parametry będą badane ponownie za ok. 5tyg, do tego czasu mamy tylko lespedol i renalvet + płukanki optilajtem
ciśnienie kota miała 175, więc żadnych dodatkowych leków nie dostaliśmy... powinniśmy byli dostać?
cała biochemia i morfologia robiona w ub tyg była od góry do dołu na zielono, łącznie z fosforem, alat/aspat itd, mocz bez osadu, ph w normie..
Bunia
Moderatorzy: crestwood, Migotka
to skąd te podwyższone parametry nagle? jakieś hipotezy wet miał?
Co do leków na nadciśnienie przy kotach nerkowych zdaje się powinno się je wdrożyć niezależnie.
Moc kciuków za Bunię
Co do leków na nadciśnienie przy kotach nerkowych zdaje się powinno się je wdrożyć niezależnie.
Moc kciuków za Bunię

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
To nie tak nagle, to pierwsze badanie krwi od dłuższego czasu, z założenia miało być zwykłą kontrolą..
Kota jest troszkę grubciem, apetyt i forma dopisują, więc nic nie wskazywało, że coś się w śodku dzieje.
Hipoteza ogólna jest taka, że to po prostu zużycie z wieku, Buniek to już jednak mocno senior.
Skonsultuję z drugą wetką pozostałe leczenie jeśli ta pierwsza pani wet nie wyczerpala tematu
Kota jest troszkę grubciem, apetyt i forma dopisują, więc nic nie wskazywało, że coś się w śodku dzieje.
Hipoteza ogólna jest taka, że to po prostu zużycie z wieku, Buniek to już jednak mocno senior.
Skonsultuję z drugą wetką pozostałe leczenie jeśli ta pierwsza pani wet nie wyczerpala tematu

nie mogę, Kot na mnie leży.
Kilka słów o tym, jak ważne jest badać profilaktycznie kota.
Bunia, seniorka, możnaby pomyśleć, że już nie musi być aktywna, że tylko je i śpi.
Szczególnie, że zawsze była kotem raczej spokojnym i skrytym.
Okazuje się jednak, że to wcale nie przez osobowość, tylko przez ból Buniałkę zaniechała wszelkich aktywności.
Po wdrożeniu supli i kroplówek optilajtem, Buniś odżył! i to do tego stopnia, że co dzień urządza galopady po domu, najchętniej ok. 4 rano
dowód w postaci filmu (z montażem pół-żartem
), koniecznie oglądać z dźwiękiem

https://youtu.be/0ievki-agVU
Bunia, seniorka, możnaby pomyśleć, że już nie musi być aktywna, że tylko je i śpi.
Szczególnie, że zawsze była kotem raczej spokojnym i skrytym.
Okazuje się jednak, że to wcale nie przez osobowość, tylko przez ból Buniałkę zaniechała wszelkich aktywności.
Po wdrożeniu supli i kroplówek optilajtem, Buniś odżył! i to do tego stopnia, że co dzień urządza galopady po domu, najchętniej ok. 4 rano

dowód w postaci filmu (z montażem pół-żartem

https://youtu.be/0ievki-agVU
Dziś byliśmy na badaniu kontrolnym, podpytałam o benakor przy nerkowcach. Pani wet dr Cicha przyznała, że zapisuje się go profilaktycznie JEŻELI nie ma możliwości zbadania ciśnienia, ale jeśli taka możliwość jest i ciśnienie jest w normie, to profilaktyczne podawanie nie wpływa w żaden sposób na stan kota, co potwierdziły już wielokrotnie przy kotach nerkowych leczonych w gabinecie.

Jeśli ktoś będzie miał okazję widzieć się z naszą drugą panią wet z tego gabinetu (która już także ponoć nie zapisuje tego leku "na wszelki wypadek") prośba o podpytanie o najnowszą wiedzę w tym temacie

Jeśli ktoś będzie miał okazję widzieć się z naszą drugą panią wet z tego gabinetu (która już także ponoć nie zapisuje tego leku "na wszelki wypadek") prośba o podpytanie o najnowszą wiedzę w tym temacie