Rumianek II

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barman76

Post autor: Barman76 »

U Rumianka bez zmian. Sądzę, że na odgłos otwieranych drzwi wskakuje do kanapy. Siedzi i czeka na rozwój sytuacji. Daje się pogłaskać bez większych protestów. Co prawda przy wyciaganiu wyraża swoje niezadowolenie. Ale odgłosy paszczowe nie są wzmacniane pazurami. Dzisiaj odpychał moją rękę tylną łapką ale pazurki miał schowane. W dodatku od dobrobytu zrobił się wybredny. Mokrą karmę zjada wybiórczo. Najlepsze są karmy rybne. Na szczęście co do suchego nie ma większych wymagań. Książę Bonina pozwala się oswajać, ale na swoich warunkach. :D
Jestem normalny. Kocham Koty.
Awatar użytkownika
Barman76

Wieści z domu Rumianka ciąg dalszy. :)
Książe miał niespodziewaną wizytę Kociej Sąsiadki. Weszła do mieszkania, zajrzała w głąb kanapoukrycia Rumianka i obeszła jego włości. Ten z zaciekawieniem przyglądał się jej od czasu do czasu przyjacielsko pomiaukując.Poza tym bez z mian, no może oprócz tego, że już nie syczy i nie paca łapką, jak się Go głaszcze w kanapie. Stawia opór podczas wyjmowania Go z ukrycia, lecz potem leży grzeczniutko na kolanach i daje się miziać. Zdaje mi się, że nawet czasem przymyka oczka z przyjemności. Z kolan nie ucieka panicznie, ale dostojnie zeskakuje i chowa się z powrotem w kanapie. Dzisiaj nawet udało mi się obok niego poczytać. Dopóki czuł dotyk ręki na grzbiecie leżał spokojnie. Jednakże, gdy ręki zabrakło stwierdził, że nie ma po co leżeć obok człowieka i czmychnął. Jeśli chodzi o sprawy bardziej przyziemne, to apetyt dopisuje, choć co prawda jest nasz Księciunio bardzo wybredny. Na szczęście w przypadku kiedy nie zje mokrego, zagryza suchym. Perystaltyka działą znakomicie, na co znajduję w kuwecie twarde dowody :: .
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Miło czytać tak dobre wieści :). Mam nadzieję, że uda się w końcu całkowicie odbudować jego mocno nadszarpnięte zaufanie do człowieka.
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

A mnie się w zeszłym tygodniu zdarzyło zasnąć z Rumiankiem u boku :oops: Tak na godzinkę. I twardo spał przy mnie, gdy się obudziłam :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Morri pisze:A mnie się w zeszłym tygodniu zdarzyło zasnąć z Rumiankiem u boku :oops: Tak na godzinkę. I twardo spał przy mnie, gdy się obudziłam :)
Ty podpadasz pod kategorię zaklinacza kotów :modly:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Neda

Post autor: Neda »

wiedźma pisze:
Morri pisze:A mnie się w zeszłym tygodniu zdarzyło zasnąć z Rumiankiem u boku :oops: Tak na godzinkę. I twardo spał przy mnie, gdy się obudziłam :)
Szkoda, że certyfikatów nie wystawiamy, bo Morii mogłaby sobie nimi wiele ścian ozdobić. :)
Awatar użytkownika
Barman76

No popatrz. A ze mną nie chce sypiać Księciunio. ::
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Barman76 pisze:No popatrz. A ze mną nie chce sypiać Księciunio. ::
Trudno żeby chciał sypiać z Facetem :diabel:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Neda pisze:
wiedźma pisze:
Szkoda, że certyfikatów nie wystawiamy, bo Morii mogłaby sobie nimi wiele ścian ozdobić. :)
Hmm, może powinniśmy o tym pomyśleć ;)
Awatar użytkownika
Barman76

Ooo to będzie CERTYFIKOT ::
Neda

Post autor: Neda »

:lol:
Barman76 pisze:Ooo to będzie CERTYFIKOT ::

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Marianna pisze:
Barman76 pisze:No popatrz. A ze mną nie chce sypiać Księciunio. ::
Trudno żeby chciał sypiać z Facetem :diabel:
Oj tam, oj tam :) Nasz Pan Kot uwielbia się całować z moim Małżem i co - nie oceniam XD
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Barman76 pisze:Ooo to będzie CERTYFIKOT ::
:brawo: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Przydługawa sesja z Rumiankiem z przedwczoraj - na dowód na to, że od moich kolan też czasem woli czeluście tapczanu ;)
https://youtu.be/iAEadOibp4s

Z dobrych wieści: wczoraj po raz pierwszy bardziej poczułam, niż usłyszałam...mruczenie Rumianka :tan:

Zdrowotnie: łamią mu się wibrysy :?
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Co tapczan, to tapczan :wink:
I tak postępy są ogromne! Morri, :brawo:
ODPOWIEDZ