Stefan vel kotek głodek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kciuki zaciśnięte :ok:
AniaG

Post autor: AniaG »

No i po zabiegu! Przede wszystkim bardzo dziękuję tym osobom, które dokonały wpłat na konto fundacji na rzecz Stefana, ponieważ tym sposobem Stefan uzbierał sam na swoją operację, którą swoją drogą zniósł bardzo dzielnie! Zostało usuniętych 7 zębów, 6 chyba zostało - zdrowych, których wyrwanie wiązałoby się z poharataniem dziąseł, szyciem itp. Niestety nie ma już ani jednego kła, więc języczek czasami sobie wypada, ale jakoś wyraz twarzy się "wyprostował" :) No więc wyglądało to tak. Najpierw wizyta, pielęgniarka raz dwa założyła wenflon, zbadane zostały profile oraz zrobiona morfologia (wszystko w normie), potem podane przez weta medykamenty i kolorowe sny. Kotek został zabrany na zabieg, a mi powiedziano, że mogę poczekać aż do momentu wybudzenia. Po zabiegu przyniesiono mi kotka na podkładzie, zawiniętego w kocyk i ogrzewanego termoforem, podano mu kroplówkę, a po około godzinie Stefan się wybudził. Przyniesiona została kuwetka, siusiu wzorowo do kuwety (przy okazji obsikanie nogi i ogona). Ok. 12 byliśmy w domu.

Niestety po zabiegu, wet zbadał ucho, które bardzo się brudzi, zauważył tam zwężenie kanału :/ i malutkie ropnie. Pobrany został wymaz i jutro jadę zawieźć do badania. Niestety to zwężenie powoduje, że bakterie mają idealne warunki do namnażania.
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Dominika

Post autor: Dominika »

Świetne wieści! Uściskaj od nas dzielnego Stefana :)
Zwłaszcza to siku do kuwety, zaraz po zabiegu, robi wrażenie!
AniaG

Czy nie jestem najsłodszy i najprzystojniejszy, nawet bez zębów? :D

Obrazek
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Jesteś! ::
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

cudny!! tak trzymaj :)
felinity

Post autor: felinity »

Stefanek top mój idol. :)

Jednak sprawa, którą trzyba sprawdzać po częsciowym usunięciu zębów, wyszło tak u Zuzki, zęby które zostały - niby zdrowe, ale haratały dziąsła, bo nie miały się na czym opierać. Zrobiły się w paszczy odleżyny i potworny smrodek. Trzeba było wywalić wszystko, bo nie było sensu męczyć kota.
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Dama ze Stefanem ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Wow, Leonardo by się nie powstydził ...
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Pięknie :)
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Piękna fota. Aniu musisz mieć na ścianie! :love:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

magicznie :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
AniaG

Dziękować!!!!! :oops:

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Wczoraj dostaliśmy wyniki z posiewu (szły włosy z różnych miejsc). U Stefana nie widać zmian skórnych, natomiast kot cały czas się wylizuje i drapie. Naprawdę w skali od 1-5 (już takową założyłam i prowadzę dziennik), najczęściej wpisuję 4 lub 5 :( Stwierdzono obfity wzrost candidia i alternaria tj. drożdżaki i pleśniaki. Drożdżaki mogą być naturalnym skutkiem antybiotykoterapii.... bo po usunięciu zębów, w uchu pojawił się gronkowiec, którego leczyliśmy ponad 2 tygodnie, na razie spokój. Tak więc ponieważ trudno u Stefana cokolwiek wyeliminować, karma specjalistyczna cały czas i kurna zapisuje wszystko, jak przy małym bobasie.. :(

A z informacji różnych i innych. Wychodzimy ze Stefanem na długie spacery, bo bardzo mu to służy. Poznał kolegę kota, którego bardzo lub, ten kot czasami pojawia się u nas na ogródku, wtedy Stefan nie wrzeszczy na niego tylko opiera się o szybę i z utęsknieniem patrzy by wyjść. I drugiego kolegę, psa bombę. Bomba dałaby się pociąć żeby poznać Stefana z bliska :) Stefan bardzo przepada za spacerami, naprawdę widać, że zachowuje się po nich dużo fajniej, spokojniej, przychodzi się tulić itd., a ja jestem spokojniejsza, że nie uwięziłam go w domu. Poza tym ze spania w naszym łóżku na poziomie nóg, Stefan rozpoczął już wędrówkę ku poduszkom, aż w końcu dziś w nocy spał pod kołdrą między mną a Łukaszem wyciągnięty jak długi ;)

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Ania G. pisze:Poza tym ze spania w naszym łóżku na poziomie nóg, Stefan rozpoczął już wędrówkę ku poduszkom, aż w końcu dziś w nocy spał pod kołdrą między mną a Łukaszem wyciągnięty jak długi
Zmieniają się sierściuchy. :) Negra ostatnio spała z nami na nowej kanapie. Chyba też chciała przetestować ::
A jak łapałam do smarowania ucha, to się raz nastawiła do głaskania :shock: jednak trwało to bardzo krótko. :diabel:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
ODPOWIEDZ