Cześć wszystkim! Ostatnio piszę mniej, bo u kotki wszystko w normie. Jedyne, co się wydarzyło, to znowu lekko podwyższone ciśnienie u Fedory, ale zaczęliśmy podawać więcej leków i wszystko wróciło do normy. Miała też nieco niższy poziom potasu, więc przez ostatnie trzy tygodnie chodziliśmy na badania, a z nowymi lekami wszystko wróciło do normy
Niedawno spróbowałam zrobić jej domowe smakołyki – zmieliłam kurczaka na pastę, oczywiście jej się spodobało, ale nie tak bardzo, jak kupne pasty dla kotów
Cześć wszystkim! Dziś chciałabym opowiedzieć Wam trochę o stanie Fedory. Niestety, tym razem będzie mniej pozytywnych wieści, ponieważ stan zdrowia naszej kotki znów się pogorszył. Fedora od jakiegoś czasu ma stale niski poziom potasu we krwi. Zaczęło się to kilka tygodni temu, kiedy zauważyłam, że zaczęła załatwiać się poza kuwetą i stała się mniej aktywna. Zaczęliśmy chodzić do weterynarzy i okazało się, że ma chorobę nerek (choroba Conna). Na ten moment powiedziano nam, że kotka nie nadaje się do operacji, więc możemy tylko stosować leki. Usunięcie jednej nerki nie gwarantuje, że stan drugiej się nie pogorszy.
Jest jednak też trochę lepszych wiadomości. Po pół roku, odkąd Fedora mieszka u mnie w tym tymczasowym domu, usunęliśmy klatkę!
Niestety, ponieważ kotka nie jest w najlepszym stanie, ja również się denerwuję, co wpływa na samopoczucie. Staram się jednak nie poddawać się smutkom i robić wszystko, co możliwe – podajemy leki, przeprowadzamy badania i uważnie obserwujemy jej stan. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że z Waszym wsparciem oraz pomocą wirtualnych opiekunów wszystko się uda.
Ostatnio zmieniony przez crestwood Czw 07 Lis, 2024 14:19, w całości zmieniany 1 raz