Kitka (koteczka znad jeziora)

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Trzymamy kciuki!
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Mocno trzymam kciuki za Kitkę!
Walcz koteczko! :ok:
Bastianka

Post autor: Bastianka »

Mocno trzymamy za dobre samopoczucie i zdrowie Kiteczko!
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Kituniu trzymaj się zdrowiej szybciutko proszę :hug: :hug:

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

U Kitki znowu poprawa ale i tak do weta trzeba się wybrać.
Dziś po rozwodnionym jedzonku na deser dostała wołowinę :jesc:
Pięknie się rozmruczała i teraz się myje przed kimką :)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

:good:
Awatar użytkownika
Cynamon

Kitka dziś znowu odwiedziła weterynarza, co nie bardzo jej się podobało :twisted:
Obecnie jest trochę lepiej :) Kicia od czasu jak ma obróżkę i dostaje Kalmvet syczy trochę mniej ale nadal stresują ją inne koty :? Szkoda, bo stres w jej przypadku może być naprawdę niebezpieczny dla zdrowia (które i tak ma nadszarpnięte) a nawet życia. :neutral:
A koteńka tak bardzo kocha człowieka :serce: tak wdzięcznie na nas patrzy, jakby dziękowała za życie.
W nocy układa się na poduszce koło Marcina :love: i myjąc siebie od razu zapewnia toaletę jego głowie :D

Nasz kochany, burczący (na inne koty) i mruczący na widok człowieka TermiRAKOR ::
* nazwany tak przez Marcina :P
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Kitka jak na razie ok :)
Niestety Cześnik coraz częściej się w nią zaczepia :evil: co bardzo Kiteczkę stresuje :?
Apetyt nadal dopisuje, głośny traktor na sam nasz widok bardzo szybko uruchamia :serce:
Tylko ten stres związany z innymi kotami bardzo nas martwi :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Kiteczka po przeprowadzce Marcelinki znowu jest królową łóżka i poduszek :king:
Obróżka nie wiele dawała, więc kicia podzieliła się i oddała byłej współlokatorce, żeby lepiej zniosła przeprowadzkę. TermiRAKOREK dostaje teraz KalmVet, bo czarne rodzeństwo dalej ją stresuje :neutral:
Szkoda, że nikt nie interesuje się taką dzielną i kochaną koteczką :( która na sam widok człowieka zaczyna mruczeć, czasami liże też po rękach, barankuje jakby chciała podziękować, że już nie musi sama zmagać się ze światem i że ktoś o nią dba :hug: i oczywiście już od dawna reaguje na swoje imię ::
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Cynamon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

A mnie nikt nie chce wierzyć, że koty szybko uczą się reagowania na swoje imiona ;)
Kiedy miałam tylko trzy, miałam wrażenie, że wszystkie myślą, że mają na imię "NIE WOLNO" ;) Ale teraz wiem, że nie tylko uczą się swoich imion, ale także do nas, ludzi, zwracają się inaczej niż do siebie nawzajem ;)
Cynamon, ludzie często nie chcą adoptować kotów, nad którymi ciąży choroba.... Bo ciągle boją się swego bólu po stracie, która prędzej, czy później będzie ich udziałem... Dotyczy to nie tylko kotów z nowotworem, ale także np. kotów nerkowych... Bardzo to smutne... Ale może kiedyś się zmieni :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
BEATA olag

Po wczorajszym PA Lamiszcza zaczynam wierzyć w coraz większą pozytywność człowieków

Cynamon ważne by Kituniu była zdrowa, reszta przyjdzie prędzej niż myślisz...
Awatar użytkownika
Cynamon

Morri, wiem, że to odstrasza... sama cały czas się o nią obawiam.
Jednak Kitka, to naprawdę wyjątkowa koteczka! :serce: taka wdzięczna, kochana :love:
Nie żałuję walki o nią, bo patrząc jak się bawi lub słuchając jej głośnego traktorka (również teraz), każdy dzień staję się dniem wygranym, pełnym życia! :)

BEATA olag, wiem, że jest wiele wspaniałych kochających zwierzęta ludzi Obrazek
w końcu w samej fundacji ile ich się znajduje! ::
Tylko ten ogrom milczącego cierpienia jest tak ogromny ... :cry:
I ciągle nas za mało :neutral:

Kiteczka pozdrawia wszystkich mrucząco Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Jest późny wieczór. Za oknem płacze deszcz.
Patrzę na Kitkę, bawiącą się sznurowadłem przywiązanym do uchwytu szafy
(ona uwielbia zaczepiać się w sznurowadła wiszące u nas w pokoju a są już trzy: różowe, czarne i szare).
Właśnie przyszła i usadowiła się koło mnie, gdy ją zawołałam i porozumiewawczo poklepałam jej stałą miejscówkę koło mojej poduszki.
Grzecznie przyjęła kropelkę olejku, jak co wieczór i wiem że tą noc jak każdą spędzi z nami w łóżku.
Rano troszkę się pokręci w koło leżących głów, od czasu do czasu liżąc zaspane czoła.
Głaskam ją delikatnie, zapamiętując miękkość futerka i głośne mruczenie w tle.
Każdy dzień z nią jest ważny, staram się wynagrodzić całe zło i niedolę jaką doświadczyła żyjąc na wolności.
Ciągle w głowie nie może mi się pomieścić, że ktoś do niej strzelał z wiatrówki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

:jebanewalentynki:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
BEATA olag

:serce:
ODPOWIEDZ