Eli

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

A co Eli jadła dotychczas? Może wystarczy ograniczenie porcji (np. oszukując na objętości poprzez dodawanie wody, by brzuszek czuł się pełen)?
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Ada

Post autor: Ada »

Ona je mięcho surowe bo uwielbia i mimo braku wielu zębów radzi sobie świetnie :) A mokre je Mac's a tam tylko 5,6 % tłuszczu
ada
Ada

Elunia byla na kontroli u pani doktor. Znowu ma tez bebzol duży. Miała USG i RTG i wszystko ok. Eliś jest poprostu obżartuchem strasznym. Fakt - zje swoją porcję a potem wyjada moim kotom... Mało tego. Ostatnio dorwała się do zapakowanego chleba chrupkiego, rozwalila opakowanie i wygryzła narożniki chleba. Wczesniej wykradła mi biszkopta i tez trochę obgryzła. A raz ukradła mi z talerza kapustę kiszoną podsmażaną i zjadła z apetytem !
I jak tu takiemu smakoszowi wydzielać żarcie ? :)
Ale żeby nie bylo tak wesoło, niestety nawraca zapalenie dziąseł i konieczne będzie usunięcie pozostałych 2 trzonowców. Za to z przodu ząbki i kły Eli ma jak modelka :)

Upały wszystkie koty u mnie znosiły żle i chłodziły się na mokrym ręczniku - a tak Eli :)

Obrazek

Jest przesłodka, jak się ochłodziło to wlazi pod kołdrę i śpi ze mną :)

Obrazek
ada
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Domagamy się więcej Eli :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Morri pisze:Domagamy się więcej Eli :serce:
Zdecydowanie ;>
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Ada

Elusia miala w piątek usunięte reszte trzonowców :( mam nadzieje, że to na stałe zatrzyma nawracające zapalenia dziąseł. Zabieg zniosła świetnie i oczywiście rozwalone dziąsła po zabiegu zupełnie jej nie przeszkadzały w jedzeniu. Obżartucha :)

Miała tez wizyte przedadpcyjną na której jak to ma w zwyczaju nie zaprezentowała sie wcale. Wlazła na szafe i sobie obserwowała sytuacje. Szkoda bo fajni ludzie przyszli. Przyszły domek może ją poznać chba tylko przez to forum...

Bo to słodkie i wielce zabawowe kocie :)

https://www.youtube.com/watch?v=QeJ2d2X ... e=youtu.be
ada
Ada

Elunia się pochorowała i na razie nie wiemy na co :(

Przestała jeść w niedziele a to u niej coś niespotykanego, była osowiała i nie chciał się bawić.

Wczorej byłam z nią u wetki. Temp. 39,7 stopni, spięty brzuszek. Dostała kroplówkę i leki. Dzisiaj będą wyniki. Ale już widać poprawę bo zjadła śniadanko.

W sobotę mieliśmy w domu przygodę, nie wiem czy miała wpływ na zdrowie Eli.
Wyobraźcie sobie, ze moja rezydentka przyniosła mi do łózka martwą ryjówke ! Mieszkamy na 2 piętrze wiec chyba weszła po murze. Nie wiem, które z kotów upolowało tę ryjówkę bo nie było mnie wówczas w domu. Może Eli ?
ada
Ada

U Elusi duzo lepiej, przebadana krew i ocz, zrobione USG i nic bardzo niepokojącego nie bylo. Od wtorku do piątku codziennie u weta. Kroplówki. Pomógł antybiotyk choc nadal nie wiem co jej tak naprawde było ...

Tutaj fotka u weta. Była bardzo dzielna w czasie badań, nawet pobieranie moczu z pęcherza zniosła ze spokojem.

Obrazek

A tutaj filmik jak opiekuńcza jest Eli i dba o futerko rezydentki :)

https://www.youtube.com/watch?v=04BrHgf ... e=youtu.be
ada
Ada

Koteczka już zdrowa i znowu dokazuje z Maciusiem :) Znowu też żre jak koń ......
ada
Ada

Gonitwy z Małym Maciusiem sprawiją, że brzuszek Eli nie jest już taki duży. Wzrusza mnie jej opiekuńczość z jaką traktuje młodego. Stale uważa, że jest niedokładnie umyty i z czułością myje mu futerko. Ale są tez chwile zapasów i krzyki. Po gonitwach wszystko między nimi dalej jest ok :)

Nieraz tak siedzi i patrzy z góry na mnie... o co jej chodzi ? :roll:

Obrazek
ada
Ada

Eluśka, cudna filigranowa koteczka z pomocą małolata Małego Maciusia straciła swój brzuchol ! Nie ma to jak młody przyjaciel ::

Teraz jest szlankowna, pełna wigoru i zawsze ma co robic bo młody wymaga stalej atencji, opieki i czułości :)

Maciuś mimo,że większy od niej traktuje ją jak mamusie czyli z należnym szacunkiem choć czasem jak nastolatek bywa zlośliwy i napastliwy. Elunia znosi to z doswiadczeniem dojrzalej mamy choc nigdy mamą nie była !

Cudnie jest ich obserwować.
ada
Ada

ada
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Jakie słodkie! :)
Ada

Hmmmm, dlugo wierzylam ze jej nie będzie......

ale Eli mi jednak uswiadomila, że przylazla wrrrr

Obrazek
ada
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Co u Eli? :)
ODPOWIEDZ