Daenerys, Viseria, Rhaega i Dragon

Podopieczni Fundacji Koci Pazur

Moderatorzy: airam, crestwood, Rita, Migotka

ODPOWIEDZ
Jagna

Re: Daenerys, Viseria, Rhaega i Dragon

Post autor: Jagna »

Minął już tydzień, odkąd dziewczyny są u mnie. Przenosząc je do mnie, zapewniliśmy Smoczycom odosobnienie, którego jak się okazało potrzebowały.
Podróż przez Poznań przebiegła sprawnie, a pierwszy dzień u mnie spędziły schowane. Małe artystki ulubiły sobie miejsce przy obrazach.

Obrazek

Już po pierwszej nocy znalazłam ślady, że zwiedzały pokój, w tym różne legowiska i fotele :) Kuweta także od samego początku wzorowo używana.
Drugiego dnia wieczorem najpierw Daenerys a po niej Viseria zaskoczyły mnie, wychodząc w mojej obecności z kryjówek i zajmując honorowe miejsca na fotelach. Starałam się nie drgnąć żadnym mięśniem, żeby ich nie przestraszyć, i w ten sposób spędziłyśmy razem godzinę.

Tego samego wieczoru Daenerys przyszła do mnie na mój głos i udało mi się chwilę ją pogłaskać. Od tego czasu często i chętnie się ze sobą tulimy :)

Viserka jest oczywiście ostrożniejsza i nie pozwala sobie na takie uprzejmości, ale i tak dzielnie sobie radzi. Gdy wychodzi Daenerys, wiem, że za kilka chwil w jej ślad pojawi się Viseria. Obserwuje nas bacznie, gdy się bawimy lub głaszczemy i czasem nawet dołącza do zabawy. Bardzo szuka w mamie oparcia, przychodzi do niej często, ociera się i łasi albo chce razem z nią poleżeć. Daenerys zazwyczaj jej na to pozwala.

Dziewczynki większość dnia spędzają już poza kryjówką, chowają się już raczej tylko rankami i wczesnym popołudniem. W nocy wszystko znika z miseczek, w ciągu dnia jest z tym większy problem, ale pewnie potrzebują jeszcze trochę czasu, żeby mieć lepszy apetyt. Od wczoraj Smoczyce zapanowały już nad całym mieszkaniem i powoli je odkrywają :)

Po pierwszym tygodniu wszystkie trzy jesteśmy mocno zmęczone ale możemy też pochwalić się wieloma osiągnięciami!
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Smoczyce to prawdziwe szczęściary, że do Ciebie trafiły :) Trzymam kciuki za dalsze sukcesy!
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
LolaRose

Post autor: LolaRose »

Trzymam kciuki za dalszy rozwój relacji. Idzie Wam to jak po maśle i ekspresowo. Widać, że są zadowolone z tej zmiany.
Jagna

Post autor: Jagna »

Kolejne dwa tygodnie minęły nam z dziewczynami błyskawicznie :) Pochwalimy się naszymi małymi i dużymi sukcesami.

Smoczyce królują już w całym mieszkaniu. Poszerzenie terytorium przeszło sprawnie, chętnie spacerują po mieszkaniu, chociaż ich ulubionym miejscem wciąż jest „baza”, czyli salon. Coraz częściej jedzenie znika z miseczek także za dnia, a nie tylko nocą. Dziewczyny zawsze towarzyszą mi tez w przygotowywaniu ich posiłków i nawet Viseria od czasu do czasu pozwoli sobie na otarcie się o moje nogi. Z załatwianiem się do kuwety od samego początku nie ma najmniejszego problemu.

Kotki raczej już się nie chowają. Ulubionym miejscem Daenerys jest ich stare, dobre legowisko, w którym często dołącza do niej Viseria. Viserka generalnie chodzi za mamą jak cień, bardzo chętnie leżałaby do niej przytulona całymi dniami.

Obrazek

Obrazek

Mają dużo energii, chętnie się ze mną bawią. Wieczorami lubią też ganiać się po mieszkaniu :)

Viseria robi duże kroki w kierunku zaufania mi. Często widzę, jak przysiada gdzieś i mnie obserwuje. Pozwala sobie dawać smaczki z ręki. Coraz częściej nie ucieka ode mnie tylko staje i patrzy, co się stanie (w stanie gotowości, ale wciąż). Dwa razy położyła się obok mnie (w tym raz prawie na mnie!), zafascynowana włóczką.

Obrazek

Obrazek

Daenerys cały czas daje się głaskać, cieszy się, gdy wracam do domu. Ostatnio nawet przywitała mnie w drzwiach. Lubi wyglądać przez okno i leżeć na kanapie. Czasem kładzie się też w moim łóżku. Chętnie wszystko zjada, czasem nawet zbyt chętnie i trzeba pilnować, żeby coś ostało się dla Viserii. Jest coraz odważniejsza, kiedy ktoś mnie odwiedza, czasem nawet się pokaże i da chwilę pogłaskać.

Obrazek

Jak widać na załączonych obrazkach :) u dziewcząt jest całkiem swojsko i codziennie bawimy się coraz lepiej
ODPOWIEDZ