Trufla, Pieczarka i inne grzyby ;)

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Cotleone pisze:
misiosoft pisze:
kikin pisze:
WW pisze:Obrazek

Cześć !

Potwierdzam - Kuba jest w nowym domu tymczasowym, choć trochę kusi nas, żeby zaproponować mu już dom stały, bo to naprawdę super kot ! Początki były trochę trudne, bo Kuba się stresował - nowy dom, nowi ludzie, nowa i nieznana przestrzeń, ale jest już bardzo dobrze. Pisze tego posta leżę w łóżku, gdzie Kuba słodko śpi przyklejony do mojej nogi. Wyjątkowa uroda i charakter bardzo nas zachwyca !

Ślemy kocie pozdrowienia !

P.S. Przepraszamy, że zdjęcie takiej słabej jakości, ale okazało się, że nasz aparat ma brudną matrycę i po świętach nam go wyczyszczą, więc następnym razem postaramy się o lepsze.
w razie czego spoko :: :: :: nie Wy pierwsi i nie ostatni zostawicie sobie tymczasa :lol: :lol: :lol:
kto nie zostawił sobie żadnego tymczasa niech pierwszy rzuci kamień... czy jakoś tak to szło ;)
Było: niech pierwszy rzuci tymczasem :diabel: Ale ja nie mam zamiaru rzucać Hektorkiem, jak również nikim i niczym innym :wink:
Czy ja dobrze ten wpis odbieram...? ::
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

No ja jak na razie żadnego tymczasa nie zaanektowałam, ale Hektorkiem wolałabym nie rzucać, bo to delikatne i słodkie ciątko, rzucanie kamieniami też jakoś sobie odpuszczę :twisted:
Pożyjemy, zobaczymy :wink:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Wszyscy wiemy, że z kotami jest jak z czipsami ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
majkel
Kontakt:

Post autor: majkel »

Przestalem jesc cipsy:(
WW

Post autor: WW »

Obrazek

Hej wszystkim !

Dziękujemy za miłe słowa ! Wciąż jesteśmy rozdarci...wciąż nie możemy zrozumieć jak ktoś oddał takiego fajnego kocura,

Kolejne wieści od Kuby:

Kubuś, nasza kluseczka zupełnie zrezygnowała ze swojej miejscówki po łóżkiem, okupuje wszystkie kanapy, fotele i łóżko. W nocy, aż trudno się przewrócić na drugi bok :oops: , rano za to mamy wspaniałą pobudkę. Dowiedzieliśmy się także o nim kolejnej rzeczy, nie służy mu mokra karma, z pomocą Beaty dojedziemy co jest najlepsze dla jego żołądka.
Ktoś poleca jak ograniczyć ilość kłaków? Jakieś wyczesywanie? Specjalna szczotka ?
Awatar użytkownika
majkel
Kontakt:

Post autor: majkel »

Wyczesywac furminatorem:)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Oj te oczyska i piękny pyszczek ... :serce:
WW

Hej Wam !

Przesyłamy kolejne pozdrowienia od Kubusia! Kuba dziś był u Weta, ale niestety nie było urządzenia do sprawdzenia więc nie mogliśmy tego sprawdzić czy Kuba musi mieć czip czy nie i musimy jeszcze podjechać w przyszłym tygodniu. Problemy żołądkowe w większości ustały, ale Kuba to stanowczo kot, który ma apetyt - dwa razy znaleźliśmy rozszarpaną paczkę suchej karmy. Pieszczochem jest nadal ! Załączam linka do krótkiego filmiku łowcy Jakuba - https://youtu.be/kwwn_KDTODY .

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez WW, łącznie zmieniany 1 raz.
WW

Obrazek

Hej wszystkim !

Pozdrowienia od Kubusia żarłacza pierwszego. U Kubusia wszystko dobrze, stał się już członkiem naszej rodziny, wstaje z nami, śpi, je, nawet do prysznica by wszedł. Wciąż nas zaskakuje nowymi miejscówkami. Najbardziej jednak lubimy kiedy wstaje już pierwszym budzikiem, następnie niczym pies wyciąga nas z łózka i robi to całkiem skutecznie. Śpiąc na brzuchu, Kubuś siada mi na plecach i miauczy, a 7 kg to nie mało. :) :) :)
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

7 kilo koteczka do kochania ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
WW

dokładnie !
einfach

Post autor: einfach »

duże kocurki są najlepsze :love:
szczególnie jak mają dużo miłości do dzielenia się ::
WW

Cześć Wam!

Dawno nic nie pisaliśmy, ale zaraz postaram się to nadrobić.

U króla Jakuba :modly: całkiem dobrze, Wczoraj zaczęłam pisać ten post i pisałam o tym jak Kuba czeka na dom stały, ale już dzisiaj rano dostałam telefon, że jednak zostaje z nami. Z jednej strony fajne, bo pokochaliśmy Kubusia, ale z drugiej to były też wspaniałe wieści. No cóż, co ma być to będzie. Kuba ma też zapalenie dróg moczowych, dostaje tabsy od Weta (podczas wizyty Kuba był super pacjentem! wizyta trwała godzinę i Kuba był super dzielny). Nadal pracujemy nad najlepszą dla niego karmą - taką która mu smakuje i po której ma dobrą kupę. Reszta bez zmian - standardowo w planie dnia musimy uwzględnić 2 razy po 10 min tylko dla niego na wygłaskanie, ukochanie, pogadanie z nim.

Zdjęcie z typowej drzemki Kubusia. Czasem zastanawiam się czy żyje, ale widzę jak unosi się klatka i już jestem spokojna. :tan:

Obrazek

oraz zdjęcie jak Kuba patroluje swój teren :)

Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:aniolek:
Górne zdjęcie - jak Ebusia.

Kuba jest tak piękny i kochany, że prędzej czy później będzie miał swojego człowieka.
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

BEATA olag pisze:Kuba jest tak piękny i kochany, że prędzej czy później będzie miał swojego człowieka.
Tak! :love: świetny kot!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
ODPOWIEDZ