Fundacja 'Koci Pazur' Strona Główna Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Daenerys, Viseria, Rhaega i Dragon
Autor Wiadomość
LolaRose 

Wysłany: Pią 22 Lis, 2024 12:02   

Z pamiętnika Viserki, naskobane nieprzyciętym pazurkiem
"Drogi dzienniczku, jestem ciekawskim kotkiem i lubię próbować nowych rzeczy, ostatnio szczególnie spodobało mi się próbowanie co można zjeść, gdy miseczka jest pusta od (skandaliczne!) 2 godzin.
Ostatnio zjadłam żelowe wkłady chłodzące z karmnika, w którym moi ludzie zostawili mi obiadek. Pomyślałam że pod miseczką może być więcej jedzonka i coś tam faktycznie było. Wklady były smaczne, ale niestety rozbolał mnie po nich brzuszek, dostałam gorączki i ciocia musiała mnie zawieźć do szpitala, gdzie zostałam na cały dzień :shock:
Na szczęście lekarstwa mi pomogły i już czuję się dobrze :cool:
Znalazłam też w zlewie zmywak do naczyń, który trochę pachniał jedzonkiem a trochę czymś dziwnym i pomyślałam, że zjem, ale on był niedobry :rzygi: więc potraktowałam go pazurkami i zostawiłam na podłodze :roll:
Moja dwunożna ciocia rwie sobie włosy z głowy więc postaram się już nic nie napsocić aż do szczepienia w grudniu"

LolaRose 

Wysłany: Pią 22 Lis, 2024 12:11   

Daenerys poczyniła taką notatkę w swoim pamiętniku
"Drogi dzienniczku, wszystko było ok, dostałyśmy nową karmę od John Doga i w końcu przestałam :rzygi:
Mówiłam Viserce, że te wkłady chłodzące to raczej niedobre i że będzie bolał po nich brzuch :ban: , ale ona i tak zjadła :? .
Ciocia nie wiedziała kto dokonał tej zbrodni na wkładach więc zabrała nas obie do weterynarza. Pan doktor też nie wiedział czy zjadłam mimo, że ja mówiłam, że to nie moja sprawka (czy moje niewinne oczy mogą kłamać :aniolek: ) Dostałam profilaktycznie kroplówkę i byłam bardzo obrażonym kotkiem po powrocie.
W nocy dużo płakałam, bo nie mogłam znaleźć nigdzie Viserki, ale rano wujek przywiózł ją z powrotem i bardzo mnie to uspokoiło :wink:
Viserka niestety nadal kombinuje dużo z jedzeniem, a ja obawiam się, że znowu przez nią mi się oberwie."

Zana 
Nisha, Anielka, Kodeinka i Trami

Wysłany: Pią 22 Lis, 2024 12:46   

:rotfl: łobuziara :wink:

LolaRose 

Wysłany: Pon 09 Gru, 2024 19:12   

Grudniowe poranki przywitały nas wymiotami na podłodze oraz rzadką kupą, na której została przyłapana raz Viseria, w związku z czym podejrzenie o wymioty również padło na nią :patyk:
W zeszłym tygodniu dziewczyny odwiedziły Panią weterynarz celem szczepienia. Daenerys nie była tym faktem zachwycona i schowała się swojemu opiekunowi pod bluzą aż na plecach :shock: Szczepienie jednak jej nie ominęło, ale na szczęście kolejne dopiero za 3 lata więc Daenerys może odetchnąć ::

Viseria zaliczyła szybkie USG i zgodnie z naszymi podejrzeniami, jelitka ponownie nie wyglądały najlepiej, po raz kolejny są lekko zapalne i mają pogrubiałe ściany :( Szczepienie zostało więc odroczone, a małą czeka kolejna kontrola jeszcze przed Bożym Narodzeniem. Wprowadziliśmy preparaty mające poprawić stan jelit Petbiom oraz Gastromaślan oraz lek przeciwwymiotny. Poki co przez kilka dni wymioty powtórzyły się tylko raz.

LolaRose 

Wysłany: Sro 11 Gru, 2024 19:19   

Daenerys i jej szaleństwo na punkcie różowej rybko-ośmiornicy. Nawet naszej dostojnej królowej zdarza się zapomnieć o etykiecie :banan:

LolaRose 

Wysłany: Sro 25 Gru, 2024 16:27   

Ciotka i wujek narzekają na cenę jakiegoś masła, cokolwiek to jest :? Przestraszyłyśmy się, że nasze puszki też podrożeją i zrobiłyśmy solidne zapasy, pomógł nam sam John Dog i jeszcze Miaukołaj dorzucił trochę od siebie. Może dwunożni też przerzucą się na puszki? Powinni to poważnie przemyśleć :D

LolaRose 

Wysłany: Nie 29 Gru, 2024 15:47   

Obiektyw aparatu bywa zawstydzający :oops: :oops:

Odpowiedz do tematu