Mattis
Moderatorzy: crestwood, Migotka
W sobotę miałam okazję poznać Mattisa osobiście
Złoty chłopak - tak miziasty i sympatyczny, że słów brak
pozwolił sobie nawet bez większych protestów obciąć pazurki
Okazało się przy tej okazji, że w ogóle nie ma jednego pazurka przy tylnej łapce. Nic tam nie ma. Goły palec 

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
No i w dodatku wyszło na jaw, że kocurro ma podejście do dzieciMorri pisze:W sobotę miałam okazję poznać Mattisa osobiścieZłoty chłopak - tak miziasty i sympatyczny, że słów brak
pozwolił sobie nawet bez większych protestów obciąć pazurki

Ten goły palec to prawdopodobnie skutek tego, że chłopak na pewno po przejściachOkazało się przy tej okazji, że w ogóle nie ma jednego pazurka przy tylnej łapce. Nic tam nie ma. Goły palec

Coś tam mu się zaczyna mienić w tym futerku, zależy od światłafelinity pisze:Kocurro chyba już przechodzi z wyleniałej rudości w coś bardziej określonego.Czy mnie oczy mylą?

Wczoraj wieczorem wróciłam do Poznania po ponad tygodniowej nieobecności. Wchodzę do mieszkania, witają mnie trzy stęsknione koty, jednego jakoś nie poznaję. Przyglądam się uważniej i robię takie oczy
bo ten "nieznany" kot to Mattis
Futerko BARDZO mu odrudziało i w ogóle koteł zmężniał! Nie sądziłam, że przez tydzień kot może się tak zmienić. To chyba trochę jak z małymi dziećmi, niewidziane przez jakiś czas rosną błyskawicznie wzrostem i IQ
Co poza tym? Wszyscy domownicy jakoś starają się przeżyć upały
Koty startują w konkurencji pt.: "Kto znajdzie najchłodniejszy kawałek podłogi"
Mattis zdaje się wygrywać, bo spryciarz zajmuje ocienioną miejscówę na kafelkach, nieopodal wielkiej miski z wodą i z widokiem takim, żeby kontrolować kto gdzie idzie
Za to włożony dziś dla ochłody pod prysznic wygrał konkurencję sprinterską 
Tu Mattis ze swoją ukochaną myszką
"- Stawiam swój dzisiejszy obiad, że nie skoczy.
- Stoi".
"Mordo Ty moja!"
P.S. Kreatywne podpisy to dzieło monsza

Co poza tym? Wszyscy domownicy jakoś starają się przeżyć upały

Tu Mattis ze swoją ukochaną myszką

"- Stawiam swój dzisiejszy obiad, że nie skoczy.
- Stoi".
"Mordo Ty moja!"
P.S. Kreatywne podpisy to dzieło monsza