Mattis

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Faktycznie nie do poznania :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

:serce:
Sara
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Mattis był w zeszłym tygodniu na kontroli u weterynarza - po każdej wykonanej przy nim czynności uznawał wizytę za zakończoną i uparcie wracał do transportera - no bo ile można kotku gmerać w uszach, osłuchiwać i znowu gmerać?! :roll:
Rezultaty niestety wciąż nie kwalifikują go do szczepienia: cały czas coś siedzi w górnych drogach oddechowych, znów trzeba zamęczać kotka antybiotykiem :( Z uszami jest DUŻO lepiej niż było, choć niedobitki niechcianych lokatorów wciąż tam pomieszkują. Zostały potraktowane z grubej rury Strongholdem, kontrola w przyszłym tygodniu.
Od dwóch dni kocurro dostaje więc ten antybiotyk, później jeszcze jeden specyfik i jeszcze jeden - jestem pełna podziwu dla Mattisa, bo naprawdę dzielnie to znosi i połyka tabletki bez wypluwania!
Poza tym koteczek powoli odkrywa uroki siedzenia na kolanach - po chwili głaskanka Mattis się rozmrukuje, rozluźnia i pokłada, domagając się więcej! :) Goście, którzy nas ostatnio często odwiedzają, uznają Mattisa może za nie najładniejszego, ale za to najbardziej pociesznego i rozbrajającego kota z naszej mini-gromadki ;)
P.S. Zdjęcia będą chyba jutro, ostatnio nie możemy się zorganizować, no i aparat jest "gdzieś" ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

zajrzyjcie na Picasę - przepiękne zdjęcie Mattisa :oops: nie mogłam się powstrzymać, żeby nie napisać, ach te oczy :serce:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Essi

kikin uprzedziłaś mnie, właśnie miałam wstawiać tę fotę, więc wstawiam :)

Obrazek

Tak Mattis się lubi tulać :aniolek:

Obrazek

I tak też jest miło!
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Cudo :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

o jak cudownie :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Essi pisze:kikin uprzedziłaś mnie, właśnie miałam wstawiać tę fotę, więc wstawiam :)
przepraszam :oops: ale naprawdę nie mogłam się oprzeć :D jak te oczyska zobaczyłam
Kurciak

Post autor: Kurciak »

ale pieszczoch!!! :love: :love: :love: :love:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
MandM

Post autor: MandM »

Ależ on jest śliczny ::
Awatar użytkownika
Essi

Mattis razem z Vengą od piątku cieszą się swoim własnym domkiem :) Aklimatyzacja poszła bardzo sprawnie, cytuję fragment maila od Pani Właścicielki :)
"Koty znalazły już sobie ulubione miejscówki i wygląda, że czują się u siebie. Venga czasem syczy na Mattisa i zdarza się, że da mu po głowie za próby zajęcia JEJ fotela, kiedy ona akurat w nim siedzi. Nie interweniujemy.
Dziś dostały Purizon suchy ze śledziem i po raz pierwszy widziałam, że Venga je coś z apetytem. Mattis mało nie pękł. Surowej rozmrożonej ryby też się objadł da nieprzytomności prawie, bo najpierw zjadł swoje, a później Vengi. To jest dopiero łasuch."
Wklejam również dokumentację fotograficzną :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 sie 2014, 6:58 przez Essi, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Superrr. Powodzenia potworasy. :serce:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

jezu jak on wypiękniał

jaka nózia malutka :twisted:

super wieści :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
ODPOWIEDZ