Mikuś
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- kotekmamrotek
Mikuś jest kotem typowo łóżkowym
Jak tylko rozkładam pościel, Mikuś wskakuje do łóżka i nie ma zamiaru z niego wychodzić.
W nocy śpi rozciągnięty na poduszce. Już nie raz obudziłam się z głową obok poduszki, bo Mikuś mnie chyba z niej zepchnął, albo sama mu ustąpiłam miejsce przez sen
Mikuś kocha łóżko

Jak tylko rozkładam pościel, Mikuś wskakuje do łóżka i nie ma zamiaru z niego wychodzić.
W nocy śpi rozciągnięty na poduszce. Już nie raz obudziłam się z głową obok poduszki, bo Mikuś mnie chyba z niej zepchnął, albo sama mu ustąpiłam miejsce przez sen

Mikuś kocha łóżko

Wizyta przełożona na najbliższą środę.
Na razie Mikuś ładnie je pastę z karmą.
Dzisiaj zważyłam kawalera - trochę Mu się przytyło, a nawet więcej niż trochę
7,3kg żywej wagi...
Ale jak to mówią, kochanego ciałka nigdy za wiele
A Mikuś z każdym dniem jest coraz bardziej kochany.
I jaki piękny! Spójrzcie sami:

Na razie Mikuś ładnie je pastę z karmą.
Dzisiaj zważyłam kawalera - trochę Mu się przytyło, a nawet więcej niż trochę

7,3kg żywej wagi...
Ale jak to mówią, kochanego ciałka nigdy za wiele

A Mikuś z każdym dniem jest coraz bardziej kochany.
I jaki piękny! Spójrzcie sami:
Mikuś, Mikuś, to jest kot z prawdziwego zdarzenia, normalnie lew i tygrys, piękny jest no co tu dużo gadać. Takiego kota mieć w domu to kurcze, normalnie tyyyyle do kochania. Moja przyjaciółka nawet śmiała się dziś, że Mikuś czeka aż ona będzie mogła mieć kota, teraz nie może bo jeszcze studiuje i mieszka w akademiku
Żartowała, że Mikuś na nią czeka 

Mikuś był dzisiaj na wizycie u weta.
Wszystko przebiegło bardzo spokojnie i bezproblemowo. Mikuś był dzielnym i spokojnym pacjentem.
Ładnie dał sobie pobrać sporo krwi na kontrolną morfologię, biochemię i badania trzustkowe oraz zrobić USG i pobrać mocz do badania.
Jutro wyniki.
Na USG pęcherz całkiem ładnie wygląda, nerki też w miarę ok, gorzej z wątrobą, bo nadal nie jest jednolita. Ale to chyba otłuszczenie.
Mikuś niestety musi znów być na diecie odchudzającej. Nie wiem, czy spodoba Mu się to, że nie będzie mógł się najadać do syta... No i wdrażamy więcej ćwiczeń typu "złap piórko"
Pani Doktor obejrzała też zęby Mikusia. Ma trochę kamienia, ale większym problemem są trochę połamane i popsute kły. Chyba trzeba będzie je usunąć...
Tylko ja nie wiem, jak taki lew będzie wyglądał bez kłów...
A Mikuś na prawdę wygląda jak lew. Dzisiaj Pani Doktor zachwycała się Jego ogromnymi łapami. Podobno rzadko zdarzają się aż tak duże...
Wszystko przebiegło bardzo spokojnie i bezproblemowo. Mikuś był dzielnym i spokojnym pacjentem.
Ładnie dał sobie pobrać sporo krwi na kontrolną morfologię, biochemię i badania trzustkowe oraz zrobić USG i pobrać mocz do badania.
Jutro wyniki.
Na USG pęcherz całkiem ładnie wygląda, nerki też w miarę ok, gorzej z wątrobą, bo nadal nie jest jednolita. Ale to chyba otłuszczenie.
Mikuś niestety musi znów być na diecie odchudzającej. Nie wiem, czy spodoba Mu się to, że nie będzie mógł się najadać do syta... No i wdrażamy więcej ćwiczeń typu "złap piórko"

Pani Doktor obejrzała też zęby Mikusia. Ma trochę kamienia, ale większym problemem są trochę połamane i popsute kły. Chyba trzeba będzie je usunąć...
Tylko ja nie wiem, jak taki lew będzie wyglądał bez kłów...

A Mikuś na prawdę wygląda jak lew. Dzisiaj Pani Doktor zachwycała się Jego ogromnymi łapami. Podobno rzadko zdarzają się aż tak duże...