Piwniczna Piątka[PP]-Mroczek, Kardamon, Pysio, Pikuś, Nutka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

saszka pisze:
misiosoft pisze:Wyjechaliśmy na tydzień, z dzieciakami zostali moi rodzice. Dziś dzwoni tata i mówi, że wszystko dobrze, zdrowi, jedzą.... Tylko Kardamon urwał głośnik, w sumie to wyrwał razem z kołkami że ściany :shock:
No, ale w sumie to WSZYSTKO DOBRZE :lol:
Przy nich to chyba i tak sukces, że ściana nadal stoi :P
Jak się okaże, że głośnik nie działa to mu z kieszonkowego potrące!!

I tylko się czasem zastanawiam, czy znajdzie się ktoś, kto pokocha takie łobuzy.... ?
Awatar użytkownika
misiosoft

Wróciliśmy ::
Pysio nie chce schodzić z moich kolan, Kardamon tuli się do M. Fiona też nie chce schodzić z moich kolan a Nutek przykleił się do pleców M ::
Awatar użytkownika
misiosoft

Zabraliśmy wczoraj dzieciaki na kontrolne badanie krwi. Wyniki będą dopiero dziś, ale już teraz mogę Wam powiedzieć, że to nie są maluchy :shock: :shock:
Pysio - 4,7 kg
Kardamon - 4,6 kg

Ponad 9 kg kota do tulenia ::
Awatar użytkownika
misiosoft

jakiś czas temu Pysio i Kardamon mieli gości. Goście byli bardzo fajni i mili, niestety nie mogą kocich wziąć do siebie, ponieważ oboje mają bardzo silne alergie. Nawet żeby przyjść na kawę do nas musili się dość mocno naszprycować lekami :(
Ale za to umieją robić bardzo ładne zdjęcia i efektem tej sesji chcę się właśnie pochwalić ::

autor foto - https://it-it.facebook.com/fotografia.straburzynski/

Gang słodziaków idzie Ci w.../ się przytulić:
Obrazek

Zabawy synchroniczne:
Obrazek

Zmęczony Kardamon (Pysio tak jakby na pierwszym planie ;) )
Obrazek

Zmęczony Pysio:
Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

TE FOTY :shock: Piękne!
No i oczywiście:
TE KOTY :love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Zabawy synchroniczne - czy oni coś tańczą? :D
Awatar użytkownika
misiosoft

kat pisze:Zabawy synchroniczne - czy oni coś tańczą? :D

eee Macarena ::

a tak na serio, to był moment w którym weszłam do pokoju z birdem :: let's the game begin ::
Awatar użytkownika
misiosoft

W ten wtorek miałam w końcu okazję poznać osobiście Pikusia :)

ależ on jest dostojną, czarną pumą! ma super błyszczącą sierć. I porusza się z taką piękną wrodzoną gracją!

Podczas całej wizyty był obok, ale nie łasił sę do mnie tak jak jego kompan Jacuś.
Widać, że chłopacy są ze sobą mega zżyci i zdecydowanie muszą się przeprowadzić do domu stałego razem!
Awatar użytkownika
misiosoft

przy tym dzisiejszym poniedziałku/wtorku i szarościach za oknem pora na odrobinę słodyczy:

Gdzie ten bird:
Obrazek

Chyba widziałem birda:
Obrazek

Pysio podczas lektury tygodnika społeczno-politycznego ;)
Obrazek
Hania_BM

Post autor: Hania_BM »

Pisałam wcześniej, ze Pikuś grzecznieje i przesypia ze mną całe noce... ale kilka dni temu prawie dostałam przez niego zawału w nocy...
W mojej sypialni nigdy nie panują egipskie ciemności, a Piko wskoczył na łóżko z białą, pluszową mychą w buzi... Przebudzenie w nocy, półmrok, moja wada wzroku plus bogata wyobraźnia zrobiły swoje... Ubzdurałam sobie, ze mam trzeciego kota "na chacie" - czarnego z białym krawatem :P
Awatar użytkownika
misiosoft

to może na początek jakieś zdjęcie?

Obrazek

Obrazek

a co u dzieciaków? czas płynie bez zmian, głównie na zabawach i jedzeniu. no i tulanki i buziaczki. do tego są zawsze pierwsze!

a od najbliższego piątku zostają na 3 tygodnie pod opieką moich rodziców... ciekawe co tym razem zbroją... Bo w to, że znowu coś urwą/zjedzą/rozszarpią na strzępy to nie wątpię :: :: ::
Awatar użytkownika
misiosoft

drugi raz... już drugi raz udało się Kardamonowi i Pysiowi wrobić mnie tekstem - tate nie było, głodne koci.

wracam wczoraj z pracy, wchodzę do domu (myślałam, że M prosto z pracy szedł do lekarza i go nie było w międzyczasie) koci w płacz - mame już taka późna godzina, koci głodne, brzuszki puste....
mame wzięła, nakarmiła.
Zabrałam się za swoje obowiązki.
Zbliża się godzina 20.30, pora na pierwszą kolację a koci nic o tym nie przypominają... no nic, skończę trening i nakarmię je zaraz po.
Godzina 21, mame daje pierwszą kolację, zjedli bez zarzutów. a potem wszyscy poszli spać...
Godzina 22 wraca M... i co się okazuje? że on był przed 17 i dał kocim obiadek.....

no to drugiej kolacji po 23 nie było, chociaż Pysio i Kardamon żalili się, że przecież już pora na kolacyjkę!
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

musicie zostawiać sobie kartki z informacjami - póki K&P nie opanowali pisania! :P
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Myślę, że te sprytne bestie nauczą się pisać, jeżeli okaże się, że dzięki temu mogą dostać trzecią kolację albo drugi obiad :wink:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Już widzę, jak Kardamon podrabia karteczkę: "Kotki fcale nie jadły, som guodne i powinny dostać durzo mjensa" :D
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
ODPOWIEDZ