Mattis

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kciuki za zdrówko :ok:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

W sobotę miałam okazję poznać Mattisa osobiście :) Złoty chłopak - tak miziasty i sympatyczny, że słów brak :serce: pozwolił sobie nawet bez większych protestów obciąć pazurki :) Okazało się przy tej okazji, że w ogóle nie ma jednego pazurka przy tylnej łapce. Nic tam nie ma. Goły palec :shock:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Morri pisze:W sobotę miałam okazję poznać Mattisa osobiście :) Złoty chłopak - tak miziasty i sympatyczny, że słów brak :serce: pozwolił sobie nawet bez większych protestów obciąć pazurki :)
No i w dodatku wyszło na jaw, że kocurro ma podejście do dzieci :D dał się głaskać, grzecznie zjadał chrupki rzucane mu przez małą rączkę i ładnie razem pobawili się myszką :serce: :D
Okazało się przy tej okazji, że w ogóle nie ma jednego pazurka przy tylnej łapce. Nic tam nie ma. Goły palec :shock:
Ten goły palec to prawdopodobnie skutek tego, że chłopak na pewno po przejściach :(
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

i co najwazniejsze po tej wizycie w sierpniu czeka go razem z Vengą przeprowadzka do swoich człowieków ::

Essi uwielbiam Twoje opisy, buzia mi się sama cieszy
Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Super wieści :good:
Awatar użytkownika
Essi

marinella pisze:i co najwazniejsze po tej wizycie w sierpniu czeka go razem z Vengą przeprowadzka do swoich człowieków ::
Obrazek
"Jestem gotowy na przeprowadzkę! Na co jeszcze czekamy?!"

Obrazek
Tu piękne profilowe.

Obrazek
A tu: "PRAWIE jak Puma" :lol:
Awatar użytkownika
kat

Zdjęcie w walizce wymiata :)
Awatar użytkownika
Morri

kat pisze:Zdjęcie w walizce wymiata :)
zgadzam się :good:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Morri pisze:
kat pisze:Zdjęcie w walizce wymiata :)
zgadzam się :good:
o tak ::
felinity

Post autor: felinity »

Kocurro chyba już przechodzi z wyleniałej rudości w coś bardziej określonego. ;) Czy mnie oczy mylą?
Awatar użytkownika
Essi

felinity pisze:Kocurro chyba już przechodzi z wyleniałej rudości w coś bardziej określonego. ;) Czy mnie oczy mylą?
Coś tam mu się zaczyna mienić w tym futerku, zależy od światła ;) Ale też mam wrażenie, że nie jest już tak wściekle rudawy, jak był na początku. Choć na efekt końcowy i Mattisa w pełnej krasie przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Na szczęście przyszli opiekunowie obiecali, że będą przysyłać zdjęcia Mattisa :)
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

dużo lepiej wygląda
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Mattis jest niesamowicie drobny jak na dorosłego kocurka. Ma łapki takie filigranowe, jak moja Puma...
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Essi

Wczoraj wieczorem wróciłam do Poznania po ponad tygodniowej nieobecności. Wchodzę do mieszkania, witają mnie trzy stęsknione koty, jednego jakoś nie poznaję. Przyglądam się uważniej i robię takie oczy :shock: bo ten "nieznany" kot to Mattis :D Futerko BARDZO mu odrudziało i w ogóle koteł zmężniał! Nie sądziłam, że przez tydzień kot może się tak zmienić. To chyba trochę jak z małymi dziećmi, niewidziane przez jakiś czas rosną błyskawicznie wzrostem i IQ ;)
Co poza tym? Wszyscy domownicy jakoś starają się przeżyć upały ;) Koty startują w konkurencji pt.: "Kto znajdzie najchłodniejszy kawałek podłogi" ;) Mattis zdaje się wygrywać, bo spryciarz zajmuje ocienioną miejscówę na kafelkach, nieopodal wielkiej miski z wodą i z widokiem takim, żeby kontrolować kto gdzie idzie ;) Za to włożony dziś dla ochłody pod prysznic wygrał konkurencję sprinterską :D
Obrazek
Tu Mattis ze swoją ukochaną myszką :)

Obrazek
"- Stawiam swój dzisiejszy obiad, że nie skoczy.
- Stoi".

Obrazek
"Mordo Ty moja!"

P.S. Kreatywne podpisy to dzieło monsza :P
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

:D :D :D
ODPOWIEDZ