superkat pisze:Mam wieści z ds Mikusia.
Futrzak żyje jak król. A właściwie to jest Lwem balkonowym
Ma się dobrze i jest kochany
Mikuś
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Zapomniałam wcześniej napisać: Mikuś w nowym domu zyskał nowe imię - Zorro 
Jak pisze opiekunka, Zorro po hiszpańsku znaczy m.in cwany lis, spryciarz, stary wyga, a jak wiadomo ten futrzak to 3 w 1
Np. "[...]z drapaka, który dostał niewielki właściwie pożytek.... no chyba, że potraktujemy to humorystycznie... chciałam, żeby drapał drapak, a nie inne rzeczy, więc postanowiłam
go uwarunkować i pokazałam, że jak podrapie w drapak (co oczywiście potrafi), to dostanie chrupki. Zorro jest wyjątkowo inteligentny i w lot pojął o co chodzi i............. teraz jak chce chrupki, idzie do drapaka i drapie gapiąc się na mnie wymownie, więc ja idę dać mu chrupki i pytanie kto kogo de facto uwarunkował????
Bestia, kpiarz, łobuz
Normalnie używa do drapania leżących wycieraczek i te lubi najbardziej."
Jak pisze opiekunka, Zorro po hiszpańsku znaczy m.in cwany lis, spryciarz, stary wyga, a jak wiadomo ten futrzak to 3 w 1
Np. "[...]z drapaka, który dostał niewielki właściwie pożytek.... no chyba, że potraktujemy to humorystycznie... chciałam, żeby drapał drapak, a nie inne rzeczy, więc postanowiłam
go uwarunkować i pokazałam, że jak podrapie w drapak (co oczywiście potrafi), to dostanie chrupki. Zorro jest wyjątkowo inteligentny i w lot pojął o co chodzi i............. teraz jak chce chrupki, idzie do drapaka i drapie gapiąc się na mnie wymownie, więc ja idę dać mu chrupki i pytanie kto kogo de facto uwarunkował????
Bestia, kpiarz, łobuz
Normalnie używa do drapania leżących wycieraczek i te lubi najbardziej."
Czy ktoś jeszcze pamięta Mikusia? 
Nasz lew balkonowy ma się bardzo dobrze

A tak pisze o nim opiekunka
Nasz lew balkonowy ma się bardzo dobrze
A tak pisze o nim opiekunka
Koci skarb ma się po królewsku
Oswajanie go trwało niewyobrażalnie długo, mam wrażenie , że zaufał
dopiero pod koniec zeszłego roku.
Oczywiście gryzie i drapie nadal ale z dużym wyczuciem, żeby postraszyć
lub uzyskać to, czego chce i wie jak to zrobić.
Bywa Milusi również dla odmiany
Jest mega kreatywny nadal jeżeli chodzi o budzenie mnie.
Rytuał ma taki, że na baranka i czule zaczyna budzić, jak nie działa,
zaczyna stukać moim wisiorkiem , który zawsze wisi na poręczy łóżka
jak to nie działa i nakrywam się kołdrą( chowając przed nim) pakuje
łapkę pod kołdrę szukając mojej ręki i uderza mnie łapą rytmicznie
po ręce wołając swoje magiczne A
Jest cudowny i kochany:)
rozpieszczają go wszyscy
zdrowy, radosny i stale zaskakujący
Bywa prezesemPo 23:00 jak siedzę przy kompie zaczyna mnie zapędzać
do łóżka, jak to nie działa wskakuje na biurko i precyzyjnie staje
łapą na wyłączniku na kompie i pisz Pan przepadło:):)
Jest najlepszym kotem światai najciekawszym
[...]
- KrisButton
Do zobaczenia, Mikusiu
Cieszę się, że udało się dla Ciebie wyszarpać tyle życia... Pamiętam, że wet, który leczył Cię na początku chciał się poddać w przedbiegach - tymczasem Ty łyknąłeś jeszcze trochę szczęśliwego życia na przekór wszystkim

Cieszę się, że udało się dla Ciebie wyszarpać tyle życia... Pamiętam, że wet, który leczył Cię na początku chciał się poddać w przedbiegach - tymczasem Ty łyknąłeś jeszcze trochę szczęśliwego życia na przekór wszystkim
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."