Stefan vel kotek głodek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
No i po zabiegu! Przede wszystkim bardzo dziękuję tym osobom, które dokonały wpłat na konto fundacji na rzecz Stefana, ponieważ tym sposobem Stefan uzbierał sam na swoją operację, którą swoją drogą zniósł bardzo dzielnie! Zostało usuniętych 7 zębów, 6 chyba zostało - zdrowych, których wyrwanie wiązałoby się z poharataniem dziąseł, szyciem itp. Niestety nie ma już ani jednego kła, więc języczek czasami sobie wypada, ale jakoś wyraz twarzy się "wyprostował"
No więc wyglądało to tak. Najpierw wizyta, pielęgniarka raz dwa założyła wenflon, zbadane zostały profile oraz zrobiona morfologia (wszystko w normie), potem podane przez weta medykamenty i kolorowe sny. Kotek został zabrany na zabieg, a mi powiedziano, że mogę poczekać aż do momentu wybudzenia. Po zabiegu przyniesiono mi kotka na podkładzie, zawiniętego w kocyk i ogrzewanego termoforem, podano mu kroplówkę, a po około godzinie Stefan się wybudził. Przyniesiona została kuwetka, siusiu wzorowo do kuwety (przy okazji obsikanie nogi i ogona). Ok. 12 byliśmy w domu.
Niestety po zabiegu, wet zbadał ucho, które bardzo się brudzi, zauważył tam zwężenie kanału :/ i malutkie ropnie. Pobrany został wymaz i jutro jadę zawieźć do badania. Niestety to zwężenie powoduje, że bakterie mają idealne warunki do namnażania.

Niestety po zabiegu, wet zbadał ucho, które bardzo się brudzi, zauważył tam zwężenie kanału :/ i malutkie ropnie. Pobrany został wymaz i jutro jadę zawieźć do badania. Niestety to zwężenie powoduje, że bakterie mają idealne warunki do namnażania.
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”
Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Czy nie jestem najsłodszy i najprzystojniejszy, nawet bez zębów? 

„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Stefanek top mój idol. 
Jednak sprawa, którą trzyba sprawdzać po częsciowym usunięciu zębów, wyszło tak u Zuzki, zęby które zostały - niby zdrowe, ale haratały dziąsła, bo nie miały się na czym opierać. Zrobiły się w paszczy odleżyny i potworny smrodek. Trzeba było wywalić wszystko, bo nie było sensu męczyć kota.

Jednak sprawa, którą trzyba sprawdzać po częsciowym usunięciu zębów, wyszło tak u Zuzki, zęby które zostały - niby zdrowe, ale haratały dziąsła, bo nie miały się na czym opierać. Zrobiły się w paszczy odleżyny i potworny smrodek. Trzeba było wywalić wszystko, bo nie było sensu męczyć kota.
Piękna fota. Aniu musisz mieć na ścianie! 

Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.
Robert A. Heinlein
http://www.ezopoznan.pl/
Dziękować!!!!! 

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Wczoraj dostaliśmy wyniki z posiewu (szły włosy z różnych miejsc). U Stefana nie widać zmian skórnych, natomiast kot cały czas się wylizuje i drapie. Naprawdę w skali od 1-5 (już takową założyłam i prowadzę dziennik), najczęściej wpisuję 4 lub 5
Stwierdzono obfity wzrost candidia i alternaria tj. drożdżaki i pleśniaki. Drożdżaki mogą być naturalnym skutkiem antybiotykoterapii.... bo po usunięciu zębów, w uchu pojawił się gronkowiec, którego leczyliśmy ponad 2 tygodnie, na razie spokój. Tak więc ponieważ trudno u Stefana cokolwiek wyeliminować, karma specjalistyczna cały czas i kurna zapisuje wszystko, jak przy małym bobasie..
A z informacji różnych i innych. Wychodzimy ze Stefanem na długie spacery, bo bardzo mu to służy. Poznał kolegę kota, którego bardzo lub, ten kot czasami pojawia się u nas na ogródku, wtedy Stefan nie wrzeszczy na niego tylko opiera się o szybę i z utęsknieniem patrzy by wyjść. I drugiego kolegę, psa bombę. Bomba dałaby się pociąć żeby poznać Stefana z bliska
Stefan bardzo przepada za spacerami, naprawdę widać, że zachowuje się po nich dużo fajniej, spokojniej, przychodzi się tulić itd., a ja jestem spokojniejsza, że nie uwięziłam go w domu. Poza tym ze spania w naszym łóżku na poziomie nóg, Stefan rozpoczął już wędrówkę ku poduszkom, aż w końcu dziś w nocy spał pod kołdrą między mną a Łukaszem wyciągnięty jak długi 

A z informacji różnych i innych. Wychodzimy ze Stefanem na długie spacery, bo bardzo mu to służy. Poznał kolegę kota, którego bardzo lub, ten kot czasami pojawia się u nas na ogródku, wtedy Stefan nie wrzeszczy na niego tylko opiera się o szybę i z utęsknieniem patrzy by wyjść. I drugiego kolegę, psa bombę. Bomba dałaby się pociąć żeby poznać Stefana z bliska

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Zmieniają się sierściuchy.Ania G. pisze:Poza tym ze spania w naszym łóżku na poziomie nóg, Stefan rozpoczął już wędrówkę ku poduszkom, aż w końcu dziś w nocy spał pod kołdrą między mną a Łukaszem wyciągnięty jak długi

A jak łapałam do smarowania ucha, to się raz nastawiła do głaskania

Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.
Robert A. Heinlein
http://www.ezopoznan.pl/