy kotek to brat Błażej, mniejsza ciemniejsza kotka to siostra Blałka.
Póki co kotki robią wielkie oczy na nową otaczającą rzeczywistość, ale wiedzą już, że człowiek to znaczy ciepłe spanie, pełna miska i duuużo głaskania. A głaskanie jest bardzo fajne
Dzieciaki robią się coraz bardziej ciekawe ludzi. Blałka przepięknie bawi się wędką z piórkami. Wtedy człowiek jej nie groźny . Błażej jeszcze chwilami przy ogarnianiu klatki próbuje być niewidoczny. Nie ma za to najmniejszych oporów, by po chwili zaczepiać łapką nogawki ludzkich spodni przez boczną ściankę . Pierwsze dwa głaśnięcia to dla nich moment na udawanie, że tego nie lubią. Po chwili jednak wykładają się wygodnie na dalsze mizianie. To niegłaskane zawsze patrzy wtedy na współlokatora z lekkim zdziwieniem "Ej! Ale umawialiśmy się, że będziemy się bać!"
_________________ "Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Człowiek znowu mnie wyciąga z klatki? I pewnie znowu jakieś paskudztwo wepchnie do dzioba? Albo wbije bez ostrzeżenia igłę w kuperek? Błażej! Bracie! Ratuj! Że co? Że głaskanie? Chyba nie najgorsze to wyjęcie z klatki...
Błażej już tak zadowolony nie był Zresztą mina mówi sama za siebie
Ale, jako że człowiek okazał się później całkiem przydatny, jako manipulator do wędki, to chyba te zniewagi poszły w niepamięć:
I jak tu tym dzieciakom powiedzieć, że nie wiemy ile jeszcze czasu będą siedzieć w klatce?
_________________ "Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Morri
Wysłany: Czw 14 Gru, 2017 02:42
Bo kochać to patrzeć w tym samym kierunku
Neda
Wysłany: Czw 11 Sty, 2018 19:18
U Błażejków energia do zabawy nadal niewyczerpana. Wprawdzie Błażej lubi bawić się z poziomu kuwety, ale jak się zapomni, to można go wtedy miziać do woli.
Blałaka lubi głaskanie i już się nie boi jak brat, choć jest przecież taka malutka, a człowiek taki duży.:)
kat
Wysłany: Czw 18 Sty, 2018 10:34
Wczoraj na chwilę wpadłam do szpitalika i nie mogłam uwierzyć, jak bardzo Błażej i Blałka się zmieniły
Oboje podeszli do mojej ręki i ją dokładnie obwąchali, a do tego Blałka ocierała się o dłoń swoim pyszczkiem
Fajne te nasze dzieciaki
Blałka po prawej, Błażej po lewej. Przecież oni mają zupełnie inny wyraz twarzy
_________________ nie mogę, Kot na mnie leży.
Marianna
Wysłany: Wto 30 Sty, 2018 14:15
Eva napisał/a:
Blałka po prawej, Błażej po lewej. Przecież oni mają zupełnie inny wyraz twarzy
_________________ Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Neda
Wysłany: Czw 08 Lut, 2018 13:43
O Błażeja i Blałkę nikt nie pyta...
Pytają o Rychciki, o Obwiesie, ale o tę parkę nie. A szkoda, bo ona już pięknie domaga się głasków i barankuje wzorowo, a Błażej pod ludzką ręka także czuje się nieco pewniej. Jednak ze wszystkich szpitalikowych par tylko oni nie wiedzą, co zrobić z pyszną kocią pastą, podaną na palcu - Blałka w końcu ją zbranakowała i pasta wylądowała na czubku jej głowy.
Tymczasem rusza śledztwo w ich kuwecie, ponieważ jej zawartość nadal otrzymuje najniższe oceny w szpitalikowym rankingu na najpiękniejszą kupę.