Madame Ruina

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Ania_76

Post autor: Ania_76 »

A jaki ma stosunek do Was? Jeszcze paca łapką czasami?
Nie, pacanie bylo na samym poczatku, teraz jest naprawde ok :) Rano wstajemy, idziemy do kuchni na sniadanko, juz biegnie sama z ogonkien do gory i czeka na miseczke, wtedy tez jest sesja miziania, sa baranki, ociera sie.
Chodzi sobie po mieszknaniu i czasami podejdzie zeby ja poglaskac, jak zauwazymy, ze np lezy na kanapie, albo siedzi na parapecie to juz nie panikuje. Wczesniej sie czasami przestraszyla ze ktos idzie i uciekala pod lozko,ale teraz juz tylko popatrzy co sie dzieje i siedzi sobie dalej.
Przede mna nie ucieka, nie chowa sie, daje sie glaskac, dotykac, wyczesywac (ale tylko na ziemi albo tam gdzie akurat siedzi, nie podoba jej sie branie na rece czy na kolana tak jak juz wczesniej pisalam), a przed Wojtkiem jeszcze czasami sie schowa, no chyba ze akurat dostaje jedzenie, to wtedy tez daje mu sie dotykac i glaskac.
Mimo wszystko Madame jednak jest indywidualistka :) Lubi sobie posiedziec sama, popatrzec co tam za oknem sie dzieje, pospac w namiociku, troszke z nami pogada, czasami przyjdzie sie poocierac o nogi czy o krzeslo na ktorym akurat siedzimy. Lubi byc glaskana i drapana po glowie i po tylku :) ale np jeszcze nigdy nie wystawila nam brzuszka.

Z pazurami chyba wlasnie bedziemy probowac na raty, zobaczymy jak pojdzie. Nie chcemy jej stresowac za bardzo, widac, ze pozwala sobie na coraz wiecej luzu, wiec bedziemy dzialac powoli.

Kwiatek ktory obgryzala juz przestawilismy, jest poza jej zasiegiem i juz nie obgryza nic.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Madame trafiło się cudnie :banan:

jak dobrze, że już nie musi na Śródce walczyć o przetrwanie
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Chitos

Post autor: Chitos »

Też się cieszę że Madame tak dobrze trafila;) jesteście wspaniali :)
Ania_76

Hahaha! Dajcie spokoj! dziekujemy bardzo, staramy sie :)

Tyle juz pewnie bidula przezyla, ze nalezy jej sie spokoj, pelna micha i cieply kocyk:)
Chitos

Ania_76 pisze:Hahaha! Dajcie spokoj! dziekujemy bardzo, staramy sie :)

Tyle juz pewnie bidula przezyla, ze nalezy jej sie spokoj, pelna micha i cieply kocyk:)
Powiem jedno należy się! I to bardzo :) to cudowną koteczka :aniolek:
Nie każdy chce wiekowego kota ;)
Ania_76

Madame pozdrawia z parapetu :)

Obrazek

A i cos do zabawy sie znalazlo ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:love: :love: :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Chitos

Ommmmmmmmm :jump: :jump: ::s :jebanewalentynki: :jebanewalentynki:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

po postu BOSSSSKOOO:))))))))))))))))))))))))
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:banan: :banan: :banan:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Ania_76

Hej, rozpoczęliśmy akcje mani&pedicure :) na razie mamy aż 2 pazury!
Nie bierzemy jej na kolana ani nic, bo wtedy panikuje... jeszcze za wcześnie na takie rzeczy, ale pazury już jej przeszkadzają, zaczepiają się wtedy musi "uwalniać" łapkę, a niestety nie jest w ogóle zainteresowana drapakiem, ani w żaden sposób nie ściera sobie pazurków.

Te dwa pazury udało się obciąć kiedy siedziała na parapecie. Kiedy tam siedzi (a spędza tam dużo czasu) to przed Wojtkiem jeszcze się troszkę chowa, ale o dziwo mnie pozwala podejść, pogłaskać, podotykać. No więc przez ostatnie dni ją troszkę podchodziłam... głaskałam, dotykałam pyszczka, dotykałam łapek, żeby się przyzwyczaiła, pokazywałam jej "obcinaczkę", żeby się jej nie bała, i dzisiaj rano bam! uciachałam dwa pazurki, potem już troszkę popatrzała na mnie w stylu: co ty mi tu babo robisz... ale nie uciekła! nie pacała! nic... Za oknem za to pojawiły się gołębie, no więc już było dla mnie po zabawie, były dla niej ważniejsze rzeczy:) ale jeszcze dzisiaj popróbujemy! na raty bo na raty,ale zawsze!

Pochwalimy się też, że pierwszy raz sama przyszła się rozwalić przy mnie. Siedziałam na kanapie z książką, patrzę a Madame wychodzi ze swojego królestwa (sypialnia) i idzie do mnie, myślę sobie, zgłodniała i będzie się przymilać:) a ona wskoczyła na kanapę obok mnie i się rozkłada... jeszcze bez kontaktu fizycznego, ale jednak dzieliłyśmy dosyć małą przestrzeń :) Także powoli ale do przodu!

A jeśli chodzi o zabawę to została przyłapana na nocnych walkach z ... mopem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KociTata

Post autor: KociTata »

To ja nie byłem godny tego, aby przyszła poleżeć obok :c
Ania_76

Pazury obciete:)

troche na raty i podstepem ale obciete! :)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

brawooo! :D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Chitos

Boże jak ja się cieszę że Madame ma tak dobrze!!! :)
ODPOWIEDZ