Dyniek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- kotekmamrotek
- kotekmamrotek
Długo nas nie było - wyjazdy, choroby, nadgodziny i inne takie takie...
a Dyniutek jak królewiczował tak królewiczuje. Lubi być w centrum uwagi i absolutnie nie znosi ciszy - dyskutuje ze mną cały czas kiedy mnie widzi
Czasami nawet budzi mnie miauczeniem, np. żeby potwierdzić, że moja ręka dobrze głaszcze. Tak, Dyniutek dyskutuje nawet przez sen, wystarczy go dotknąć i już miauka
i nie wymyślam, nic a nic! Mamy taki rytuał, że późne wieczory spędzamy razem w łóżku (całe dnie człowieków nie ma i tak trzeba odpracować
) - ja zwykle czytam a Dyniek się nastawia do głaskania. Później razem zasypiamy, ja na poduszce, a kocur wyciągnięty obok między naszymi poduszkami. Następnie, po jakimś czasie, Dyniek instaluje się jako moja nocna czapka grzewcza. Anektuje całą poduszkę, przednie łapy mam po jednej stronie głowy, tylne po drugiej, a jak się przekręcam i ruszam głową, to królewicz uruchamia traktor (co mnie zwykle budzi) i burczy, coby (prawdopodobnie) docenić masaż brzuszka
Z jeszcze ciekawszych rzeczy - Dyniutek ostatnio zaczął anektować także wyższe obszary mieszkania. Wcześniej był kotem całkowicie przypodłogowym, ewentualnie kanapowym
a teraz jego ulubioną miejscówą do spania jest szafa z miękkimi swetrami, widziałam też jak śmiga po meblach, przesiaduje na stoliku i biurkach. Biorę to za dobry znak - wcześniej wydawało mi się, że bolą go stawy, teraz widocznie czuje się już lepiej 
"a co ty mie tutaj zaglonda???"

a Dyniutek jak królewiczował tak królewiczuje. Lubi być w centrum uwagi i absolutnie nie znosi ciszy - dyskutuje ze mną cały czas kiedy mnie widzi

Z jeszcze ciekawszych rzeczy - Dyniutek ostatnio zaczął anektować także wyższe obszary mieszkania. Wcześniej był kotem całkowicie przypodłogowym, ewentualnie kanapowym

"a co ty mie tutaj zaglonda???"