Serena
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Chyba z Rzymukiniek pisze:jak rzymianka to imiona ze Spartacusa proponuję

Nie, no chyba, że wyszukiwarki kłamiąmoorland pisze:A była już Roma w fundacji?

Mała jest przesłodka
Je ładnie i z ochotą, ale nie łapczywie
Siurki w porządku, kupsztal ładny. Na dzień dobry syczy, ale kiedy kiedy bierze się ją na ręce, wpatruje się ciekawie i z dziecięcą bezradnością. Po dłuższym głaskaniu, zaczyna mruczeć, kompletnie się relaksuje i wywala brzusio do masowania
zaczyna się bawić z palcami, błyskawicznie się oswaja 
Już wczoraj zaczęła się bawić piłeczką, więc dziś zostawiłam jej więcej zabawek
Na inne koty reaguje dobrze: z zaciekawieniem - widać, że chętnie przyłączyłaby się do biegów
Nie bardzo widzę objawy kociego kataru, który podobno ma
oczka nieco szkliste, ale bez wycieków, nosek suchy, żadnego psikania

Już wczoraj zaczęła się bawić piłeczką, więc dziś zostawiłam jej więcej zabawek

Nie bardzo widzę objawy kociego kataru, który podobno ma

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Co do imienia, wiecie że w razie czego wymyślę coś, czego jeszcze nie było, ale co niekoniecznie każdy zapamięta tudzież będzie wiedział jak wymówić 
Przemknęło mi przez głowę, by połączyć jej motoryzacyjne zapędy + zdolności wokalne --> może Syrena?
a żeby złagodzić i troszkę upiększyć: Serena 

Przemknęło mi przez głowę, by połączyć jej motoryzacyjne zapędy + zdolności wokalne --> może Syrena?

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Wobec braku sprzeciwów mała dostała na imię Serena
moorland - zakładałaś wątek, więc proszę, dopisz imię w tytule
Przydałoby się też przeedytować pierwszy post lub dokleić nowy nad nim, żeby były namiary na kontakt z dt i link do picasy: https://picasaweb.google.com/1101039698 ... kiegoMorri

Mała już się dwunogów nie boi
Nie można tak było od razu? 
Przyszedł czas na brykanie:
z zabawkami:
w poszukiwania Roberta:
i paczenie
jakość fotek nie powala, ale mała jest w ciągłym ruchu

Przyszedł czas na brykanie:
z zabawkami:

w poszukiwania Roberta:

i paczenie

jakość fotek nie powala, ale mała jest w ciągłym ruchu

Jak mnie się marzy taka mała pręgowana kotka jako uzupełnienie mojego stadka!!!
Mam dwa futra, które po prostu w zeszłym roku do nas przyszły i tak już sobie zostały. Młode futro ma 10 miesięcy, mnóstwo energii i chętnie widziałoby jakieś towarzystwo
Niestety nie mogę wziąć maluszka do siebie przed urlopem, bo przecież nie zostawię go samego w domu tak, jak mojej obecnej, od dawna już w pełni samodzielnej bytowo dwójki ...
Jesienią na pewno urodzą się nowe, równie śliczne pręguski
Poczekam 
Tymczasem pozdrowienia dla Sereny i jej opiekunów
Mam dwa futra, które po prostu w zeszłym roku do nas przyszły i tak już sobie zostały. Młode futro ma 10 miesięcy, mnóstwo energii i chętnie widziałoby jakieś towarzystwo

Niestety nie mogę wziąć maluszka do siebie przed urlopem, bo przecież nie zostawię go samego w domu tak, jak mojej obecnej, od dawna już w pełni samodzielnej bytowo dwójki ...
Jesienią na pewno urodzą się nowe, równie śliczne pręguski

Tymczasem pozdrowienia dla Sereny i jej opiekunów

Słów brak 
i żeby nie było, że tylko leżę
Nie muszę chyba dodawać, że mała jest już całkiem zaprzyjaźniona z ludźmi
Obcy jeszcze troszkę ją przerażają, ale tylko przez chwilę. Na kocie syki pozostałej części stada pozostaje obojętna i niezrażenie zachęca do zabawy. Jak dotąd tylko Aiko wykazuje chęć integracji, ale niestety na razie nie pozwalamy na wspólne harce.

i żeby nie było, że tylko leżę

Nie muszę chyba dodawać, że mała jest już całkiem zaprzyjaźniona z ludźmi

Obcy jeszcze troszkę ją przerażają, ale tylko przez chwilę. Na kocie syki pozostałej części stada pozostaje obojętna i niezrażenie zachęca do zabawy. Jak dotąd tylko Aiko wykazuje chęć integracji, ale niestety na razie nie pozwalamy na wspólne harce.