Myszkin, Dunia i Nastia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

majkel pisze:Co to za niegrzeczny kot?
::
BEATA olag

Duniasty sposób na sjestę

Obrazek
BEATA olag

INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI - kumpelki Nastia z Ebusią

Obrazek

alkowa też fajna na bycie razem

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 paź 2016, 10:37 przez BEATA olag, łącznie zmieniany 3 razy.
BEATA olag

Udany behawioralny zakup - hrabinia Coco zdobyła szczyt - 20% szczęcia :evil:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Super! :)
Gdzie kupiłaś?
BEATA olag

kat pisze:Super! :)
Gdzie kupiłaś?
Kat a jak myślisz? IKEŁA :D
einfach

Post autor: einfach »

BEATA olag pisze:
Gdzie kupiłaś?
Potwierdzam, IKEA, coś takiego jak to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40246774/

tylko chyba półki są zamienione miejscami, żeby szersza była wyżej? ::
BEATA olag

einfach pisze:
BEATA olag pisze:
Gdzie kupiłaś?
Potwierdzam, IKEA, coś takiego jak to:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40246774/

tylko chyba półki są zamienione miejscami, żeby szersza była wyżej? ::
pupiny muszą mieć wygodę
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

super :good: a kto Ci tę drabinę podsunął? ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
BEATA olag

Morri pisze:super :good: a kto Ci tę drabinę podsunął? ::
moje Guru
BEATA olag

może nie cały czas ale dziewczęta bywają i dobry punt obserwacyjny mają

Obrazek
BEATA olag

Ja człowiek na zmywaku a dwie piękności - wiem że na/w zabronionym miejscu ale co tam.
A z jakim zainteresowaniem mnie słuchają..., no bo raczej strumień wody koty nie interesuje ::

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 13:58 przez BEATA olag, łącznie zmieniany 2 razy.
einfach

Post autor: einfach »

BEATA olag pisze:może nie cały czas ale dziewczęta bywają i dobry punt obserwacyjny mają
...a do tego ślicznie wyglądają ::
BEATA olag

Z innego punktu widzenia, czyli nosił wilk razy kilka

W takich historiach nigdy nie jest wiadomo kto pierwszy zaczął. Nikt też nigdy nie pamięta od czego się zaczął konflikt, kto pierwszy pociągnął za spust, czy tak jak w tym przypadku, kto pierwszy syknął.

No dobra, na pewno to byłam ja - nie będę tego ukrywała. Ale czy to powoduje, że to ja jestem właśnie tą winną ? Albo tutaj: tą jedyną winną ?!

Tak, wiem: nie lubię tymczasków. Ale każdy czegoś nie lubi. A ja nie lubię w ogóle innych kotów. Lubię być sama. I dlatego tak trudno mi zaakceptować nowe, radosne, wścibskie i panoszące się wszędzie małe koty, które przejmują wszystko, wszędzie wsadzają swoje kocie nosy i czują się jak u siebie w domu… W moim domu !!!

Nastii i Dunii też nie lubiłam od początku. Bo wiedziałam, że będzie jak zawsze. Najpierw będą małe, słodkie, niewinne, ciapowate, rozczulające… a potem będzie jak zawsze. Przejmą moje posłanie na drapaku, wejdą na moją szafkę w kuchni, będą leżały na moim miejscu na stole, będą wyjadać z mojej miseczki… horror.

Gdy tylko Nastia i Dunia po raz pierwszy wyszły z nosidełka, wiedziałam że już ich nie cierpię i zrobię wszystko, by je stąd przegonić. Gdy tylko była okazja – pokazywałam im, że to nie jest ich dom. Prychałam na nie, machałam im przed nosem łapką, czasem je pacnęłam w zadek. Ale czas płynął, a maluchy nie tylko nie znikały z domu, ale tak jak przewidywałam, stawały się coraz bezczelniejsze i coraz mniej małe, czyli coraz większe. Po prostu rosły jak na drożdżach.

Najpierw Nastia przestała się mnie bać. Nie tylko nie uciekała przede mną, nie chowała się już po kątach, ona po prostu przestała mi schodzić z drogi. Teraz to ja usiałam ją omijać szerokim łukiem. A jak nie ominęłam jej, to mnie – i tu mi nie uwierzycie – próbowała pacnąć swoją łapą ! czasami nawet uderzyła… mnie ! Rezydentkę ! Potem zaczęła mnie przeganiać z moich miejsc. Albo siadała i nie pozwalała wyjść z kąta. A kiedyś to nie tylko mnie pogoniła, ale tak mnie pacnęła po zadku, że aż mi wyrwała futerko…

Próbowałam jeszcze z Dunią. Aby ją chociaż wygnać z domu. Bo może jakby uciekła, to Nastia by poszła za nią. I wtedy wszystko wróciłoby. Podbiegałam do niej sycząc: „uciekaj z mojego domu!”. Ona się kuliła, ale z domu nie uciekała.

Kiedyś, gdy korzystała z kuwety, usiadłam przy jej wyjściu, i tak na nią patrzyłam, aż nie mogła wyjść z kuwety – zrozumiałą wtedy chyba, że to ja jestem Kotem tego Domu. I siedziała na tym zasikanym piasku. Myślałam sobie: „teraz na pewno zrozumie, że to mój dom i musi go opuścić”. Ale wtedy człowieki przyszły, mnie odsunęli, a Dunię wyjęli z kuwety. I dlaczego ?! By nie podchodziła ?! A ja?! A ja to pies ?! Gdzie ja mam się podziać ?!

Teraz nawet Dunka już się mnie nie boi. Ostatnio goniła mnie aż na szafkę. A potem jeszcze na nią wskakiwała sycząc na mnie. Czuję się już jak intruz w swoim własnym domu. Już nigdzie nie mam bezpiecznego miejsca, w którym mogłabym się przed nimi schować. Nie chce mi się już wylizywać futerka – chodzę w roztrzepanej fryzurze. Nie chce mi się bawić -€“ bo zaraz przylecą te małe zołzy i wszystko zabiorą, zepsują, zepchną, naskoczą. Nawet jedzenie mnie już nie cieszy...

Jeżeli same nie chcą odejść, może ktoś by je zabrał ?! Mogę opowiedzieć nawet jakie są piękne, mądre i kochane. Mogę kłamać jak z nut. Byleby ktoś już je stąd zabrał i oddał mi mój dom. Czy nikt nie ma litości nad starą kocicą …? Miau…
MISIEK

Post autor: MISIEK »

:lol: super te kocie opowieści
ODPOWIEDZ