Szaroleta

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
MałaMi

Post autor: MałaMi »

Piękna, poważna i dostojna Księżniczka Szaroleta :modly: :modly:
Pyza

Post autor: Pyza »

Szarka czuje się coraz pewniej. Już nie jest zamykana na noc tylko śpi z resztą kotów. Tak stwierdziłam że mój dom to chyba dom na przytycie i nie wybrzydzanie w jedzeniu. Szarka bardzo szybko zjada swoją porcję i próbuje wyjeść jedzenie z innych misek. Co pozostanie to wymiata do czysta.
MałaMi

Czyli konkurencja na nią tak działa :lol: Cudownie, że nie musi być jedynaczką!
Pyza

Obrazek

W oczekiwaniu na jedzenie
MałaMi

Przy smaczkach wołowych staje na tylnich łapach? :wink: dla nich pokona wszelkie opory wewnętrzne.
Pyza

Jestem na wyjeździe do soboty. Jak wrócę to sprawdzę i dam znać
Awatar użytkownika
crestwood

Post autor: crestwood »

Na początku schowana za fotelem (było widać, że jest tam kot tylko dlatego, że świeciły się jej oczka jak dwie pięciozłotówki :wink: ), Szaroleta po chwili wyszła na pokój pokazać się w całej okazałości :D Pobrykała trochę za smaczkami, a trochę za wędką (razem z Amalteą!), a z czasem ośmielała się coraz bardziej, widząc, że koci rezydenci zupełnie sobie nic nie robią z mojej obecności. Obwąchała mój koszyk rowerowy i buty, i chyba zaakceptowała mnie jako gościa, bo przestała czmychać przed aparatem. Udało nam się z Szarką zaliczyć całkiem sympatyczną sesję foto - zresztą, oceńcie sami:

Tu jeszcze trochę się boję, ale jestem ciekawa:
Obrazek

Moje ulubione ujęcie, wspaniałe wibrysy Szarki:
Obrazek

Czaję się na Ciebie - zobaczmy, co zrobisz:
Obrazek

Trochę się wyluzowałam, oczy już nie jak 5 złotych:
Obrazek

Szarzilla!
Obrazek

Co tam masz, ciocia?
Obrazek
Pyza

Chyba będą musiała zrobić jakiś wybieg dla Szarki, żeby spaliła przejmowane kalorie. Córka mówi, że robi się kuleczką. Musze stać w drzwiach, żeby się nie przesmyknęła i nie wyjadła z misek w szczególności Amaltei. Jak tylko jakieś mięso albo kiełbasa jest wyjmowana z lodówki to jest pierwsza i próbuje żebrać o kawałek, którego oczywiście nie dostaje.
mam nadzieje, że przyjdzie jeszcze czas na głaski, choć na razie nie daje się przekonać daje się pogłaskać tylko przy stawianiu miski z jedzeniem.
Pyza

Obrazek
Pyza

Szarka cały czas pilnuje czy czasami nie zostało coś w miskach albo czy nie skapnie się coś przy szykowaniu jedzenia. Potrafi Amaltę odgonić od miski i próbuje wyjeść co zostało. Śpią razem na łóżku i siedzą razem na fotelu.
Pyza

Szarka cały czas pilnuje czy czasami nie zostało coś w miskach albo czy nie skapnie się coś przy szykowaniu jedzenia. Potrafi Amaltę odgonić od miski i próbuje wyjeść co zostało. Śpią razem na łóżku i siedzą razem na fotelu.
Pyza

Obrazek
Pyza

Obrazek
Pyza

Szaroleta nadal obawia się człowieka. Ale jest postęp że nie chowa się przed obcymi tylko z odpowiedniej odległości przygląda się. Uwielbia jeść. Jak poczuje że wykładam jedzenie do misek to biega i miauczy od kuchni do miejsca gdzie ma miskę i nie może się doczekać.
Pyza

I wyszło że Szarka też uwielbia słońce. Szuka każdego miejsca gdzie świeci słońce i już leży
ODPOWIEDZ