Rafałek z Polibudy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
lenak

Post autor: lenak »

zapraszam na oględziny:)
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 20:56 przez lenak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

jężeli nie jest wykastrowany to czas na kastracje :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
lenak

jest wykastrowany...a siku zrobił, bo pewnie mu czystość kuwety nie odpowiadała. Nie było mnie cały dzień w domu, a one dziś wykazały się wyjątkową produkcja :evil:
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

a to o czystość w kuwetce to trzeba dbać :twisted:
wiem coś o tym, mam tez takiego jednego co mu brudek nie odpowiada ::
Obrazek
Awatar użytkownika
lenak

taaa....mały paskud. Prowokacyjnie na moich oczach postanowił zrobić siusiu.. mcząc kołdrę poduszkę i łóżko...achhh
Awatar użytkownika
drevni.kocur

Post autor: drevni.kocur »

lenak pisze:taaa....mały paskud. Prowokacyjnie na moich oczach postanowił zrobić siusiu.. mcząc kołdrę poduszkę i łóżko...achhh
wstydź się rafałek, duże kotki tak nie robią! :wink:
Awatar użytkownika
lenak

Problem w tym,że duży kotek zrobił to wczoraj ponownie!!!! :evil: Tym razem na kołdrę Krzyśka-biedak musiał spać pod śpiworem. Moja kołdra była wyprana,więc miejsce nie powinno kojarzyć mu się z oddawaniem moczu. Tym razem powodem z pewnością nie była kuweta, bo była czysta. żadnych stresów też nie miał, więc zastanawiamy się co jest przyczyną. Jakoś nie chce mi się wierzyć w kocią złośliwość bez przyczyny :roll: Podpowiedzcie proszę, bo jego ost wyczyny są trochę uciążliwe, poza tym bardzo chciałabym znać przyczynę. Zastanawiamy się czy może młodszy pachnie już kocurkiem ( ma już prawie 7 mies) i dlatego Raf się tak zachowuje. Ogólnie tak poza tymi dwoma razami (od soboty) rafcio załatwia się ładnie do kuwety.
Z niecierpliwością czekamy na sugestie!!!
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

Post autor: kaory »

nie znam się za bardzo na kocurkach, ale bardzo możliwe, że Rafcio już coś czuje od Sierściucha...niepokoi się o swój status i znaczy teren? nie wiem, może sygnalizuje, że coś mu nie odpowiada? Na wszelki wypadek skontrolowałabym mu mocz...tfu tfu taki mam już uraz

Magda, może zadzwoń do naszej wetki i zapytaj co to może oznaczać i czy tak młodemu kotkowi można już mocz badać, bo coś mi się wydaje, że to dobiero od roku się robi badania, ale ręki nie dam...jak coś znajde to wkleję tutaj

trzymam kciuki no i wybiorę się w końcu do Was, ale dopiero po 24 kwietnia (egzamin z anatomii )
semper eadem

http://kaory.digart.pl/

Mimi Kotalina [']
śpij spokojnie Miłeczko...[']
Awatar użytkownika
gosiak
Kontakt:

Post autor: gosiak »

Ja bym dla świętego spokoju mocz przebadała - nie kosztuje to dużo, a zawsze daje spokój. Figa nam lała w wieku kilku miesięcy i robiliśmy badanie moczu, potem się okazało, że to było behawioralne. To nie muszą być koniecznie jakieś kryształy, wystarczy, że mu się przyplątało zapalenie pęcherza.
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Raf chyba jeszcze za młody na chore nerki czy kryształy, ale zapalenie pęcherza faktycznie może być.
Najlepiej przebadać mocz - nie kosztuje dużo, a będzie pewnośc że nic nie jest.
A czy do kuwety załatwia sie normalnie? Tzn. czy sio jest porządne, standardowe? Obserwujcie, czy nie chodzi tam często i czy zawsze coś z tego jest, czy nie macie wrażenia że mu załatwianie się sprawia ból, czy siusia regularnie,... Bo właśnie zdarza sie, że kot załatwia potrzeby poza kuwetą, gdy ta mu sie kojarzy z bólem.

A może to być behawioralne. Może czymś sie naraziliście? Może jakis obcy zapach przyplątał sie w łóżku?
Obrazek
Awatar użytkownika
lenak

Sprawa wygląda tak,że właśnie żadnej przyczyny nie możemy dojść, bo:
1 nic się takiego nie wydarzyło by ktoś mu się naraził. Raf wygląda na spokojnego i nawet jak na niego dużo mruczy
2 do kuwety chodzi normalnie i robi standardowo dużo siu
3 nie wyglądało to tak jakby nie zdążył do kuwety
W każdym razie chcemy się oboma kawalerami wybrać do weta,ale dziś jest za zimno by je wieść autobusem.
trudno mi stwierdzić czy załatwianie sprawia mu ból, bo kuweta jest zamknięta, ale jak ost sprzątałam i on oczywiście musiał "ochrzcić" świeży piasek zanim przykryłam to nie zauważyłam,żeby coś było nie tak
Awatar użytkownika
lenak

Trudno Rafa dorwać z aparatem. Zamieszczę kilka nowszych zdjęć.
Mleczko to coś co kotki lubią najbardziej.
Obrazek
Uwielbia grzebać w szufladzie, bo a nóż znajdzie tam jakieś skarby, które mógłby porwać.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Ale duży już z niego kocur :)

Co z sikaniem?
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek

Post autor: krzysiek »

Wszystko ok ;)
Drugi już ciachnięty :)
I siatka zamontowana :jump: :jump: :jump: :jump:

rano dorzucę fotki :)
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

Post autor: kaory »

no to super :) a jak z Rafcia sikaniem? zdarza mu się jeszcze, czy już wszystko ok?

kto Wam siatkę montował??
semper eadem

http://kaory.digart.pl/

Mimi Kotalina [']
śpij spokojnie Miłeczko...[']
ODPOWIEDZ