Afryka

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Wczoraj miałam niewątpliwą przyjemność nawiedzić Afrykę - bony, co to za kota... Po tych kilku dniach Ona doskonale wie, kto jest jej opiekunem - owszem, do mnie grzecznie przyszła się przywitać, pomiziać, ale wystarczy, że usłyszy głos Lili - już patrzy w oczy, podbiega, przytula, zagaduje... Towarzyszy Jej wszędzie - nawet podczas kąpieli:)))
Jak delikatnie się bawi ręką ludzką! W ogóle bawi się jak kociak, a nie stateczna kota:))))
Ale przede wszystkim rozwala mnie to wierne spojrzenie... Tak jakby się bała, że znowu zostanie sama... Bo Afryka na bank miała swojego człowieka i doskonale zdaje sobie sprawę, jak to jest bez niego. I chyba boi się, że znowu może zostać sama... NA szczęście to już Jej nie grozi :aniolek:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

kotekmamrotek pisze:Wczoraj miałam niewątpliwą przyjemność nawiedzić Afrykę - bony, co to za kota... Po tych kilku dniach Ona doskonale wie, kto jest jej opiekunem - owszem, do mnie grzecznie przyszła się przywitać, pomiziać, ale wystarczy, że usłyszy głos Lili - już patrzy w oczy, podbiega, przytula, zagaduje... Towarzyszy Jej wszędzie - nawet podczas kąpieli:)))
Jak delikatnie się bawi ręką ludzką! W ogóle bawi się jak kociak, a nie stateczna kota:))))
Ale przede wszystkim rozwala mnie to wierne spojrzenie... Tak jakby się bała, że znowu zostanie sama... Bo Afryka na bank miała swojego człowieka i doskonale zdaje sobie sprawę, jak to jest bez niego. I chyba boi się, że znowu może zostać sama... NA szczęście to już Jej nie grozi :aniolek:
Kurczę poznałam to spojrzenie... Takie spojrzenie schroniskowego psa, prawda? Nina je ma :(
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

To prawda, od samego początku było widać, że szuka swojego człowieka.
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

I po raz kolejny przekonujemy się, jak świetnie kot radzi sobie na wolności, w swoim naturalnym środowisku...
(to była ironia, tak jadowita, że na ekran mi tryskała, kiedy pisałam)
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Lili

Post autor: Lili »

Patyk z rzemykami wygrał walkę o pierwsze miejsce w sercu Afry:)
Dziewczyna ciągle chce się bawić. Chciałam jechać w czwartek na badania, ale Doktor powiedziała, że najlepiej pon-wt. Muszę koniecznie poprosić o potwierdzenie jej wieku.
Nosi ten patyk w zębach i krzyczy szalenie, jak kotki podczas rujki.
Ale jak już przyjdę zobaczyć, co robi- od razu jest cichutko;)

W domu wraz z słodkim kotkiem zamieszkał wstrętny złodziej korka od wanny, parówek, jajek! ;)
przy okazji- czego używacie, jako odkłaczacza? W mikrozoo jest taka specjalna trawka dla kotów niewychodzących, ewentualnie zboże/żyto do samodzielnego sadzenia, czy raczej odkłaczacz w formie przysmaków?;)
Pozdrawiam gorąco
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
jaggal

moje futra mają taką wielką donicę z kocią trawką, którą sobie przystrzygają wedle uznania - kupiłam paczkę nasion w zoologicznym i wysiałam do ziemi, jest znacznie trwalsza i bardziej smakuje kotom niż ta z pudełek; regularne czesanie też pozwala zminimalizować ilość futra :) a przysmaki dostają, owszem, ale w formie nagrody i atrakcji specjalnej, więc rzadziej.

btw, nie zrzucaj na koteczkę winy za to, że masz złodzieja w domu! ona na pewno próbuje go dopaść i rzemykami z patyka wychłostać, tylko Ty nie rozumiesz :D
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

jaggal pisze: btw, nie zrzucaj na koteczkę winy za to, że masz złodzieja w domu! ona na pewno próbuje go dopaść i rzemykami z patyka wychłostać, tylko Ty nie rozumiesz :D
zgadzam się w 100%!! :)

my używamy pasty bezopet do odkłczania :)
Awatar użytkownika
Lili

Nadal czekamy na Afrykańskie wyniki... Liczę, że zdarzył się cud i jednak PCRy się nie potwierdziły ;)
Droga do weta była okropna, Afra płakała już w domu w transporterze, jakbym jechała ją gdzieś wyrzucić :( pani doktor powiedziała, że Afryka jest grubaskiem ;< a ona po prostu skurczyła się przerażona. W drodze do domu nadal płakała, ale znalazłam sposób- opowiadałam jej o tym, że nie pozwolę nigdy by stała jej się krzywda, i nigdy nie będzie jej zimno. Później o tych rzeczach, o których nie mam odwagi nikomu innemu. Mam nadzieję, że nie wygada. Bo wygadana zrobiła się niesamowicie.
Ostatnio przewinęło się przez moje mieszkanie kilku gości- Afro chyba uwierzyła w moje obietnice, bo bardzo szybko zaprzyjaźnia się z obcymi.

W ciężki niedzielny poranek obudziła mnie zrzucając doniczkę :)

To idealny kot dla silnej, niezależnej, samotnej kobiety! Lubimy jedzenie z puszki, robić bałagan, leżeć na łóżku i oglądać głupie filmy ;)
"Zwykła ludzka miłość polega na tym, że kocha się kogoś, kto jest tak miły w dotyku, że ewentualne jego wady są już nieważne."

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:love: :love: :love:
#chichramsięipłaczęzewzruszenianaraz
:love: :love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Ja też cały czas mam nadzieję na cud...
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
jaggal

Lili pisze:W drodze do domu nadal płakała, ale znalazłam sposób- opowiadałam jej o tym, że nie pozwolę nigdy by stała jej się krzywda, i nigdy nie będzie jej zimno. Później o tych rzeczach, o których nie mam odwagi nikomu innemu.
<serduszka pykające w powietrzu>
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Lili :serce: :hug:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

super ::
Awatar użytkownika
Lili

Niestety wstępne podejrzenia FIV-u potwierdziły się : (
Mój tato powiedział, że lepiej, niż Afryka brzmi Dżuma.
Jednak Kiciunia w moich oczach jest całkowicie zdrowym, towarzyskim, pełnym życia kociakiem. Mam nadzieję, że oczy, które interesują się adopcją, dostrzegają to również....

Jerzy Pilch
Awatar użytkownika
jaggal

Dżuma, phh! :hm:

nie upadaj na duchu - Afryka jest wyjątkową kotą i teraz potrzebuje tylko wyjątkowego człowieka, który będzie umiał to dostrzec!
ODPOWIEDZ