Amaltea

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crestwood

Post autor: crestwood »

Niebieska pisze:Amaltea i Szaroleta bawią się razem? Plis, nakręć z tego filmik bo moja wyobraźnia nie daje rady :D
Potwierdzam, byłam świadkiem! I mam na to dowód :D Dorzucę na chmurkę i wrócę z foto!
Awatar użytkownika
crestwood

Amaltea na widok mnie z aparatem była trochę zdezorientowana, co to za potwór :: Nie chowała się, ale też nie podchodziła - obserwowała z bezpiecznej miejscówki pod krzesłem :lol: Jak już się przekonała, że nic się nie stanie złego, wyszła na pokój, pobawiła się wędką (przez chwilę bawiła się razem z Szaroletą!), zgarnęła parę smaczków i przeniosła się do pokoju obok na łóżko. Stamtąd kontynuowała obserwację, gdy pojawiałam się na horyzoncie z aparatem (przemieszczałam się za Szaroletą), ale widać było, że Amaltei, choć stara się zachować fason, ciążą powieki i że zaraz zaśnie na siedząco ::

"Kim jesteś, potworze z aparatem"
Obrazek

"Pobawię się, jak muszę :: "
Obrazek

"Chyba jesteś ok, wychodzę"
Obrazek

"Posiedzę na łóżku i popatrzę na Ciebie"
Obrazek

"Chce mi się spać, ale nie mogę spać!"
Obrazek
Awatar użytkownika
crestwood

Niebieska pisze:Amaltea i Szaroleta bawią się razem? Plis, nakręć z tego filmik bo moja wyobraźnia nie daje rady :D
Amaltea podczas zabawy w towarzystwie Szarolety

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jaka zdegustowana cudna kluska :lol:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Pyza

Post autor: Pyza »

Dwa tygodnie koty były pod opieką kogoś innego. Ale po powrocie Amaltea cały czas śpi w nogach mojego łóżka a rano czeka na głaski. Z Szaroletą też śpi na jednym łóżku ale tylko tam gdzie świeci słońce.
Pyza

Obrazek
Pyza

Obrazek

Tam gdzie słońce tam Amaltea
Pyza

Amaltei czas mija na spaniu, jedzeniu i zabawie. Jak ktoś przychodzi to nawet jest zainteresowana kto to, obserwuje z daleka ale nie ucieka.
Jej miękkie futerko można głaskać cały czas gdyby tylko chciała.
Jest u nas już dwa lata i to jest super kot.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:aniolek:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Pyza

Obrazek
Pyza

U Amaltei spokojnie. Brakuje jej tylko słońca żeby wylegiwać się na łóżku w jego promieniach. Znalazła sobie ruter od internetu na którym grzeje brzuch.
Pyza

No i zaczęło się słońce wyszło i Amaltea wyleguje się cały czas na słońcu. Czas mija na jedzeniu, zabawie i wylegiwaniu się na słońcu.
Pyza

Amaltea wypoczywa bo zaczęły się wakacje. Wczasy all inclusive na całego. Leżenie na słońcu, jedzenie, picie wody i trochę zabawy bo gorąco.
Pyza

Tydzień kotami zajmował się mój kolega. Dały radę i nawet nie były na mnie obrażone po powrocie. Może gorące dni się już skończyły bo chyba tak jak nam ciepło wpływa że Amaltea je mniej a więcej pije wody.
Pyza

Przyszły chłodniejsze dni i Amaltea śpi w nocy na kołdrze w moich nogach. W dzień leży na słońcu i wygrzewa się na całego. Na balkon wychodzi rzadko bo chłodno ale za to siedzi w drzwiach wejściowych żeby nie zmarznąć
ODPOWIEDZ