Stefan vel kotek głodek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

czy też może szukasz domu, który będzie go wyprowadzał na spacery? Byłoby fajnie to doprecyzować :D
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
AniaG

Post autor: AniaG »

Morri pisze:czyli jednak szukasz domu wychodzącego? :hm:
Morri wszystko jest w tresci ogloszenia :) Nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo. Ma parcie na bycie kotem wychodzacym, zyl tak 7 lat, ale jego stan zdrowia nie pozwala na to aby mogl swobodnie, bez opieki spacerowac po calym starym miescie. Dlatego skonkretyzowalam to, jak ponizej.

Tryb życia: Nadaje się do domu wychodzącego pod nadzorem (z opiekunem, na szelkach itp.) lub w środowisku, gdzie możliwość oddalenia się od domu jest ograniczona do minimum. Lubi spacerować.

Generalnie gdyby ktos mieszkal poza poznaniem lub przynajmniej z dala od ruchliwych drog lub juz najlepiej gdyby mogl zapewnic kotu wychodzenie na ogrod, z ktorego kot nie przejdzie poza posesje to, o ile mozna nazwac to domem wychodzacym, to tak - szukam mu takiego domu.
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Morri pisze:czy też może szukasz domu, który będzie go wyprowadzał na spacery? Byłoby fajnie to doprecyzować :D
Myslisz, ze powinnam to zmienic, jakos inaczej napisac w tresci ogloszenia?
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Morri

Ania G. pisze:
Morri pisze:czy też może szukasz domu, który będzie go wyprowadzał na spacery? Byłoby fajnie to doprecyzować :D
Myslisz, ze powinnam to zmienic, jakos inaczej napisac w tresci ogloszenia?
nie wiem - dla mnie teraz jest jasne, że lepiej go promować jako koto-psa :) Ja już mam informacje, których potrzebowałam. Nie bardzo wierzę w inny skuteczny nadzór niż smycz ;)
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Aniu,piszesz,że spacerujesz z nim po ogrodzie,a nie możesz mu zrobić woliery takiej jak na ptaki i byłby szczęśliwy i ty też.
Sara
AniaG

hanna pisze:Aniu,piszesz,że spacerujesz z nim po ogrodzie,a nie możesz mu zrobić woliery takiej jak na ptaki i byłby szczęśliwy i ty też.
Spaceruje z nim po calym obiekcie, ze tak to ujme, po dziedzincu, po wale nad warta itp. Woliera nadaje sie chyba tylko na wieksze ogrodki? Nasz nie nalezy do duzych :) Podaj moze jakis link z przykladem takiej woliery, jesli mozesz.

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Morri

A ja się będę dopraszać o zdjęcia ze spacerów :: :: ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
felinity

Post autor: felinity »

Ania G. pisze: Spaceruje z nim po calym obiekcie, ze tak to ujme, po dziedzincu, po wale nad warta itp. Woliera nadaje sie chyba tylko na wieksze ogrodki? Nasz nie nalezy do duzych :) Podaj moze jakis link z przykladem takiej woliery, jesli mozesz.
Plecam "Kocią Siatkę", super chłopaki, ostatnio zabrali się również za zabezpieczanie ogrodów:

https://www.facebook.com/siatkidlakotow ... =1&theater
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Morri pisze:A ja się będę dopraszać o zdjęcia ze spacerów :: :: ::
Ze spacerów na razie nie ma, ale masz na pociechę z Robertem :: ja nie wiem, może by Robertom wątek w galerii założyć ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Jaka słodka spasła myszulka :serce: czy może szczurek ?? :wink:
AniaG

Obiecane foty ze spaceru :) Czy on nie jest najpiękniejszy, najprzystojniejszy? Nie dziwię się, że wszystkie dzieci w okolicy to jego dzieci :oops: :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Też bym chętnie pospacerowała z naszym Piterem ale On po założeniu szelek na komendę się przewraca :)
Musiałabym Go ciągnąć :)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

:serce: śliczności i jaki grzeczny,pozazdrościć. :serce:
Sara
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Asia_B pisze:Też bym chętnie pospacerowała z naszym Piterem ale On po założeniu szelek na komendę się przewraca :)
Musiałabym Go ciągnąć :)

to tak jak Kitek moich rodziców, zapięcie szelek to komenda zdechł kot ;)
AniaG

U nas po staremu. Poza tym, że tuż przed moim wyjazdem do Barcelony, a po powrocie z rodzinnych stron, Stefan wylądował w niedziele u weterynarza z ropą w dziurce po kle (którego nie miał już, gdy do mnie trafił, pewnie jakiś kawałek korzenia został czy coś). Tak więc antybiotyk, smarowanie itd. A już jutro 4dniowe przymusowe wakacje u Burego i Bati, naszych fundacyjnych (wy)adoptusiów :) I kilka aktualnych fot:

Stefanek śpi z moim TŻ :kiss:
Obrazek

Relaks na oparciu sofy :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 23:50 przez AniaG, łącznie zmieniany 2 razy.

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
ODPOWIEDZ