Jaśminka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Po wizycie u weta zebraliśmy pochwały za uszka :) Właściwie już prawie nie ma śladu po zmianach :) To podobno niebywałe, jak szybko się wyleczyły :ok:
Testy FIV i FeLV wypadły ujemnie, więc mała dołączyła do stada. Nie wchodzi w interakcje z kotami, widać, że czuje się zagubiona i wystraszona. Wczoraj po powrocie z pracy dość długo jej szukałam - siedziała pod tapczanem i nie chciała wyjść nawet na zabawę. Nie wiedząc, jak długo tam siedzi, wyciągnęłam ją ręcznie i zaniosłam najpierw do kuwety, później do miski. Była głodna. Wystraszony mały kotek i cały wielki świat do ogarnięcia.
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Kwestia ciężkiego oddychania to prawdopodobnie wąskie kanały nosowe + słaba kondycja, ale będziemy obserwować :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Jak Jaśminka domaga się uwagi człowieka? Zaczyna mruczeć wpatrując się w niego z przymrużonymi oczami i udeptuje koc, czy co tam ma pod łapkami :love:
Jedyne, czego muszę ja oduczyć do dość mocne przygryzanie palców - bywa naprawdę boleśnie :?
Innych kotów unika i raczej omija je szerokim łukiem, choć one traktują ją jak powietrze.
Awatar użytkownika
Morri

Jaśminka robi postępy - coraz pewniej czuje się w domu :) Nadal jeszcze omija inne koty, ale ich ignorancja, dobrze działa :) Coraz śmielej porusza się po domu i przyłącza do zabawy - ale nie z kotami, tylko z człowiekiem :) Na chwilę obecną, Jaśminka z powodzeniem nadaje się na jedynaczkę :)
Jest śmieszna, gadatliwa i taka troszkę przyciężkawa w ruchach - to jednak pewnie się zmieni, gdy mała troszkę rozrusza zastane kości :) Pracujemy nad tym :cool:
Obrazek
Obrazek

wreszcie - upolowane i rozszarpane ::

Obrazek
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

A tu lepiej widać jaki Jaśminaka ma świetny ogonek ::

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Piękna kota i piękne zdjęcia :)
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

:serce:
Sara
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Jaka śliczna dama :wink:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

śliczna, a na zdjęciach nie widać jaka malutka jest....
Awatar użytkownika
Morri

Się Jaśminka ośmieliła :: mam lokatora na święta, który zjawił się wczoraj w południe i zajął pokój, w którym stoi tapczan, pod którym najchętniej siedziała. Wczoraj była więc przymusowa integracja z resztą stada. Kota chyba zrozumiała, że stado jej nie zje i dziś po powrocie z pracy byłam świadkiem Jaśminkowych biegów - w tę i z powrotem: z pokoju do kuchni i z kuchni do pokoju :: Śmiesznie biega - jak koń: tak na trzy: pa-ta-taj--pa-ta-taj :king: pozostałe koty biegają u mnie raczej na dwa ;) Do tego Jaśminka gada podczas biegów - wydaje takie indiańskie okrzyki :D Jest przekomiczna ::
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

filmik by się przydał, musiało to obłędnie wyglądać ;)
Awatar użytkownika
Morri

Jaśminka zrobiła ogromne postępy :) :) :)
I oto dlaczego trzeba poznać kota w domu tymczasowym, a nie wyadoptowywać od razu kota w worku. Kiedy do mnie trafiła była przerażona. Inne koty wzbudzały lęk, omijała je szerokim łukiem, chodząc z brzuszkiem przy ziemi, pod samymi ścianami. Teraz z rozpędu wpada przednimi łapami na Lunę i urządza dzikie gonitwy z Kanso :)
Wylazł z niej normalny, rozbrykany kociak - z tą różnicą, że jest niesamowicie gadatliwa i biegając często wydaje okrzyki ;)

fotki niestety średnie, bo robione przy sztucznym świetle, ale jej i tak wiele nie trzeba, by prezentowała się rewelacyjnie :) Nie tylko wygląda, ale i zachowuje się jak mała księżniczka :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Śnieżna księżniczka :serce:
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Bossska :love: :love: :love: :king:
Awatar użytkownika
Morri

A tu luz totalny :)
Obrazek
ODPOWIEDZ