Hefalump
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- kotekmamrotek
-
Więcej zdjęć, więcej filmów, więcej wszystkiego!
podpisano
Fanklub Uszu Hefalumpa & Stowarzyszenie Adoracji Pana Puciaka
podpisano
Fanklub Uszu Hefalumpa & Stowarzyszenie Adoracji Pana Puciaka
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Fanklubowi oznajmiam, że Hefek żyje i ma się dobrze 
Ostatnio jego ulubioną rozrywką stało się górnictwo odkrywkowe - namiętnie wykopuje z kuwety żwirek i rozsypuje go po podłodze. Apetyt mu dopisuje, przemianę materii ma bez zarzutu, rośnie zdrowo i z utęsknieniem czeka na własny domek. Tak bardzo chce zostać czyimś wymarzonym prezentem, że zaczął ćwiczyć wpasowywanie się w pudełka (filmik wrzucę niedługo)... To cudowny kociak, bezproblemowy, niewybredny w jedzeniu, bardzo przyjazny wobec ludzi i zwierząt. Pozwala się głaskać, miziać, pięknie mruczy - byłby cudownym uzupełnieniem rodziny z dziećmi, bo ma masę energii do zabawy. Niech ktoś wreszcie da mu szansę...
A Pan Puciak nieodmiennie jest piękny i pociągający.

Ostatnio jego ulubioną rozrywką stało się górnictwo odkrywkowe - namiętnie wykopuje z kuwety żwirek i rozsypuje go po podłodze. Apetyt mu dopisuje, przemianę materii ma bez zarzutu, rośnie zdrowo i z utęsknieniem czeka na własny domek. Tak bardzo chce zostać czyimś wymarzonym prezentem, że zaczął ćwiczyć wpasowywanie się w pudełka (filmik wrzucę niedługo)... To cudowny kociak, bezproblemowy, niewybredny w jedzeniu, bardzo przyjazny wobec ludzi i zwierząt. Pozwala się głaskać, miziać, pięknie mruczy - byłby cudownym uzupełnieniem rodziny z dziećmi, bo ma masę energii do zabawy. Niech ktoś wreszcie da mu szansę...
A Pan Puciak nieodmiennie jest piękny i pociągający.
F.U.H & S.A.P.P wyrażają względne zadowolenie 
Hefcio jest przesłoooodki
filmika żądam!

Hefcio jest przesłoooodki

A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Hefek jest tak rozkosznym kociakiem, że czasem aż brakuje słów, żeby to opisać
Najsłodsze jest w nim to, że mimo opieki Puciaka i innych kotów w domu, nadal najbardziej kocha ludzi - uwielbia spać z nimi w łóżku, przytulony, przepięknie wtedy mruczy i często rano na powitanie liże po twarzy i rękach... Taki cukierek z wielkimi uszami. W ciągu dnia też zawsze kręci się tam, gdzie są ludzie (najchętniej układa się na krzesłach w kuchni, bo tam największy ruch, no i szansa na coś do jedzenia). W ogóle nie boi się obcych, każdy gość to dla niego po prostu kolejne kolana do siedzenia i ręce do głaskania. Ostatnio okazało się też, że zupełnie nie boi się psów, a przynajmniej psiego szczekania, dobiegającego z balkonu sąsiada. Myślę, że z psem na co dzień też by się dogadał, to jeden z najbardziej przyjacielskich kociaków, jakie znam 

U Hefka ostatnio sporo się działo. Zaczął posikiwać po całym mieszkaniu, na szczęście (w nieszczęściu) okazało się, że to tylko zapalenie pęcherza. Biedak musiał się postresować u weterynarza, ale na szczęście choroba jest w odwrocie i mały może robić to, co lubi najbardziej, czyli jeść i bawić się z Puciakiem
Puciak nadal traktuje go jak małego kociaka, chociaż Hefalump jest już prawie tak duży, jak on. Czasem wygląda to zabawnie, bo żeby spokojnie go wylizać, musi Hefka przytrzymać, a mały wyrywa mu się, zupełnie jakby krzyczał "No zooostaw, jestem już dużym chłopcem!"
Poza tym Hefek został wykastrowany i smutno mi, bo wyraźnie się na mnie za to obraził. Do wszystkich przychodzi jak dawniej, przytula się i jest przymilny, tylko na mnie ma focha

Poza tym Hefek został wykastrowany i smutno mi, bo wyraźnie się na mnie za to obraził. Do wszystkich przychodzi jak dawniej, przytula się i jest przymilny, tylko na mnie ma focha

czy urósł? Hefek jest OLBRZYMI - wetka podczas kastracji nie mogła uwierzyć w wiek, podany w książeczce, dopiero po obejrzeniu zębów skapitulowałaCotleone pisze:Czy mi się wydaje, czy urósł trochę kawaler?