THORGAL

Podopieczni Fundacji Koci Pazur

Moderatorzy: airam, crestwood, Rita, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Powszechnie wiadomo, że małe misie lubią orzeszki...
https://www.youtube.com/watch?v=s5Iu649FNlY

...im na dworze zimniej, tym bardziej senne się robią...
https://www.youtube.com/watch?v=hhI33DiqEQA

...i zapadają w sen zimowy...
https://www.youtube.com/watch?v=OvCS2-vyuUg
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Thorgal wreszcie może się pochwalić pięknymi ząbkami - udało się nam wreszcie ogarnąć planowaną od dawna sanację jamy ustnej. Thorgal wszystko znosi z cierpliwością, nawet wizyty u weta. Wszystko przebiegło bezproblemowo :)
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Na dobre rozpoczęliśmy sezon balkoningu. Obserwacja otoczenia to jedna z ulubionych rozrywek Thorgala - latem potrafi siedzieć na szczucie drapaka i lustrować przestrzeń długo w noc. Nawet, gdy bardzo już mu się chce spać.
Obrazek

Obrazek

Thorgal to bardzo pogodna osobowość - duża gania po domu, jest szczęśliwy - niczego mu nie brak :) Dba o relacje z kotami, dba o relacje z ludźmi, jada powoli i z namaszczeniem - spokojny o to, że jedzenie nie zniknie. Naprawdę przyjemnie patrzeć na niego, tak dobrze wkomponowanego w mieszkanie - mógłby stać się żywą wizytówką kota szczęśliwego w 4 ścianach.

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

U Thorgala nic nowego, ale zawsze przyjemnie na niego popatrzeć :serce: Jego urodę przebija jedynie jego charakter :aniolek: :aniolek: :aniolek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najpiękniejszy ogonek świata :serce:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

W ostatnim czasie zdarzyło się tak, że wiedziałam, że będę nieobecna w domu przez ok. 3 dni. Thorgal wymagał więc obsługi w zakresie odsiusiania rękami innymi niż moje. Podeszliśmy do tematu z odpowiednim wyprzedzeniem i pełni optymizmu. Przez ponad dwa tygodnie Przemek po kilka razy dziennie podchodził do tematu, ale Thorgal uparcie nie chciał współpracować. Poprosiliśmy więc o pomoc kilku innych wolontariuszy mających już doświadczenie w pomocy zwierzakowi przy oddawaniu moczu. Niestety i im nie udało się odsikać Thorgala. Podczas mojej nieobecności Przemek jeździł więc z kocurkiem 3 razy dziennie do weta. Nawet w gabinecie osikanie nie było proste - Thorgal wyraźnie się blokuje, gdy jakieś "obce" ręce próbują dotknąć jego brzusia w wiadomym celu :( Thorgal jakoś ubzdurał sobie, że do sikania służę ja :(

Po moim powrocie nie odstępował mnie na krok, wylewnie się ze mną witając. Wylewność w wykonaniu Thorgala to prawie bezgłośne miauki i nadstawianie dupki do drapania. On jest po prostu mistrzem w przytulaniu się do człowieka... tyłkiem :lol:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Byłam jedną z tych osób. I muszę powiedzieć, że, mimo iż Thorguś nie dał mi się odsikać, to był ucieleśnieniem łagodności i cierpliwości podczas kolejnych prób. To naprawdę kochany kot.
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
Awatar użytkownika
Morri

U Thorgala nic się nie zmienia. Życie płynie mu spokojnie i radośnie - na szczęście nie zdaje sobie sprawy, że nasz dom co do zasady ma być jedynie bezpieczną przystanią na jego drodze do własnego domu. Czy ten dom jednak kiedyś się znajdzie?
Thorgal jest kotem wprost idealnym - idealnie piękny i idealnie bezkonfliktowy. Miziak, ale uprzejmy i taktowny, miauczy cichutko, mruczy głośno, nie powoduje szkód, jada dostojnie i z namaszczeniem. Nic, tylko brać i kochać! Bonus dodatkowy - pięknie pozuje do zdjęć!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Na tym ostatnim zdjęciu uchylił rąbka tajnych mocy czarnych kotów - układanie się w taki sposób, że na fotce nie wiadomo, gdzie noga, gdzie głowa, gdzie kot właściwy :lol:
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
Awatar użytkownika
Morri

Thorgal jest dla mnie kocim modelem :serce: kocią pięknością w najczystszej postaci. Nigdy dość zachwytów nad jego urodą. Brak ogona tylko dodaje mu uroku, uwypuklając krągłości - okrągła głowa i okrągły zadek idą w parze :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W poniedziałek jedziemy do weta na pobranie krwi - czas na coroczną kontrolę. W perspektywie czeka nas też usg oraz badanie moczu. Jestem pewna, że Thorgal jak zwykle wszystko dzielnie zniesie - on czaruje nawet w gabinetach :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Re: THORGAL

Post autor: saszka »

Jak tam Thorgal?
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

Re: THORGAL

U Thorgala nie zmienia się zupełnie nic - żyje radośnie i szczęśliwie, bez problemów zdrowotnych. Jest kotem cudownym i kompletnie bezproblemowym dosłownie na każdej płaszczyźnie. Wiem, że trzeba go odsikiwać, ale to zupełnie znika w codziennej rutynie. On sam jest cały czas niezmiennie delikatny i ciepły w kontaktach. Kot doskonały. Jedyny mankament to duża skłonność to tworzenia kamienia nazębnego. Poza tym żadnych wad.
ODPOWIEDZ