Beti

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

3łapcie

Post autor: 3łapcie »

Jak nasza królewna po zabiegu i zdjeciu szwów?
3łapcie

Post autor: 3łapcie »

Hej! Jak się wiedzie Beti?
Awatar użytkownika
crestwood

Post autor: crestwood »

Co słychać u Beti?
Johanna

Post autor: Johanna »

Królewna Betinka jest w bardzo dobrej formie! :: Śladu po operacji nie ma ani na brzuszku ani na psychice. Dziewczyna wiedzie spokojne życie pełne jedzenia i relaksu w domu tymczasowym ;)
Podczas ostatniej wizyty u dr prowadzącej Betinka miała pobrana krew - wynik okazał się bardzo dobry! Dziewczyna przyjmuje tylko leki osłonowe na wątrobę, co jest istotne po operacji usunięcia woreczka żółciowego.
Beti niesamowicie otworzyła się w relacji z człowiekiem - od jakiegoś czasu śpi ze mną, co mnie niesamowicie rozczula <3
Betinkowy zdjęcia pojawia się niebawem!
Johanna

Obrazek

:D
Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Co u Beci? :)
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Johanna

Co słychać u Betinki?
Dziewczyna wiedzie dostanie życie w domu tymczasowym :D Nie dość, ze jest tolerowana przez chłopaków, to dba o relacje w stadzie! Gdy dochodzi do drobnej spiny między nimi, Beti wchodzi do akcji i doprowadza do porządku, jak szeryf!
Zdrowotnie dziewczyna ma się bardzo dobrze ;) Nie ma żadnych powikłań po operacjach, a Becia przecież miała aż 2… Aktualnie jest na diecie niskotłuszczowej, co niestety nie podoba się dziewczynie… Czasem czuje się jak strażnik jedzenia chłopaków, bo Becia probuje kraść ich jedzenie.
Becia niesamowicie otworzyła się <3 Codziennie śpi ze mną i przychodzi tulić się (gdy wprowadziła się do mnie miała duży problem z tolerancja dotyku). Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak bardzo rozwinęła się w kontakcie z człowiekiem.
Zdjęcia wkrótce!
Johanna

Obiecane foteczki!

:D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z rezydentem Tristanem :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

Piękna <3 cudownie że tak się przed Tobą otworzyła!
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Ale śliczny pulpecik z niej ❤ :serce:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:aniolek: :aniolek: :aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jak zdrówko Beti? :aniolek:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Migotka

Post autor: Migotka »

Jak się miewa Beti?
Awatar użytkownika
MajaF

Post autor: MajaF »

Cześć :)

W tym tygodniu Beti była wizycie u onkologa, ponieważ opiekunkę Beti zaniepokoiły zmiany na nosku. Niestety, Johanna z DT Beti nie była w stanie dotrzeć na wizytę, to ja robiłam za szofera Betki :P

Mimo, że zmiany wyglądają jak zwykłe strupki, ze względu na historię Betinki z rakiem płaskonabłonkowym, zalecone zostało badanie histopatologiczne tych zmian.

We wtorek jadę z Beti jeszcze raz do kliniki w celu pobrania wycinków do badania i jednoczesnego usunięcia zmian. Jeśli zmiany okazałyby się być nowotworem, będzie to od razu zabieg leczniczy.

Mimo, że Becia jest aniołkiem u weterynarza, to niestety wracała obrażona na mnie. Bardzo ubolewam, że dałam się poznać z tak złowieszczej strony. :evil: Jest za to przecudowna, prawdziwa dama.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 paź 2023, 10:42 przez MajaF, łącznie zmieniany 1 raz.
Johanna

We wtorek Betinka miała biopsje noska, w związku ze zmianami (strupkami), które pojawiły się. Dziewczynka dzielnie zniosła badanie, jak to Beti :D Wynik powinien pojawic sie w ciągu 2 tygodni. Jesli zmiany okażą sie rakiem, Beti będzie czekać kolejna operacja. Aktualnie w celach leczniczych usuwa sie fragment zmienionego nosa. Również pomocna w tym przypadku może okazać sie radioterapia. W takim przypadku rokowania są pomyślne, co jest najważniejsze.
Trzymajcie, jednak mocno kciuki, bo Beti naprawdę dużo przeszła i potrzebny jest jej spokój a nie kolejna operacja…
ODPOWIEDZ