Drucik

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Kurciak

Post autor: Kurciak »

cudownie chrapuszka :love:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
felinity

Post autor: felinity »

Biedulek mały. Tego się nie da leczyc?
Awatar użytkownika
Morri

Można by operować - pytanie tylko, czy warto ryzykować...
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

Morri pisze:Można by operować - pytanie tylko, czy warto ryzykować...
nie warto
dość już się nacierpiał
Obrazek
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Mój Tato się zoperował i dalej piłuje ;)

Drucikowe chrapanie to jest Jego znak firmowy :)

PS
Śliczny manicure ;)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Kochany Smok Wawelski :D

On tak cały czas oddycha?
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Musiałam się dobrze wsłuchać w filmik żeby uwierzyć, że to faktycznie Drucik wydaje takie dźwięki :wink: on jest taki słodki jak wywala brzuchola do góry :love:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Drucik jest niesamowity!
Awatar użytkownika
Morri

MandM pisze:Musiałam się dobrze wsłuchać w filmik żeby uwierzyć, że to faktycznie Drucik wydaje takie dźwięki :wink:
a co? myślałaś, że ja? :sulk: ;)
Awatar użytkownika
Morri

on nie oddycha tak przez cały czas, ale raczej więcej niż mniej. Czasem aż wzdycha - na pewno odczuwa z tego tytułu jakiś dyskomfort. Nasila mu się to, gdy się wkurzy ;) Baaardzo głośno też pije i je ;) czasem oddycha zupełnie normalnie, a kiedy śpi, wszystko zależy od pozycji chyba ;)

Czasem myślę, że męczy go takie oddychanie... ale bałabym się ingerować chirurgicznie - kocia głowa jest przecież taka mała :roll:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
felinity

Post autor: felinity »

A Drutolek nie ma może jakiś polipów w nosku albo gardle? Brzmi jakby mu cos ewidentnie przeszkadzało. Maluch kochany.
Awatar użytkownika
Morri

Nic tam nie ma - miał nawet rtg robione :roll: ma zwężone kanały nosowe podobno i stąd ta orkiestra :roll:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

miałam okazję osobiście poznać Drucika ::
na żywo jest jeszcze słodszy niż na zdjęciach :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Drucikowe życie płynie teraz spokojniej :) Bez ciągłych zmian w postaci nowych drutów i obrzydliwych antybiotyków.
Byliśmy na kontroli ortopedycznej - kolano się wzmacnia, mięśni przybywa i choć Drucik do końca życia będzie inwalidą, powinien nauczyć się całkiem nieźle funkcjonować ze swą ułomnością. Już teraz widać, że radzi sobie dobrze :) Ma coraz więcej ochoty na zabawę. W środę robimy kontrolne rtg i będziemy wiedzieć więcej :)

Drucika przybywa w pasie - postaram się o nowe fotki, żebyście mogli zobaczyć różnicę :) Myślę, że z czasem całkiem się wyrówna :)

Zrobiliśmy też kontrolne badanie krwi. I tu niestety przykra niespodzianka - parametry wątrobowe podskoczyły mocno w górę :( W nadchodzącym tygodniu wybieramy się na usg, żeby zobaczyć, jak to wszystko wygląda od środka. Mam nadzieję, że to tylko skutek długiej antybiotykoterapii i że z czasem - jeśli to wątroba - szybko się zregeneruje.

Z kotami spektakularnych postępów brak, choć najmniej się go obawia Puma :) Dziś nawet przysiadła obok niego - a on jej strzelił z łapy po głowie :evil:

Ale i tak jest najkochańszym kotem na świecie :love:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ