Piwniczna Piątka[PP]-Mroczek, Kardamon, Pysio, Pikuś, Nutka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:lol: :lol: :lol:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Dni mijają nam leniwie... przynajmniej kocim jest leniwie, bo my próbujemy zakończyć remont podłóg.
Pysio i Kardamon — pierwsi do kontroli: czy folia dobrze rozłożona (a jednak trzeba poprawić), czy farba dobrze wymieszana, czy klej już wysechł (aaa, mame, nie wysechł, umyj łapkę)?

w naszym domu pojawiło się nowe legowisko, takie na wypasie od Geronde. Kupiłam tylko jedno i teraz widać jak ustawiają się kolejki do niego :: a Kardamon potrafi bezczelnie zaczepiać Fionę jak leży w legowisku tak długo, aż ona się podda i wyjdzie a wtedy on wskakuje ::
Awatar użytkownika
misiosoft

Przyjechała wczoraj paczka z jedzeniem, duży karton pełen dobroci.
Biorę się za rozpakowywanie, otwieram i w ten Pysio robi hyc - nurkuje do pudła i po chwili jak strzała wylatuje trzymając w zębach opakowanie smakołyków....
ja się pytam - skąd on wiedział, że tam będą? I jak mu się udało tak od razu je złapać?
Awatar użytkownika
misiosoft

Kardamon wprowadza nową politykę rodzinną - buziaczek+ ::
Każdego dnia rano, po budziku, pakuje się do łóżka i rozdaje buziaczki :serce: :serce: :serce:
Hania_BM

Post autor: Hania_BM »

Dziś to zauważyłam....
Aaaaa ratunku!!! Pikuś stracił swojego ostatniego BIAŁEGO wibrysa! Jest cały czarny!!!!
To chyba pecha przynosi, prawda? :wink:

To chyba utrata tych wąsów, ale Pikuś stał się takim miziakiem niesamowitym!!! Już nie wariuje w nocy zupełnie, śpi obok człowieka aż do rana i to jego wręcz się budzi ;)
Hania_BM

misiosoft pisze: w naszym domu pojawiło się nowe legowisko, takie na wypasie od Geronde. Kupiłam tylko jedno i teraz widać jak ustawiają się kolejki do niego :: a Kardamon potrafi bezczelnie zaczepiać Fionę jak leży w legowisku tak długo, aż ona się podda i wyjdzie a wtedy on wskakuje ::
Jacy Oni podobni... już przywykłam do widoku przepędzanego Jacusia z kosza na pranie, z umywalki, z drapaka... Tzn. to z pewnością nie jest przepędzanie... to jest bardzo dobrze uargumentowane ;)
Awatar użytkownika
misiosoft

Hania_BM pisze:
misiosoft pisze: w naszym domu pojawiło się nowe legowisko, takie na wypasie od Geronde. Kupiłam tylko jedno i teraz widać jak ustawiają się kolejki do niego :: a Kardamon potrafi bezczelnie zaczepiać Fionę jak leży w legowisku tak długo, aż ona się podda i wyjdzie a wtedy on wskakuje ::
Jacy Oni podobni... już przywykłam do widoku przepędzanego Jacusia z kosza na pranie, z umywalki, z drapaka... Tzn. to z pewnością nie jest przepędzanie... to jest bardzo dobrze uargumentowane ;)
o to to, uzywa bardzo dobrych argumentów ;) nic na siłę ::

aż mnie kusi, żeby wskoczyć kiedyś do Ciebie na kawę i poznać Pikusia ::
Hania_BM

Zapraszamy serdecznie! Ciekawe czy gdybys wpadła w towarzystwie to czy bracia by sie poznali... :lol:
Awatar użytkownika
misiosoft

Hania_BM pisze:Ciekawe czy gdybys wpadła w towarzystwie to czy bracia by sie poznali... :lol:
Pewnie nie, bo już jednak parę miesięcy są osobno.

A pewnie i tak by Ci chatę zdemolowały :) jak mają moment głupawki, to latają po domu jak głupie, co by się działo, gdyby było ich więcej :roll: :roll:
Pikuś też miewa takie głupwaki?
Awatar użytkownika
misiosoft

Pysio i Kardamon na filmiku:
https://youtu.be/0_1eMUWK8ic
Zurha

Post autor: Zurha »

Jakie słodkie bąble :love: I jaki połysk na futerku!
Hania_BM

Jak oglądam ten filmik to stwierdzam, że rodzeństwo można rozdzielić, a i tak niektóre zachowania zostają we krwi...
Pikuś dokładnie w ten sam sposób rzuca się i bije z Jacusiem ;) Tak samo mu ogon "chodzi" ;) I tak samo miauczy jak nie może czegoś osiągnąć na co akurat ma w tym momencie ochotę... Tak samo "ma czuja" do tego na co ma ochotę - dziś w torbie z zakupami chwycił (przez torbę) nie sałatę, nie paprykę, nie śmietanę tylko jedyną rzecz z mięsem w tejże torbie - zapakowane kiełbaski ;)

https://youtu.be/Gxe_u_KmFRM
https://youtu.be/mEWqyv50Cps

Pikuś w ogóle jest agresywny... Szczególnie rano...

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2018, 10:22 przez Hania_BM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
misiosoft

Jak juz pisałam wcześniej, mieliśmy remont.
A jeśli jest remont, to musi być kierownik budowy:
Obrazek

a widzicie mistrza drugiego planu? ::

Niestety czasem kontrola posuwa się o krok za daleko, dosłownie o krok - stara dziura zalana cementem - to też trzeba sprawdzić i Kardampon został złapany na gorącym uczynku:
Obrazek

Obrazek

jesli ktoś kiedyś kupi po nas to mieszkanie i będzie ściągła podłogę w przedpokoju to zobaczy odcisk łapki Kardamona :roll:
Hania_BM

Ale Madka o co Ci chodzi??? Widziałem jak Wy człowieki robicie takie ślady i sobie na ścianę wieszacie...
Awatar użytkownika
misiosoft

Hania_BM pisze:Ale Madka o co Ci chodzi??? Widziałem jak Wy człowieki robicie takie ślady i sobie na ścianę wieszacie...

no tak,może jeszcze w ramke oprawić? :: :: ::
ODPOWIEDZ