Luigi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Dżidżu już po badaniach, a nawet i leczeniu!
Kompletnie zdrowy kot, pełen życia i energii, z giga apetytem miał 30 tys. leukocytów - od czego??? Do końca nie wiadomo, w każdym razie po trzech tygodniach antybiotykoterapii po stanie zapalnym ani śladu:)
Ale co nam strachu narobił... Byliśmy nawet na kompleksowym USG, szukając strasznych rzeczy - na szczęście nie znaleźliśmy niczego BARDZO podejrzanego.
Jedyne, co martwi, to wciąż wzrastający poziom fosforu - padło na zbyt dobrą karmę - Dżidżula po traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa, kiedy to prawie umarł z głodu, je, pochłania wręcz wszystko, mimo wydzielanych porcji - sprząta jednak najmniejszy okruszek, jaki zostawiły inne futrzaste. Dlatego teraz nie ma resztek; ba - je karmę nerkową, przede wszystkim ze względu na niski poziom fosforu, dostaje też lek obniżający poziom tego pierwiastka.

Mamy ogromną prośbę - gdyby ktoś zechciał podarować Dżidżiemu parę saszetek - będziemy baaaardzo wdzięczni:) Oczywiście może być cokolwiek nerkowego - Dżidżik nie grymasi - wciągnie wszystko:)
Na deser - kot w pościeli:)

Obrazek
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

Mam 3 saszetki kattovitu - to podrzucę do siedziby. Lamia pluje tym po kuchni w stylu sportowym. :)
BB :)
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Za każdym razem, kiedy czytam posty o Luigim to uwierzyć nie mogę jak on sobie doskonale radzi :shock: Niesamowity kot, jakie to szczęście, że do Ciebie trafił :)
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Basik pisze:Mam 3 saszetki kattovitu - to podrzucę do siedziby. Lamia pluje tym po kuchni w stylu sportowym. :)
A Dżidża bardzo lubi:)

:modly:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Bardzo dziękujemy Ciociom: Tekli, Mai i Basik za pyszne jedzenie :kwiatek:
Dziś byliśmy na badaniach - za kilka dni poznamy wyniki i zobaczymy, czy zmiana diety coś dała... W zachowaniu Dżidżuli żadnych sensacyj - tzn. dla Niego wszystko jest godne uwagi, ciągle gdzieś się spieszy, na kogoś poluje... W gabinecie i w transporterze pełen luz:)))

Dacie wiarę, że ten mały stwór waży już 5,6 kg????

Obrazek
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

kotekmamrotek pisze:Dacie wiarę, że ten mały stwór waży już 5,6 kg????
:shock: :shock: kawał Chłopaka!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wow, nie wierzę. :)
Chitos

Post autor: Chitos »

Kawał kota! :D
Kotku chyba niedługo dieta :wink:
Bo kot będzie się kulal :jump: :jump: :turla: :turla: :turla:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Ale Luigi nie wygląda na grubego, raczej na dużego :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

kat pisze:Ale Luigi nie wygląda na grubego, raczej na dużego :)
pewnie tak, na zdjęciach nie ma punktu odniesienia, więc ciężko powiedzieć, ale gruby to on nie jest.

Kotkumamrotku - następnym razem poprosiły o zdjęcie przy paczce zapałek ::
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Jakby to napisać... Dżidżi ma dom :oops:
W zeszłym tygodniu przyszła super ankieta - w piątek rozmawiałam z Panią, która chciała dać Ślepaczkowi dom. Pani Sylwia to osoba wyjątkowa - była opiekunką Sznupka, też niewidomego, dla którego również była najpierw domem tymczasowym, a który odszedł niedawno z powodu choroby serca. I to Ona właśnie mi uświadomiła, że ja nie mogę rozstać się z Luigim, że to byłaby zdrada, że ten kot, a raczej ten Kot widzi we mnie opiekuna oczami duszy; On mnie woła specjalnym miaukiem, wie, że to ja jestem za drzwiami wejściowymi, wita mnie jako pierwszy - kocham wszystkie swoje koty, także tymczaski, ale ta więź jest wyjątkowa.
Poza tym w Dżidżim widzę Szafranka...

Najgorsze, że w domu nikt się nie zdziwił, kiedy ogłosiłam tę nowinę - niby-nowinę, jak się okazało :diabel2:

No cóż - życie z kotami jest ciężkie, a jarzmo miłości - to już w ogóle :twisted:

Obrazek

PS Raz jeszcze dziękujemy wszystkim wspomagaczom od karmy nerkowej - Dżidżi ją zje, ale fundusze za nią zostaną przelane na konto Fundacji :P
tajga

Post autor: tajga »

Wzruszyłam się :serce: :serce: :serce:
agula.s

Post autor: agula.s »

To cudowna wiadomosc. Tak sie ciesze😀 .
Nikt nie bedzie kochal Dżidżiego tak jak Ty Kotkumamrotku.
Gratulacje dla Was. 😘
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Olu ja wiedziałam, że tak będzie.

Z rudzielcem miałam kontakt przez chwilę u weta, klasycznie mokre oczy dostałam gdy wyrok oczywisty usłyszałam...

Niesamowicie się ucieszyła, że go przygarnęłaś, opisywałaś o niesamowitości Jego - innego rozwiązania nie brałam pod uwagę :serce:

No i wujek - drugi rudzielec - ekipa nie dej się :D
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

Gratki! teraz to: "żyli długo i szczęśliwie" :ok: :ok: :ok:
BB :)
ODPOWIEDZ